هشدار دیپلماتهای ارشد چین به آمریکا
دیپلمات های ارشد چین به آمریکا هشدار دادند که با ارسال تجهیزات موشکی و استقرار سامانه «تاد» در شبه جزیره کره منافع چین و دیگر کشورهای منطقه را به خطر نیندازد.
پیش از این چین اعلام کرده بود که استقرار این سامانه موشکی می تواند صلح و ثبات را تهدید کند اما حالا مسئولان ارشد این کشور بر این باورند که آمریکا به بهانه تمرکز بر تسلیحات هسته ای کره شمالی در حال رویارویی با چین است.
دیپلمات های چینی گفته اند که آمریکا فقط مسئله تسلیحات هسته ای و موشکی کره شمالی را دستاویزی برای مهار پکن قرار داده است.
این اعتراضات و هشدارها در شرایطی عنوان می شود که آمریکا پذیرفته سامانه موشکی «تاد» در کره جنوبی مستقر شود که تمام خاک چین و روسیه را نیز از لحاظ فنی در بر می گیرد.
کره شمالی یک ماه پس از انجام آزمایش چهارم هسته ای در هفتم فوریه یک راکت دوربرد ماهواره بر پرتاب کرد و به دنبال آن آمریکا فورا مذاکراتش را برای استقرار این سامانه موشکی با دولت سئول شروع کرد.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز پیشتر و در حاشیه اجلاس مونیخ نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که حراست از امنیت چین تنها راه برطرف کردن مشکلات شبه جزیره کره است.
وی تصریح کرد که چین به شدت نگران این موضوع است و نمی تواند تلاش هایی را که باعث برهم خوردن امنیت می شود و علیه منافع پکن است، نادیده بگیرد.
افکار عمومی در چین بر این باورند که تمامی تمرکز آمریکا در این منطقه خدشه دار کردن امنیت چین و مهار پکن به عنوان یک قدرت نوظهور است.
«فو اینگ» دیگر دیپلمات چین و رئیس اداره امور خارجی کنگره این کشور معتقد است: شرایطی که آمریکا ایجاد کرده برای چین مانند یک معما شده و همزمان این کشور را خیلی عصبانی کرده است.
وی در مطلبی که روزنامه «مردم» ارگان حزبی چین روز دوشنبه از او نقل کرده، آورده است: آمریکایی ها از ما طلب کمک کردند اما همان موقع در حال رایزنی با کره ای ها برای استقرار سامانه «تاد» بودند.
«تاد» یک سپر موشکی بسیار پیشرفته است که می تواند موشک های بالستیک پرتابی را در داخل و خارج جو زمین هدف قرار دهد.
شرکت تسلیحاتی «لاکهید مارتین» آمریکا سازنده این سامانه پیشرفته است که برد رادار آن هزار کیلومتر، برد عملیاتی موشک 200 کیلومتر و سرعت آن 10 هزار و 80 کیلومتر بر ساعت عنوان شده است.
بسیاری از کارشناسان منطقه شرق آسیا اعتقاد دارند که استقرار این سامانه موشکی به هیچ وجه ربطی به برنامه های تسلیحاتی کره شمالی پیدا نمی کند.
بنابراین گزارش، این سامانه برای موشک های دوربرد است در صورتی که کره شمالی تاکنون اقدام به شلیک موشک های با برد کوتاه کرده است.
این سیستم یکی از آخرین لایه های دفاعی در برابر موشک های بالستیک است و نقش مهمی را در برنامه های دفاعی آژانس دفاع موشکی آمریکا دارد.
هزینه ساخت سامانه ضدموشکی «تاد» بسیار بالا است و بنا بر گزارش اخیر شرکت لاکهید مارتین ساخت هر سامانه به همراه رادار و تجهیزات پرتاب موشک حدود 400 میلیون دلار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *