روند مصرف سوخت در صنعت برق از ابتدای برنامه اول تا کنون
بر اساس آنچه وزارت نفت مقرر کرده باید میزان سوخت گاز تحویلی به نیروگاهها افزایش یابد تا هم از میزان مصرف سوخت مایع کاسته شده و در ازای آن میزان صادرات این فرآوردهها افزایش یابد و هم میزان آلایندگی بخصوص در فصل زمستان کاهش یابد.
البته جدای از مصرف سوخت مایع که آلایندگی را در پی دارد، فرسوده بودن نیروگاهها و بازده پایین آنها نیز علاوه بر تلفات انرژی آلایندگیهایی را نیز منجر میشود. لذا به نظر میرسد در تدوین برنامهها و سیاستهای کاهش مصرف انرژی و بهینهسازی مصرف سوخت کشور، نیروگاهها باید در صدر اولویتها و برنامههای وزارت نفت و نیرو قرار داشته باشد.
بر اساس آنچه از آمار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی برآورد میشود میزان مصرف گاز طبیعی با سوخت مایع در نیروگاهها نسبت عکس داشته یعنی هر چه میزان مصرف گاز طبیعی افزایش یافته است در مقابل مصرف سوخت مایع روند کاهشی داشته است. ضمن اینکه با افزایش تولید گاز ایران به ویژه پس از راهاندازی فازهای جدید پارس جنوبی، میزان مصرف فرآوردههای نفتی در نیروگاههای برق کشور به شدت کاهش یافته است.
نگاهی به میزان مصرف گاز طبیعی و سوخت مایع در نیروگاهها در سال ۹۳ نشان میدهد که میزان مصرف گاز طبیعی در صنعت برق ۴۷ میلیون و ۷۴۲ هزار متر مکعب بوده که نسبت به سال ۶۸ یعنی ابتدای اجرایی شدن برنامه اول توسعه ۴۰ میلیون و ۹۸۹ هزار متر مکعب رشد داشته یعنی حدودا ۸ برابر شده و همزمان با افزایش مصرف گاز مصرف سوخت مایع کاهش یافته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *