صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روبات‌ها بحران بیکاری ایجاد می‌کنند

۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۳۶۰۹۳
برخی دانشمندان آینده خوبی را با افزایش روبات ها پیش بینی نمی کنند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دانشمندان پیش بینی کرده‌اند روبات‌ها و ماشین‌های هوشمند طی 30 سال آینده با انجام کارهایی که انسان‌ها انجام می‌دهند بیش از نیمی از انسان‌ها را بیکار و زندگی را بی‌معنا می‌کنند.

موشه وَردی، استاد مهندسی محاسبات در دانشگاه رایس در شهر هوستون ایالت تگزاس امریکا گفت افزایش ماشین آلات هوشمند از جمله خودروهای بدون راننده، هواپیماهای بدون سرنشین هوشمند و همچنین دستگاه های تجاری هوشمند اگر چه آسایش را برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورد اما ممکن است به بیکاری طولانی مدت انسان‌ها منجر شود.

استاد وردی در سخنرانی خود در نشست سالانه «انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم» در واشنگتن افزود: «در حال نزدیک شدن به زمانی هستیم که ماشین آلات قادر می‌شوند تقریبا در هر کاری بهتر از انسان‌ها عمل کنند.»

وی گفت: «تا سال 2045، ماشین آلات قادر به انجام بخش بسیار قابل توجهی از کارهایی خواهند بود که یک انسان می‌تواند انجام دهد. این موضعِ سوال برانگیز از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است: اگر ماشین‌ها قادر به انجام تقریبا هر کاری که انسان می‌تواند انجام دهند، باشند؛ انسان چه کاری انجام خواهد داد؟»

این استاد مهندسی افزود: «شما در مورد خودروی گوگل شنیده‌اید. میلیون‌ها تن از جمله رانندگان اتوبوس و تاکسی از طریق رانندگی امرار معاش می‌کنند. شغل آنها چه خواهد بود؟»

خودروهای بدون راننده شرکت گوگل در خیابان‌ها و جاده‌ها می‌چرخند و نقشه برداری می‌کنند.


یک مدل از خودروی بدون راننده گوگل

با این حال برخی اقتصاددانان بر این باورند که با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از مشاغلی که از بین می‌روند با فرصت‌های شغلی جدید، جایگزین می‌شوند.

روبات‌ها زندگی را بی‌معنا می‌کنند

استاد وردی با طرح این سوال که «آیا تکنولوژی که در حال توسعه آن هستیم در نهایت به نفع انسان خواهد بود؟» گفت: «پاسخ معمولی این است که اگر ماشین آلات همه کارهای ما را انجام دهند، ما نیز آزادانه به فراغت خواهیم رسید اما من چنین آینده امیدوار کننده‌ای را نمی بینم. معتقدم که کار کردن برای تندرستی و سلامت انسان ضروری است.»

وردی تاکید کرد: پیدا کردن معنا در زندگی پس از آنکه انسان دیگر نان عرق جبین خود را نخورد شاید بشریت را با بزرگترین چالش خود تا زمان کنونی مواجه کند.»



این استاد مهندسی تاکید کرد پیش از اینکه این چالش، مشکلی جدی برای انسان‌ها ایجاد کند باید چاره برای آن اندیشید.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *