پزشکان باید به سلامت مردان توجه کنند
وی، بیماریهای منتقله از روابط جنسی را یکی از عوامل تهدید کننده سلامت مردان در جوامع امروزی دانست و گفت: بیمایهای منتقله از روابط جنسی به طور محسوس در جامعه احساس میشود که بر این اساس و برای پیشگیری از افزایش آمار ناشی از آن باید مردان را نسبت به این دسته از بیماریها آگاه کنیم.
نوروزی افزود: برخی از بیماریهای منتقله از روابط جنسی آزار دهنده است و خانواده را نیز درگیر میسازد. برای مثال مردی که به زگیل تناسلی مبتلا است دچار علائم شده و بیماری را به همسر خود منتقل میکند که این مسئله میتواند خطرات بسیاری برای سلامت خانواده به همراه داشته باشد اما برخی از بیماریهای مردان مانند بزرگی پروستات ممکن است تا سالها دارای علائم نباشد و در صورت شدت تنها فرد مبتلا را درگیر سازد و برای خانواده هیچ خطری را به همراه نداشته باشد.
مشاور وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشکان نیز باید همانند یک پلیس سلامت عمل کنند، گفت: سلامت مردان باید در میان پزشکان نیز مورد توجه قرار بگیرد. پزشکان به صورت مرتب در خصوص عوامل تهدید کننده سلامت مردان اطلاعرسانی داشته باشند.
دبیر انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه مطرح کردن بیماریهای منتقله از روابط جنسی به عنوان خط قرمز برخی رسانهها مطرح میشود، گفت: مطرح کردن این مسائل از زبان یک پزشک که دارای تخصص است هیچ مانعی ندارد و چه بهتر است که این خط قرمزها توسط پزشک شکسته شود. زیرا در حال حاضر بروز بیماریهای جنسی در کشور محسوس است که عدم اطلاعرسانی در این خصوص و رعایت خط قرمزها ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مردان به خصوص مردانی که دچار نارسایی کلیه هستند و یا پیوند کلیه انجام دادهاند باید نسبت به بیماریهای منتقله از روابط جنسی آگاهی لازم را داشته باشند زیرا این بیماریها برای این افراد خطر جدی محسوب میشود.
مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی در ادامه افزود: در حال حاضر برای اهدای اسپرم در کشور ما هیچ قانونی وجود ندارد. اما این بدان معنا نیست که افراد میتوانند آزادانه نسبت به این عمل اقدام کنند. زیرا اهدای اسپرم موجب افزایش بیماریهای جنسی میشود که وضع قانون و بررسی موانع شرعی آن نیاز به زمان بسیاری دارد.
نوروزی درباره اهدای اسپرم و تخمک در کشور گفت: برای اهدای تخمک فتوای شرعی و قوانینی در کشور وجود دارد که بر اساس آن زوجینی که صاحب فرزند نمیشوند میتوانند از طریق دریافت تخمک صاحب فرزند شوند.
وی افزود: زنانی که سابقه زایمان داشته و یا همسران آنها فوت کرده بیش از سایر زنان به اهدای تخمک میپردازند و زنانی که دچار یائسگی زودرس میشوند و یا به مشکلات ناباروری مبتلا هستند، بیشترین افراد کاندید برای دریافت تخمک اهدایی هستند.
به گفته نوروزی، در اهدای تخمک تمام موارد شرعی و قانونی مورد بررسی قرار گرفته و مراکز درمان ناباروری میتوانند از این روش برای فرزنددار شدن زوجینی که با مشکل یا اختلالات ناباروری همراه هستند، استفاده کنند.
مشاور وزیر بهداشت در ادامه درباره اهدای اسپرم و تبلیغات صورت گرفته در این خصوص گفت: برای اهدای اسپرم هیچگونه قانونی در کشور وجود ندارد و موارد شرعی نیز در این خصوص مورد بررسی قرار نگرفته است. زیرا اهدای اسپرم احتمال بروز بیماریهای جنسی را افزایش میدهد بنابراین مراکز درمان ناباروری اجازه انجام چنین اقدامی را ندارند.
وی در ادامه درباره برخی مراکز یا مطبهایی که به صورت مخفیانه اهدا و انتقال اسپرم را انجام میدهند، افزود: پزشکان نسبت به خطرات اهدای اسپرم آگاه هستند بنابراین از آنها درخواست میشود چنین اقدامی را انجام ندهند و افراد نیز برای درمان ناباروری از راههای قانونی و شرعی استفاده کنند.
دبیر انجمن اورولوژی ایران با توجه به فرا رسیدن هفته سلامت مردان گفت: در هفته سلامت مردان ارگانهای مختلفی مانند انجمن اورولوژی ایران، وزارت بهداشت، انجمن حمایت از بیماران کلیوی و شهرداریها مسئول برگزاری این هفته هستند که برنامه های متنوعی نیزدرکشوراجرامی شود.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.