چندین "ولایت افغانستان" در معرض سقوط قرار دارند
فارنپالیسی نوشت: توانایی نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در سال ۲۰۱۴، به گونه وخیمی ضعیف شده است و در حال حاضر چندین ولایت در معرض تهدید جدی سقوط به دست شورشیان قرار دارند.
فارنپالیسی نوشت: بر اساس گفتههای روز جمعه «جان ساپکو» در جلسه کنگره آمریکا، توانایی نیروهای امنیتی افغانستان پس از آغاز خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا در سال 2014، به گونه وخیمی ضعیف شده است و در حال حاضر چندین ولایت در معرض تهدید جدی سقوط به دست شورشیان قرار دارند.
وی گفت که بسیاری از کمکهای میلیاردی آمریکا برای ارتش و پلیس افغانستان به صورت غیرموثری مصرف شده است. به گفته این مقام آمریکایی، پس از آغاز خروج اکثریت نیروهای آمریکایی، نظارت واقعی از برنامهها یا دریافت تصویر واقعی از این نیروها، به شکل فزایندهای مشکل شده است و واشنگتن مجبورا به اطلاعات غیرقابل اعتماد وزارتخانههای افغانستان اتکا میکند.
وی گفت که نه مقامات آمریکایی و نه مقامات افغانستانی، اطمینان دقیق دارند که چه تعداد نیروهای ارتش و پلیس افغانستان در حال انجام وظیفه هستند. دفتر ساپکو سال گذشته دریافت که ایالات متحده به نیروهای پلیس «خیالی» که تنها در روی کاغذ وجود داشتهاند، حقوق پرداخت میکرده است.
نیروهای امنیتی افغانستان با یک بحران روبرو هستند
جان ساپکو در اظهارات کتبی خود به گفته است با وجود اینکه نیروهای افغانستانی شجاعانه جنگیدهاند و هزاران کشته و زخمی را متحمل شدهاند، اما اطلاعات موجود نشان میدهد که این نیروها با یک بحران مواجه هستند. نیروهای افغان هنوز در مبارزه مستقلانه علیه گروههای ش.ورشی ناتوان هستند.
وی گفت که سقوط مرکز ولایت «قندوز» به دست شبهنظامیان طالبان در ماه سپتامبر سال گذشته، آسیبپذیری نیروهای افغانستان را نشان داد.
ساپکو افزود: در حالیکه نیروهای افغانستانی با حمایت هوایی نیروهای آمریکایی نهایتاً موفق به پاکسازی این شهر از وجود شورشیان شد، اما این حقیقت هنوز پا برجاست که نیروهای افغان تنها 10 ماه (اندکی) بعد از پایان ماموریت جنگی نیروهای بینامللی، برای بازپسگیری شهر قندوز به کمک نیروهای آمریکایی نیاز پیدا کرد».
وی ادامه داد: تصمیم نظامیان آمریکایی مبنی بر انجام ندادن تحقیق در مورد عقبنشینی در قندوز، نگرانکننده و پرسشبرانگیز بوده است. تحقیقی که برای الزامیت رفع نواقص ماموریت آموزشی انجام میشد.
این مقام آمریکایی افزود: سقوط قندوز پس از 14 سال حمایت آمریکا از نیروهای امنیتی افغانستان، آزمایش جدی از جانب نیروهای آمریکایی را میطلبد».
تبدیل نیروهای امنیتی افغانستان به یک نیروهای جنگی توانمند
فارنپالیسی نوشت: تبدیل نیروهای امنیتی افغانستانی به یک نیروی جنگی توانا در 15 سال گذشته، اساس استراتژی آمریکا و ناتو در افغانستان را شکل میداد. ساپکو گفت، اما با وجود 64 میلیارد دالردلار سرمایهگذاری روی این نیروها، تلاشهای ما در خطر به فنا رفتن هستند.
وی گفت: اگر پیشرفتهای اخیر نتایج تلاشهایمان هستند، ما در رسیدن و حفظ اهداف درازمدت امنیت ملی آمریکا در افغانستان، احتمالا موفق نخواهیم شد».
این گزارش میافزاید: یافتههای بدبینانه ساپکو هشدار ماه گذشته ژنرال «جان نیکلسون» فرمانده بعدی نیروهای بینالمللی در افغانستان را تقویت کرد. نیکلسون به قانونگذاران
آمریکا گفت که پیش از آماده شدن ارتش و پلیس افغانستان برای جنگ مستقلانه، در بعضی مناطق این کشور لازم است تا سالها بمانیم.
در ماههای بعد از آغاز خروج اکثریت نیروهای ناتو و آمریکایی، امنیت از ولایت جنوبی هلمند گرفته تا ولایت شمالی قندوز و ولایت شرقی ننگرهار رو به خرابی رفت. یک نیروی9800 نفری آمریکا هماکنون در افغانستان حضور دارند. رییس جمهور اوباما بهخاطر نیرومند شدن مجدد طالبان برنامه خروج کامل نیروها را تا اخیر سال 2016 لغو کرد.
پس از انتشار خبرهای از دست رفتن کنترل مناطقی از ولایت هلمند به دست طالبان، فرماندهان آمریکایی شروع به اعزام صدها نیرو در این ولایت به کمک نیروهای افغان هستند.
5 سال پیش یک رقم بزرگی از نیروهای دریایی ایالات متحده در ولایت هلمند مستقر شدند و برای بیرون راندن شورشیان، در تعدادی از شهرها و روستاهای ولایت هلمند نبردهای خونینی را تجربه کردند.
16 هزار کشته و زخمی تنها در سال 2015
در ادامه این گزارش آمده است: نیروهای افغانستانی طی 2 سال گذشته، در جنگ علیه این شورشیان نیز تلفات سنگینی را متحمل شدهاند. براساس گفتههای مقامات پنتاگون، تنها در سال 2015 نزدیک به 16 هزار نیروی ارتش و پلیس ملی کشته و زخمی شدهاند.
این رقم نسبت به کشته و زخمی شدن 12500 نیروی امنیتی افغان در سال 2014، افزایش زیادی را نشان میدهد. در همین حال، از سال 2001 به بعد بیش از 2300 نیروی آمریکایی در افغانستان کشته و بیش از 20 هزار دیگر زخمی شدهاند.
فارنپالیسی نوشت: همزمان با شدت گرفتن فشارها و حملات طالبان، شورشیانی که به گروه داعش پیوستهاند، یک تهدید تازه و روزافزونی را در شرق افغانستان بهوجود آوردهاند.
ژنرال شافنر، سخنگوی فرماندهی نظامی آمریکا در افغانستان روز پنجشنبه در پنتاگون به خبرنگاران گفت که از 1000 تا 3000 جنگجوی داعش، هماکنون در امتداد نقاط مرزی ولایت ننگرهار با پاکستان فعالیت دارند.
شافنر گفته است که این جنگجویان اکثراً اعضای سابق طالبان افغانستان، طالبان پاکستانی و یا هم تحریک طالبان پاکستان هستند و ما در مورد اینکه چه تغییر و دلیلی باعث شده است تا چنین تغییری در آنها به میان بیاید، مطمئین نیستیم و اطلاعات لازم را نداریم.
وی افزود: ایالات متحده آمریکا به صورت چشمگیری در هفتههای اخیر حملات هوایی علیه این گروه را در افغانستان افزایش داده است، اما جزییات بیشتری در مورد آن ارائه نکرد.
تحت مقررات فعلی حضور آمریکا در افغانستان، نیروهای آمریکایی در صورتی که در معرض تهدید مستقیم طالبان و دیگر گروههای شورشی قرار نگیرند، نمیتوانند به این گروههای شورشی حمله کنند.
اما نیروهای افراطی القاعده پس از پایان ماموریت جنگی ناتو در 1 ژانویه 2015 اهداف مشروع نیروهای آمریکایی میباشند و بر اساس گسترده شدن صلاحیتهای فرماندهان آمریکایی در اخیر سال گذشته، جنگجویان داعش نیز مناسب این اهداف هستند.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *