ایران رتبه سوم بازار بدهی خاورمیانه با ۷ میلیارد دلار اسناد خزانه اسلامی
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران گفت: این هفته شاهد پذیرش ۵ هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی در فرابورس بودیم که تا به حال ۱۰ درصد آن مورد معامله قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: این ۵ هزار میلیارد تومان در بازار دوم فرابورس پذیرش شد که تا به حال پیمانکاران بیش از ۱۰ درصد آن (۵۱۲ میلیارد تومان) را در بازار سرمایه به معامله گذاشته و به نقدینگی رسیدهاند. این رقم از نظر گردش معاملات، قابل توجه است. ضمن اینکه سرمایهگذاران خارجی نیز در زمینه خرید اوراق بدهی متعلق به وزارت راه و شهرسازی سرمایهگذاری کردهاند.
وی با بیان اینکه تابلوی اختصاصی معاملات اسناد اخزانه با نمادهای مختلف شامل اخزا ۱، اخزا ۲، اخزا۳ و ... در فرابورس ایجاد شده، تصریح کرد: سرمایهگذاران خارجی در هفته گذشته چند ده میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامی را خریداری کردهاند که بخشی از آن متعلق به اوراقی است که وزارت راه و شهرسازی به جای مطالبات پیمانکاران به این شرکتها واگذار کرده است. این سرمایهگذران عمدتا از کشورهای شرق آسیا، حاشیه خلیج فارس و بعضا اروپایی هستند.
این مقام سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به استقبال خوب صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای تأمین سرمایه و بانکها از خرید اوراق اسناد خزانه اسلامی که رونق خوبی به بازار بدهی داده، گفت: نکته بسیار مهم در این ابزار، نظمبخشی به سیستم مالی دولت است؛ حجم بدهیهای دولت با این ابزار منظم شده و سرمایهگذار خارجی نیز با مشاهده این سیستم منظم و شفاف به خرید بیشتر اوراق اسناد خزانه اسلامی علاقهمند میشود.
وی با بیان اینکه اوراق اسناد خزانه اسلامی در حال حاضر تنها ابزار موجود در بازار سرمایه است که ضمانت خرید آنها از سوی دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: توزیع اوراق اسناد خزانه میان طلبکاران دستگاههای دولتی در بودجه ۹۵ هم دیده شده و سیاست توسعه بازار بدهیهای دولت در سال آینده همچنان ادامه مییابد. مبلغ آن به ۱۲ هزار میلیار تومان خواهد رسید. ما از نظر وسعت بازار بدهی بعد از ترکیه و مصر با ۷ میلیارد دلار جایگاه سوم کشورهای منطقه و شمال آفریقا را دارا هستیم.
هامونی تأکید کرد: بازار بدهی در سال ۹۴ نسبت به ۹۳ بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره میزان سود مؤثر این اوراق گفت: سود نمادهای معاملاتی اخزا بیشتر میان ۲۲ و نیم تا ۲۳ درصد در نوسان است.
این مقام بازار سرمایه تصریح کرد: ذیحسابان و مشاوران اقتصادی وزارت راه و شهرسازی روی نحوه طراحی اوراق اسناد خزانه اسلامی کمک فکری و قانونی فراوانی به شرکتهای زیرمجموعه سازمان بورس و اوراق بهادار کردند. اگر اوراق اسناد خزانه نبود، حجم مطالبات پیمانکاران این وزارت و سایر دستگاههای عمرانی دولت روز به روز افزایش مییافت. به عنوان مثال وزارت نیرو توانست با استفاده از واگذاری اوراق اسناد خزانه به طلبکاران و فروش آنها در فرابورس، در یک روز با ۲۰ پیمانکار که مطالبات کلانی داشتند، تسویه کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *