کشف نانوشبکه برق رسانی میان باکتریهای کف اقیانوس
تجزیه متان توسط دو گروه مختلف از میکرواورگانیسم ها انجام میشود، زمانی که آنها به هم متصل میشوند، فرآیند تجزیه آغاز میشود.
پژوهشگران دریافتند که اتصال سیم مانند، میان سلولها شکل میگیرد که از این مسیر برای انتقال انرژی استفاده میشود؛ پیش از این در سال 2010 محققان نشان داده بودند که میکرواورگانیسمها از طریق عنصر آهن و استفاده از آن به عنوان سیم با هم ارتباط دارند.
این گروه تحقیقاتی به بررسی اورگانیسم های اکسیدکننده متان پرداختند که در کف اقیانوس ها زندگی می کنند. این موجودات مسئول از بین بردن یکی از گازهای گلخانه ای هستند. در کف اقیانوس از زوال مواد زیستی، متان تولید می شود که این باکتری ها آنها را اکسید کرده و به کربنات تبدیل می کنند.
انرژی از یک باکتری به باکتری مجاور انتقال می یابد. این باکتری ها به جای اکسیژن، گوگرد تنفس می کنند. فرآیند انتقال انرژی میان این باکتری ها برای دانشمندان سؤال برانگیز بوده است.
از این رو، پژوهشگران فرض کردند که یک مسیر تونلی میان سلول ها وجود دارد که مطالعه میکروسکوپ الکترونی این فرضیه را تایید کرد؛ این گروه با ایجاد برش هایی در بدنه باکتری ها به بررسی بخش های داخلی این موجودات پرداخته و در نهایت سیستم مورد نیاز برای انتقال انرژی را کشف کردند که نوعی ژن موجود در این باکتری ها بودند.
آنها یک رشته سیم زیستی به طول چند میکرون یافتند که سلول ها را به هم مرتبط میکرد. قطر این سیم ها تنها چند نانومتر است که اتصال میان سلول ها را برقرار می کند.
کشف این شبکه نانوسیمی میان باکتری ها گامی دیگر در مسیر شناخت این میکرواورگانیسم های تجزیه کننده متان است. با توجه به فراوانی این باکتری ها در طبیعت، شناخت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.