صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"دولت افغانستان" 26 بهمن سالروز خروج ارتش سرخ را تعطیل اعلام کرد

۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۰:۰۱
کد خبر: ۱۳۵۰۳۴
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
دولت افغانستان 26 بهمن سالروز خروج ارتش سرخ شوروی پیشین را به مناسبت گرامیداشت این روز تعطیل عمومی اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل  وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان با انتشار بیانیه ای اعلام کرد روز دوشنبه 26 بهمن امسال به مناسبت سالروز شکست و خروج ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق از افغانستان، تعطیل عمومی خواهد بود.

نیروهای ارتش سرخ در 26 دی ماه سال 1358 از زمین و هوا وارد افغانستان شدند و حدود 9 سال در این کشور ماندند، اما حضور آنان به قیام مردمی و جهاد مسلحانه علیه آنان انجامید.
برای بسیاری از مردم افغانستان، هنوز مشخص نیست که ارتش سرخ شوروی پیشین با درخواست حکومت و رهبران وقت این کشور ازجمله نورمحمد تره کی یا ببرک کامل به افغانستان لشگرکشی کرده و یا خودسرانه دست به این اقدام زده است.

برخی منابع افغان گفته اند که نورمحمد تره کی در پنجم دسامبر 1978 میلادی با سفر به مسکو از رهبران آن کشور خواست تا به وضعیت امنیتی این کشور که گروه های مسلح شاهراه ها را در استان های شرقی، جنوبی و شمال غربی در کنترل خود گرفته بودند، به افغانستان نیرو اعزام کند.

ژنرال "گروموف" روسی در کتاب قشون سرخ در افغانستان فاش کرده است که حفیظ الله امین فرماندهان نظامی خود را برای استقبال از نیروی زمینی ارتش سرخ شوری پیشین به مناطق مرزی اعزام و از آنان استقبال به عمل آمد.

حضور 9 ساله ارتش سرخ در افغانستان به از دست دادن 50 هزار نفر از نیروهای این ارتش انجامید و سرانجام پس از 9 سال و 50 روز با مقاومت مردم، از کشور بیرون رانده شدند.

آخرین بخش نظامیان روسی در 26 بهمن ماه سال 1367 با عبور از پل بالای رودخانه «آمو» در شمال افغانستان، این کشور را ترک کردند.

این حمله زمینه سقوط سیاسی افغانستان و ادامه بی ثباتی این کشور را تا امروز فراهم کرد و مردم افغانستان با از دست دادن یک میلیون کشته و معلول و میلیون ها مهاجر دیگر به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان به پایان رسید اما مشکلات بر خواسته از آن، تا امروز ادامه دارد.
زیربناهای این کشور نابود شد و هیچ پیشرفتی در این کشور صورت نگرفت و به باور برخی کارشناسان افغان کشورهای غربی نیز با مداخله در امور این کشور زمینه ناامنی های بیشتر در افغانستان را فراهم آورد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *