بهره برداری از شش سامانه هوشمند در سازمان زندانها
در آستانه ۲۲ بهمن شش سامانه هوشمند؛ درمان و داروی زندانیان، پرونده شخصیت زندانیان، مکاتبات قضایی زندان ها با مراجع قضایی، آموزش جامع کارکنان، آزمون از راه دور دورههای آموزشی و هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان در سازمان زندانها به طور رسمی مورد بهره برداری قرار گرفتند.
وی با اشاره به سامانه درمان و داروی زندانیان گفت: سلامتی زندانیان برای ما بسیار ارزشمند است و این سامانه امکان نظارت علمی بر روند درمان زندانیان و همچنین امکان پایش وضعیت دارویی و نیازهای موجود در این حوزه را به طور دقیق امکان پذیر می سازد.
جهانگیر با اشاره به اینکه حدود نیمی از زندانیان کشور در موقع ورود به زندان ها دچار اعتیاد هستند گفت: برای درمان این افراد نیازمند یک فرآیند علمی بودیم و سامانه هوشمند درمان و داروی زندانیان که با استفاده از مکانیزم اثر انگشت زندانیان نیازهای درمانی آنها را با استفاده از اطلاعات موجود در سامانه مشخص می نماید این فرآیند را تحقق می بخشد.
دومین سامان هوشمند که رئیس سازمان زندان ها پیشتر وعده ایجاد آن را داده بود سامانه پرونده شخصیتی زندانیان بود که دکتر جهانگیر در این زمینه گفت: به دلیل اینکه زندانیان برای بازگشت به جامعه نیازمند آموزش و بازسازی روحی و روانی هستند شخصیت آنها با توجه به وضعیت خانوادگی، روحی، اخلاقی، تحصیلات و همچنین از لحاظ آموزش، اشتغال و حرفه آموزی بررسی می شود و با توجه به پرونده قضایی آنان که در این سامانه ثبت می شود برای آنان متناسب با اطلاعات شخصیتی برنامه ریزی حرفه آموزی و آموزش مهارت های اساسی زندگی تا اتمام مدت محکومیت شان در نظر گرفته می شود.
جهانگیر در خصوص سومین سامانه نیز گفت: سالیانه حدود ۵میلیون مکاتبه بین سازمان زندان ها و مراکز قضایی در خصوص وضعیت اعزام، مرخصی، اتمام محکومیت، درخواست های عفو و آزادی انجام می شود که به منظور ارتقای سطح امنیت، کاهش اطاله دادرسی و کاهش هزینه ها و توسعه حقوق شهروندی زندانیان و خانواده های آنان، سامانه مکاتبات قضایی زندان ها با مراجع قضایی از امروز مورد بهره برداری قرار می گیرد.
رئیس سازمان زندان ها افزود: قوه قضاییه دارای سیستم CMSبوده و سازمان زندان ها از سیستم پانیذ استفاده می کندکه با لینک شدن این دو سامانه با همکاری مرکز اطلاعات و فن آوری قوه قضاییه قصد داریم تمام مکاتبات بین سازمان زندان ها و دستگاه قضایی در این بستر انجام شود ولی با توجه به برخی کمبودها در حوزه زیر ساخت ها در حال حاضر حدود ۶۰درصد مکاتبات از این طریق ممکن خواهد بود که درصدد هستیم با توسعه زیرساخت ها آن را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه به توضیح در خصوص سه سامان دیگر پرداخت و گفت: دو سامانه در خصوص آموزش کارکنان و همچنین سامانه آزمون از راه دور دوره های آموزشی گام مهمی در توسعه آموزش حین خدمت کارکنان است.
وی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت افزود: با توجه به اهداف اصلاحی و تربیتی سازمان زندان ها بحث آموزش کارکنان از اهمیت بسیاری برخوردار است که با توجه به کمبود نیروی انسانی در اغلب موارد امکان حضور کارکنان در دوره های آموزشی وجود ندارد لذا بهره برداری از این دو سامانه کمک موثری برای افزایش سطح کمی و کیفی آموزش ها خواهد داشت.
جهانگیر در خصوص آخرین سامانه نیز گفت: سامانه هیات های رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان یکی دیگر از سامانه های هوشمند است که از طریق آن رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان به شیوه جدید رسیدگی می شود.
وی افزود: میزان تخلفات صورت گرفته توسط کارکنان در سازمان زندان ها از میانگین کشوری بالاتر نیست اما به دلیل حساسیت بالای این سازمان، تخلفات کوچک نیز بسیار مهم جلوه می کند که با بهره برداری از این سامانه ضمن توسعه عدالت اداری؛ تسریع در روند رسیدگی به تخلفات نیز مورد نظر است.
جهانگیر در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه مدیریت علمی در سازمان زندان ها بتوانیم شاهد تحقق کامل اهداف زندانبانی اسلامی که بر پایه ارج نهادن به ارزش های اسلامی و انسانی است باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *