شبکه نظارتی شورای نگهبان در محلهای اخذ رأی مستقر میشود/ تشریح نحوه برخورد با تخلفات
سیامک رهپیک گفت: شبکه نظارتی شورای نگهبان متشکل از افراد آموزش دیده در محل جمعآوری و تجمیع آراء حضور خواهند داشت.
وی افزود: عوامل نظارتی شورای نگهبان از جهت انتخاباتی و فنی و همچنین به لحاظ مقررات قانونی آموزش های لازم را دیده اند و توجیهات لازم به آنان ارائه شده است.
ره پیک تصریح کرد: عوامل نظارتی شورای نگهبان در سراسر کشور و مکان هایی که لازم به نظارت است حضور خواهند داشت.
وی گفت: شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را بر عهده دارد و این نظارت به شکل های گوناگون اعمال می شود.
ره پیک ادامه داد: یکی از روش های نظارتی شورای نگهبان این است که عوامل نظارتی متعدد در قالب سلسله مراتبی قرار گرفته اند و شبکه نظارت در شعب اخذ رأی و محل جمع آوری و تجمیع آرای دستگاه اجرایی مستقر می شوند.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: در مورد شکل صندوقهای اخذ رأی، کیفیت و تعداد آنها و همچنین در مورد نحوه برگزاری انتخابات، وضعیت شعب و چگونگی قرار گرفتن عوامل اجرایی و نظارتی در شعبه ها، در جلسات متعدد کارشناسی بحث شده و دستگاه های اجرایی و نظارتی در این باره توافقات لازم را انجام دادهاند که در روز اخذ رأی مشکلی پیش نیاید.
ره پیک تأکید کرد: طبق روال در مورد همه جزئیات برگزاری انتخابات بین شورای نگهبان و وزارت کشور هماهنگی وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: لزوماً نمایندگان نامزدهای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان بر سر صندوق های اخذ رأی یکی نیست چرا که داوطلبان این دو مجلس متفاوت هستند.
ره پیک اظهار داشت: طبق قانون، نمایندگان داوطلب دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری می توانند در شعب اخذ رأی حضور یابند و نظارت پیش بینی شده انجام دهند.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مورد مصادیق تخلفات انتخاباتی در ایام تبلیغات نیز گفت: مصادیق متعدد بوده و در قانون آمده است.
وی افزود: محتوای تبلیغات که در مقابل رقبای داوطلبان انجام می شود اعم از شکل تبلیغات، شکل تصاویر و امثال اینها باید در چارچوب مقررات قانونی باشد تا تخلف و جرمی صورت نگیرد چه جرایم عمومی و چه جرایم انتخاباتی.
ره پیک تأکید کرد: باید به رقبای انتخاباتی تخریب و تعرضی صورت نگیرد، اگر خارج از این چارچوب ها اقدامی شود، طبیعتاً دستگاه های مختلف به اقدام صورت گرفته، واکنش نشان می دهند.
وی گفت: اگر تخلف به نحوی باشد که معنای آن نشان دهد شرایط صلاحیتی که قبلاً بررسی شده است خدشهدار شود، امکان بررسی مجدد صلاحیت داوطلب وجود دارد و شورای نگهبان این موضوع را بررسی خواهد کرد.
سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مورد اینکه آیا امکان دارد تخلف تبلیغاتی منجر به سلب صلاحیت داوطلبان شود افزود: ممکن است سلب صلاحیت شود که معنای این اقدام آن است که شرایط صلاحیت وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *