صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید محصولات پتروشیمی ایران به 35 میلیون تن رسید

۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۱۳۴۶۴۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
تولید محصولات پتروشیمی در 9 ماه نخست امسال 35 میلیون تن بوده که از این مقدار 14,3 میلیون تن صادرشده است.
به گزارش تولید محصولات پتروشیمی در سال 93 برابر با 44,5 میلیون تن بوده که نسبت به سال 92 که 40.6 میلیون تن بوده، نشانگر افزایش 9.6 درصدی تولید محصولات پتروشیمی در سال 93 است.
 
این گزارش در ادامه آورده است: تولید محصولات پتروشیمی در 9 ماه سال 1394 حدود 35 میلیون تن بوده‌است که از این مقدار، حدود معادل 10 میلیون تن در داخل فروخته شده و معادل 14,3 میلیون تن نیز صادر شده است.
 
براساس این گزارش، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در انتهای شهریور سال 1394 معادل 61,4 میلیون تن بوده است.
 
*راه اندازی 7 طرح پتروشیمی در 6 ماه نخست 94
 
این معاونت، طرحهای راه‌اندازی شده در بخش پتروشیمی در 6 ماه نخست امسال را هفت طرح عنوان کرده است.
 
طرح PBR/SBR پتروشیمی تخت جمشید با ظرفیت سالانه 48 هزار تن (درحال تولید آزمایشی)، واحد پلی اتیلن سنگین/سبک خطی، پتروشیمی لرستان با ظرفیت سالانه 300 هزار تن (در حال تولید آزمایشی) و قطعات 8، 9 و 10 خط لوله اتیلن غرب از کرمانشاه تا مهاباد که تزریق اتیلن در شهریور 1394 آغاز شده، از جمله طرحهای راه اندازی شده صنعت پتروشیمی از ابتدای سال تاکنون بوده است.
 
همچنین از دیگر طرحهای راه اندازی شده در سال 94 می توان به راه اندازی آزمایشی واحد بوتن-1 پتروشیمی مهاباد با ظرفیت سالانه 30 هزارتن، واحدهای یوتیلیتی طرح آمونیاک و اوره شهدای مرودشت، فاز دوم الفین یازدهم، پتروشیمی کاویان با ظرفیت 1090 هزار تن در سال که آماده راه اندازی است و واحد اسید سولفوریک پتروشیمی ارومیه با ظرفیت سالانه 50 هزارتن اشاره کرد.
 
طرحهای پلی اتیلن سنگین/ سبک خطی پتروشیمی لرستان، PBR/SBR پتروشیمی تخت جمشید، فاز دوم خط لوله اتیلن غرب از کرمانشاه تا مهاباد، پلی اتیلن سنگین/ سبک خطی پتروشیمی مهاباد، فاز یک نیروگاه سرویسهای جانبی فاز دوم عسلویه (پتروشیمی دماوند)، فاز دوم الفین یازدهم (پتروشیمی کاویان)، اتیلن گلایکولهای عسلویه (پتروشیمی مروارید) و واحد آمونیاک طرح آمونیاک و اوره هفتم (شهدای مرودشت)، آماده افتتاح هستند.
 
*مراحل پایانی برنامه جدید توسعه صنعت پتروشیمی
 
همسو با تکمیل زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی با تکیه بر مطالعات بازار، طرحهای توسعه این صنعت بازنگری و اولویت بندی شده و تهیه برنامه جدید توسعه این صنعت در مراحل پایانی قرار دارد.
 
این گزارش می افزاید: برنامه‌ریزی و پیگیری ساخت شهرکهای تخصصی در مناطق جدید و مساعد نزدیک آبهای آزاد و قابلیت حضور در بازارهای صادرات در جاسک، چابهار، ایرانشهر و منطقه ویژه انرژی پارسیان و تعیین تکلیف بخشهای بالادستی واحدهای پتروشیمی (واحدهای بازیافت اتان و NGL) و امکان افزایش تولید واحدهای کنونی از جمله اموری هستند که در دستور کار وزارت نفت قرار دارند.
 
تعریف 10 طرح تولید محصولات زنجیره پروپیلن از گاز طبیعی و همچنین استفاده از فناوریهای جدید در طرحهای توسعه همانند OCM(تبدیل گاز طبیعی به اتیلن)، MTP(تبدیل متانول به پروپیلن)، MTO(تبدیل متانول به الفین‌ها) و Cyclar (فناوری جدید تولید آروماتیکها) توسط بخش خصوصی و پیگیری تامین مالی طرحهای پتروشیمی از طریق صندوق توسعه ملی و فاینانس چین و معرفی طرحها به بانکهای داخلی نیز از دیگر برنامه های وزارت نفت در بخش پتروشیمی است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *