تصویب کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در شورای پول و اعتبار
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بر اساس تصمیم امروز شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی از 24 درصد به 22 درصد و نرخ سود تسهیلات عقود مبادله ای از 21 به 20 درصد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه روند کاهش نرخ تورم اقتضا می کند که نرخ سود بانکی هم به همین ترتیب کاهش یابد گفت: با این حال برخی اشکالات ساختاری از جمله تنگنای مالی که در نظام بانکی وجود دارد، حجم دارایی های منجمد نظام بانکی و اخلال هایی که موسسات غیر مجاز در بازار ایجاد می کردند، مانع کاهش نرخ های سود سپرده و تسهیلات بانکی متناسب با کاهش نرخ تورم شده بود.
سیف افزود: نرخ سود سپرده برای سپرده گذاری های یکساله از 20 درصد به 18 درصد کاهش یافت و نرخ سود سپرده کوتاه مدت 3 ماهه که قبلا 10 درصد بود همان 10 درصد باقی ماند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه امیدواریم در آینده نرخ های سود بانکی در دامنه تورم باشد گفت: نرخ سود تسهیلات در صورتی قابل قبول است که حداکثر 2 تا 3 درصد بالاتر از نرخ تورم باشد و بیش از آن به هیچ وجه قابل قبول نیست و بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار مصمم هستند که این شرایط را فراهم کنند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: اکنون همه بانک های کشور دارای امکانات سوئیفت هستند و می توانند از این طریق پیام مخابره کنند و همه مشکلات در این زمینه برطرف شده است.
ولی الله سیف با اشاره به اینکه رسیدن به بهره برداری کامل از سوئیفت مراحلی دارد، افزود: نخستین مرحله مذاکره با اداره مرکزی سوئیفت بین الملل بود که صورت گرفت و با نگاه مثبت، آنان فرآیند طولانی اتصال به سوئیفت را به یک چهارم کاهش دادند و در مدت دو هفته سوئیفت کشورمان وصل شد.
وی ادامه داد: حدود یک هفته صرف کارهای نرم افزاری و داخلی بانک ها شد و سوئیفت بانک مرکزی از شنبه توانست پیام مخابره کند و برای بانک های دیگر هم در سه روز گذشته صورت گرفت.
سیف درباره پول های ایران در خارج از کشور هم گفت : پول های ما آزاد شد و قرار نیست آن ها را به داخل کشور حمل کنیم بلکه در حساب هایی وجود دارد که به آن ها دسترسی داریم و می توانیم دستور پرداخت بدهیم و یا آن را جابجا و استفاده کنیم .
رئیس کل بانک مرکزی افزود: عزم ما بر این است که از این منابع برای ورود کالاهای مصرفی استفاده نکنیم بلکه صرف واردات کالاهای سرمایه ای و ایجاد خطوط تولید و اجرای طرح های مثبت اقتصادی شود تا ظرفیت تولید در کشور بالا رود و زمینه اشتغال و توسعه صادرات و تقویت تولید فراهم شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *