درهای ایران به روی فعالان اقتصادی ترک باز است/ ترکیه دوست همیشگی ایران
به گزارش گروه سیاسی ،مراسم بزرگداشت سی و
هفتمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران طی آیین با شکوهی با
حضور شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، دیپلماتها، اساتید، تجار و صاحبان صنایع و
اصحاب رسانه و خبرنگاران ترکیه در آنکارا برگزار شد.
جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه نیز به نمایندگی از دولت ترکیه، در این مراسم حضور یافت.
در ابتدای این مراسم ابراهیم رحیمپور معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی با تاکید بر این که ترکیه دوست همیشگی ایران است و موضع گیریها و حمایتهای ترکیه در دوران تحریم را فراموش نخواهیم کرد، گفت: در شرایط جدید در ایران، درهای کشورمان به روی فعالان اقتصادی ترکیه باز است و امیدواریم در دوره جدید مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور شکوفا شود.
رحیمپور افزود: وظیفه خود میدانم از طرف وزیر خارجه و دولت از سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا که مراسم امشب در واقع خداحافظی ایشان نیز میباشد، از زحمات ارزنده بیکدلی در دوران ماموریت خطیر خود در ترکیه قدردانی کنم.
جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه در ادامه این مراسم به نمایندگی از مردم و دولت ترکیه طی سخنانی گفت: این روز ملی را به مردم و کشور دوست و برادر ایران تبریک و تهنیت میگویم.
وزیر توسعه ترکیه، ایران و ترکیه را دو کشور مهم منطقه با پیشینه تاریخی و
ریشه دار خواند و گفت: توسعه روابط دو کشور هم در بعد روابط دوجانبه و هم
روابط منطقهای حائز اهمیت است.
ییلماز با اشاره به اینکه قدرت خرید این دو کشور با جمعیتی افزون بر 160
میلیون نفر، بیش از 2 تریلیون دلار است، گفت: ما اگر همکاری خود را توسعه و
تعمیق بخشیم، این نه تنها در راستای منافع دو طرف، بلکه ضامن صلح و ثبات و
رفاه منطقه خواهد شد.
وی با تاکید بر مشترکات فراوان بین دو کشور گفت: طی سالهای اخیر شاهد توسعه روابط دو کشور در زمینههای مختلف هستیم و اراده سیاسی رهبران دو کشور نیز در این راستا است.
وزیر توسعه ترکیه با اشاره به اجرای موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور گفت: ما امیدوار هستیم که این موافقتنامه راه را برای گذار به تجارت آزاد هموار کند.
ییلماز افزود: حجم مبادلات تجاری دو کشور در 10، 15 سال اخیر رشد خوبی داشته، ولی این رشد منعکس کننده ظرفیتهای وسیع همکاری ایران و ترکیه به عنوان دو عنصر استقرار و ثبات در منطقه نیست.
وزیر توسعه ترکیه با اشاره به اینکه در مقاطعی 2 میلیون گردشگر از ایران به ترکیه آمدهاند، گفت: در مقابل شمار کمی از گردشگران ترکیه به ایران سفر کردهاند که من به عنوان کسی که سفرهای متعددی به ایران داشته است، توصیه میکنم گردشگران ترکیه، ایران را از نزدیک بشناسند.
وی با اشاره به اینکه دولت ترکیه از لغو تحریمها علیه ایران خرسند است، گفت: موضع ترکیه در خصوص استفاده صلح آمیز کشورها از انرژی هستهای و مخالفت با تولید و اشاعه سلاحهای هستهای در منطقه و جهان تغییر ناپذیر است.
ییلماز با قبول وجود برخی تفاوت و اختلاف در دیدگاههای دو کشور گفت: بر این باورم که با افزایش تعامل و گفتوگو، میتوان دیدگاهها را به هم نزدیک کرد.
علیرضا بیکدلی سفیر ایران نیز در پایان این مراسم طی سخنانی گفت: انقلاب
اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و حمایت ملت ایران بر اساس ارزشهای
اسلامی 22 بهمن 1357 در ایران به پیروزی رسید و اکنون به رهبری حضرت آیت
الله خامنهای به راه خود ادامه میدهد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در نتیجه انتخاباتی که تنها 50 روز بعد از پیروزی انقلاب برگزار شد اعلام موجودیت کرد و اکنون با ریاست جمهوری حسن روحانی مرحله مهمی از تاریخ خود را سپری میکند.
سفیر کشورمان اضافه کرد: ملت ایران در 37 سال گذشته لحظهای در آرامش نبود و با تهاجم، جنگ و تحریمهای تحمیلی و ایران ستیزی قدرتهای استکباری رو به رو شد، اما با مقاومت و فداکاری موانع بسیاری را پشت سر گذاشت و دشمنان را وادار کرد تا حقانیت مواضع ایران را دریابند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات هستهای با درایت و منطقی که برخاسته از فرهنگ و دیپلماسی ایران است، یکی از دشوارترین مسائل روابط بینالملل را از طریق گفتوگو حل و فصل کرد. با اجرای برجام و لغو تحریمها از ماه گذشته فرصتهای فراوانی برای توسعه ایران، همکاریهای منطقهای و همگرایی جهان اسلام فراهم شده است.
بیکدلی افزود: امروز مهمترین مساله منطقه ما گسترش تروریسم و حمایت شوم از آنهاست. این گروهها ابزار بازی بزرگ برای نابود کردن توان کشورهای منطقه به نفع امنیت اسرائیل میباشند.
وی افزود: ایران همواره اعلام کرده در مبارزه علیه تروریسم قاطعانه کنار ترکیه میایستد و امیدوار است این همکاری موجب تقویت پیوندهای برادرانه و ثبات و امنیت منطقهای شود.
سفیر ایران ادامه داد: در حالی که منطقه ما در شرایط دشواری به سر میبرد،
ایران و ترکیه در جریان اجلاس وین 2 با نقشه راه حل و فصل مسئله سوریه
موافقت کردند. این توافق نشان میدهد دو کشور میتوانند در چارچوب مناسبات
دو جانبه و چند جانبه برای مشکلات منطقه و جهان اسلام، راهحل سازنده ارائه
و مردم سوریه را در خاتمه جنگ خانمانسوز یاری کنند.