اجرای طرح ضربتی کنترل بازار در ایام پایانی سال / ابطال پروانه استاندارد 9 فرآورده غذایی در تهران
طرح ضربتی با هدف کنترل بازار در ایام پایانی سال که منتج به افزایش استفاده از محصولات برقی است درحال انجام است همچنین برای ادامه روند و نظارت جدی بر بازار قرار است تفاهم نامه سه جانبه ای بین اداره کل استاندارد استان تهران ، انجمن لامپ و سازمان بهره وری انرژی منعقد شود.
وی در این باره ادامه داد: در این جلسات برای چند فرآورده دیگر نیز پروانه استاندارد صادر شد که شامل انواع بستنی مخلوط با چربی نباتی ( در بسته بندی ظروف پلی استارین) با نام تجارتی طوفان، آب آشامیدنی بسته بندی شده در ظروف PET، همبرگر 75 الی 95 درصدی گوشت قرمز با نام تجاری هاکوبرگر، قند کله و شکسته در بسته بندی سلوفان تا 5 کیلوگرم هوفر، خدمات سردخانه ای بالای صفر جهت نگه داری میوه با نام تجاری عبدالرحمان ار جمندی، چای سبز در بسته بندی OPP متالایز درون جعبه مقوایی تا وزن 500 گرمی با نام تجاری بلدرچین، چای سبز در بسته بندی OPP متالایز درون جعبه مقوایی تا وزن 500گرمی با نام تجارتی عیوضی ، دریانی آلبالو نشان و نیوشا، شکر در بسته بندی کیسه 50 کیلویی با نام تجاری ایفا، نکتار در بسته بندی ظروف PET با نام تجاری می ماس و همچنین برای دو فرآورده قوطی آئورسلی دو تکه، فولادی اندود با قلع و ساده با نام تجاری کیمیا شیمی دماوند و حلوا شکری با نام تجاری حلوا سازی آسمان پروانه استاندارد تشویقی صادر شد.
رئیس کل استاندارد تهران در ادامه با اشاره به طرح بازرسی ضربتی بازرسان استاندارد از بازار لاله زار تهران و کشف 20 هزار عدد انواع لامپ LED، رشته و CFL به علت بی کیفیتی و نداشتن مجوز استاندار خبر داد و اظهار داشت: در بازرسی مشترک کارشناسان استاندارد، اتاق اصناف ، سازمان صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی، انجمن لامپ و روشنایی و قاضی سیار تعزیرات که بهمن ماه از بازار لاله زار تهران انجام داد 20 هزار عدد انواع لامپ غیر استاندارد LED، رشته ای و CFL با نام های تجاری مدیا، اکو، میتره ، یاس نور و اطلس نور به علت غیر استاندارد بودن توقیف شدند.
وی در این خصوص گفت: این طرح ضربتی با هدف کنترل بازار درایام پایانی سال که منتج به افزایش استفاده از این محصولات است انجام شد. همچنین برای ادامه روند و نظارت جدی بر بازار قرار است تفاهم نامه سه جانبه ای بین اداره کل استاندارد استان تهران ، انجمن لامپ و سازمان بهره وری انرژی منعقد شود.
بیات یادآور شد: در این بازرسی ها فروشندگان لامپ های غیر استاندارد درمحل با حکم قاضی سیار اداره تعزیرات برای رسیدگی به تخلفاتشان به این اداره اظهار شدند.
مدیر کل استاندارد استان تهران در ادامه تأکید کرد: از ابتدای سال تاکنون 44 هزار و 700 متر سیم و کابل ، 9 هزار و 834 عدد کلید مینیاتور غیر استاندارد توسط بازرسان استاندارد کشف و توقیف شده است.
جلوگیری از ورود 133 محموله وارداتی غیر استاندارد به کشور
مدیرکل استاندارد تهران از عدم انطباق 133 محموله وارداتی با استانداردهای مربوطه در ده ماه سال خبر داد و گفت: هیچ گواهی عدم انطباق صادراتی نیز صادر نشده و کالاهای مرجوعی غیر استاندارد شامل نوشابه گازدار، چای، تبلت، شارژر، پاور بانک، دی وی آر ، آداپتور، دوربین مدار بسته، نوت بوک، پانل دستگاه گرمایش، افزودنی رنگ، ترازوی آزمایشگاهی، شامپو، اتوی مو، عینک آفتابی، پارچه، فیلتر روغن و آینه مانیتور خودرو است.
وی در ادامه افزود: کارشناسان اداره ارزیابی کیفیت کالاهای صادارتی و وارداتی در این مدت معین بیش از 8 هزار مورد درخواست حذف بازرسی را کرده و در مجموع به 16 هزار و 364 محموله وارداتی منطبق با ضوابط استاندارد مجوز ترخیص از گمرکات تهران را صادر کردند.
*آسانسورهای دستگاه های دولتی واجرایی باید هر ساله بازرسی شوند
بیات با اشاره به بررسی 450 مورد درخواست آزمون تعیین تعرفه بر صدور 150 گواهی انطباق برای کالاهای صادارتی تأکید کرد.
مدیر کل استاندارد استان تهران با اشاره به بازرسی آسانسورهای دستگاه های دولتی و اجرایی اظهار داشت: با انجام بیش از 50 هزار مورد بازرسی توسط کارشناسان استاندارد، از ابتدای سال تاکنون حدود 16 هزار گواهی تأیید ایمنی و عملکرد آسانسور برای آسانسورهای تازه نصب شده در تهران صادر شده است.
بیات در این خصوص تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون 15 هزار و 843 آسانسور تازه نصب شده در تهران پس از انجام بیش از 50 مورد بازرسی گواهی تأیید ایمنی و عملکرد صادر شده است و این درحالی است که از 400 آسانسور فعال دستگاه های دولتی و عمومی که سالها قبل نصب شده و مطابق قانون باید هر ساله بازرسی ادواری توسط بهره برداران ( مدیران نهادهای مسئول) برای آنها صورت می گرفت، تنها 8 آسانسورمنطبق با استاندارد بوده اند.
وی در این باره افزود: بازرسی آسانسور و اخذ گواهی بازرسی ایمنی و عملکرد ، مشمول مقررات اجباری استاندارد است و بدون اخذ آن پایان کار شهرداری صادر نمی شود این گواهی نامه دارای اعتبار یکساله است و آسانسورها باید در دوره های یکساله مورد بازرسی مجدد قرار گیرند که متأسفانه این موضوع از نظر مدیران و متولیان دستگاه های اداری مغفول مانده که در نتیجه آن تنها یک درصد از آسانسورهای مذکور استانداردند بدیهی است مسئولان این نهادها باید برای بازرسی فنی ماهانه توسط شرکت های نصاب مجاز و بازرسی ادواری سالانه توسط شرکت های بازرسی تأیید صلاحیت شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران اقدام کنند.
*تولید کنندگان برتر استان تهران معرفی می شوند
بیات با اشاره بر سخت گیرانه تر شدن معیارهای انتخاب واحدهای تولیدی برتر، 4 واحد را به عنوان تولید کننده برتر استاندارد و کیفیت معرفی کرد و گفت: 4 واحد تولیدی کوشش رادیاتور برای فرآورده رادیاتور اتومبیل، اتحاد موتور برای فرآورده شمع خودرو، پاکدشت بتون برای فرآورده بتون آماده، شرکت نفت ایرانول برای فرآورده ورغن موتور sc/cc، پس از کسب حد نصب امتیاز از سوی کمیته راهبردی انتخاب واحدهای نمونه استان به عنوان تولیدکنندگان برتر استان انتخاب شدند و در نهمین همایش استاندارد و کیفیت که در 17 بهمن ماه برگزار می شود از آنان تقدیر می شود.
مدیر کل استاندارد استان تهران اساس امتیاز دهی و رتبه بندی این واحدها را بر مبنای فاکتورهایی نظیر استمرار کیفیت واحدهای تولیدی، نداشتن فاکتورهای عمده و بحرانی در نتایج آزمون نمونه های متوالی اخذ شده در طول یکسال گذشته، بررسی سیستم مدیریت کیفیت یکپارچه ، استمرار سیستم مدیریت کیفیت یکپارچه، سطح تکنولوژی و فنی واحد تولیدی، میزان منابع انسانی متخصص ،جایزه و گواهینامه های معتبراخذ شده در خصوص مدیریت کفیفت و زیست محیطی، ارائه مقالات و پژوهش ها در مجلات بین المللی و همکاری در تدوین استانداردهای ملی، منطقه ای و کارخانه ای و میزان آموزش کارکنان واحدهای تولیدی که دخیل درجریان تولید تا عرضه و نیز کارکنان دخیل در کیفیت برشمرد.
وی دراین باره اظهار داشت: در این مراسم از دو مرکز آموزشی همکار استاندارد(شامل مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران و مرکز آموزش و تحقیقاتی مرجعان خاتم)، 5 شرکت بازرسی (شامل مرکز تحقیقات انفورماتیک، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ،شرکت مهندسی و بازرسی فنی ناظر کاران، فهامه، شرکت بازرسی زاگرس، تطبیق کالا) و 3 آزمایشگاه همکار استاندارد (شامل مرکز تحقیقات انفورماتیک، آبادگران و شرکت مرجعان خاتم) تقدیر خواهد شد.
30 هزار مورد بازرسی از واحدهای تولید و عرضه در استان تهران انجام شد
مدیر کل استاندارد تهران با تاکید بر نظارت بر فعالیتهای تولیدی و عرضه از انجام بیش از 30 هزار مورد بازرسی از این واحدها از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: در این بازرسی ها 265 واحد پروانه استاندارشان تعلیق و ابطال شده است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: کارشناسان استاندارد با بازرسی ها، نمونه برداریها و انجام آزمونهای استاندارد برای 500 فراورده پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر و پروانه بیش از 1800 فراورده را تمدید کردند همچنین بیش از 14هزار مورد آزمون و بیش از 16هزار مورد نمونه بر داری در قالب طاها وغیر طاها، توسط بازرسان انجام شد که در نتیجه این اقدامات 265 واحد به علت عدم احراز شرایط استاندارد پروانه شان ابطال و یا تعلیق شده و بیش از 200 پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
بیات با تاکید بر کنترل فعالیت آزمایشگاه های همکار استاندارد، در ادامه افزود: همچنین از ابتدای سال تاکنون پروانه تایید صلاحیت 18 آزمایشگاه نیز به علت رعایت نکردن شرایط استاندارد تعلیق و یا باطل شدند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *