صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موضوع بازگرداندن خاوری از طریق پلیس بین الملل در حال پیگیری است

۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵:۱۵
کد خبر: ۱۳۲۳۷۵
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون اقدامات دیپلماتیک انجام گرفته برای بازگرداندن خاوری به کشور بیان داشت: این موضوع از سوی اینترپل و پلیس بین الملل درحال پیگیری است و امیدواریم دولت جدید کانادا با انجام اقداماتی حسن نیت خود را به دولت و ملت ایران ثابت کند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی میزان، حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز (دوشنبه) خود در پاسخ به سوالی پیرامون کارشکنی برخی دولت های همسایه و نگرانی آنها از اجرایی شدن توافق هسته ای میان ایران و 1+5 اظهار کرد: توافق برجام به هیچ وجه تهدیدی علیه منافع هیچ کدام از دولتهای همسایه ما نیست اما متاسفانه برخی دولت های منطقه که با مشکلات و ضعف های داخلی وخارجی مواجه هستند موضع دشمنانه ای را علیه برجام اتخاذ کردند.

وی ادامه داد: آن کشورها احساس می کنند که با بهبود وضعیت ایران در سطح روابط بین المللی، خطراتی متوجه آنها خواهد شد اما دعوت ما از همه کشورهای همسایه این است که به برداشتهای غیر منطقی خود در رابطه با توافق برجام پایان دهند و توجه داشته باشند که جمهوری اسلامی ایران خواهان خیر و منافع همه ملت های منطقه است.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اعلام آمادگی مقامات سعودی برای لشکر کشی زمینی به سوریه گفت: بحران سوریه در نتیجه مداخله برخی قدرت های منطقه ای و بین المللی برای تحمیل خواسته های خود به دولت و ملت سوریه ایجاد شده است و بدون شک آنچه که این بحران را تشدید کرده راه حل این بحران نخواهد بود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به طور اصولی معتقد است هر گونه اقدامی در کشورهای دست خوش بحران باید با حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارزی این کشورها انجام شود و هر اقدامی که خارج از توافق با دولت های کشورهای دست خوش بحران باشد منجر به تشدید بحران می شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون امکان تسهیل صدور روادید میان اتباع ایرانی و کشورهای اروپایی برای انجام سفر بیان داشت: بهبود روابط و ارتقا سطح همکاریها و توافقات بین کشورها در زمینه تسهیل صدور روادید میان اتباع کشورها تاثیر مثبت خواهد داشت.

وی ادامه داد: روند بهبود روابط میان جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای اروپایی در هفته های اخیر به نقطه ای رسیده است که تسهیل کننده صدور روادید برای اتباع ایرانی و اروپایی باشد.

جابری انصاری در پاسخ به سوالی پیرامون زمان سفر خانم موگرینی به ایران و مناسبات و همکاریهای سیاسی میان ایران و اتحادیه اروپا در دوره اخیر اظهار کرد: خانم اشمیت معاون خانم موگرینی به ایران سفر کرده و امروز و فردا با معاون ذیربط وزارت امور خارجه دیدار و گفتگو خواهد داشت.

وی ادامه داد: بین ایران و اتحادیه اروپا توافقی صورت گرفته که بر مبنای آن هر 6 ماه یکبار به طور متناوب گفتگوهایی میان مسئولان و مقامات دو طرف پیرامون همه زمینه های مشترک و مورد احتمام در تهران و بروکسل انجام خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر هفته آینده ظریف به بروکسل گفت: وزیر امور خارجه کشورمان در آغاز هفته آینده به بروکسل پایتخت اتحادیه اروپا سفرخواهد کرد و در این سفر ضمن گفتگو با مقامات اتحادیه اروپا انجام همکاریهای دو جانبه با بلژیک نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات انجام گرفته برای حل بحران یمن گفت: برای حل بحران یمن دوره های مختلفی از گفتگوها با هماهنگی سازمان ملل برگزار شده اما به دلیل سیاست مداخله گرایانه برخی کشورهای منطقه ای متاسفانه این گفتگوها تاکنون به نتیجه نهایی نرسیده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از آغاز بحران در یمن همواره بر این موضوع تاکید داشته که ادامه بحران در این کشور و سایر کشورهای منطقه تنها به تشدید خطر تروریسم منجرمی شود.

سخنگو وزارت امور خارجه تصریح کرد: اتفاقات اخیری که در برخی مناطق جنوبی یمن در زمینه پیشروی گروه های تروریستی اتفاق افتاده موید همان نظر اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر رواج خطر تروریسم در صورت ادامه بحران در کشورهای منطقه است.

وی تاکید کرد: ضروری است طرفین درگیر در بحران یمن بدون پیش شرط و تاثیری پذیری از برخی دولت های تنش آفرین منطقه برای آینده کشور خود و حفظ صلح و ثبات در کل منطقه گفتگوها را پیگیری کنند.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون واکنش ایران در رابطه با استقلال کردستان عراق بیان داشت: سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارزی و حاکمیت ملی همه کشورهای منطقه است و ما معتقدیم تجزیه آنچه قبلا در اثر توافقات تحمیلی پس از جنگهای جهانی تجزیه شده منفعتی برای ملتهای منطقه نخواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون درخواست 3 نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا برای سفر به ایران جهت نظارت بر انتخابات پیش رو گفت: این درخواست بیش از آنکه یک اقدام واقعی باشد یک اقدام سیاسی با هدف جنجال آفرینی است.

وی ادامه داد: سیاست جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز پیروزی انقلاب جلوگیری و مخالفت با هر گونه مداخله خارجی در امور داخلی کشور بوده است و استقلال ملت ایران دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی که با هیچ بهایی این دستاورد را تغییر نخواهیم داد.

جابری انصاری تصریح کرد: موضوع درخواست روادید اتباع آمریکایی موضوعی است که از طریق کمیته ویژه ای در ایران بررسی می شود و در صورت نیاز پاسخ لازم به آن داده خواهد شد.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون سفر هفته گذشته وزیر امور خارجه به انگلیس و احتمال ارتقای سطح روابط دیپلماتیک میان تهران ولندن اظهار کرد: اینکه آینده و سطح روابط سیاسی و رسمی ایران وانگلیس چگونه خواهد بود بر اساس قانون مصوب مجلس و تصمیمات ملی در رابطه با آن اتخاذ نظر می شود.

وی ادامه داد: در رابطه با ارتقا سطح روابط دیپلماتیک با انگلیس تاکنون تصمیمی اتخاذ نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام کشور و بر اساس چه معیارهای به عنوان حافظ منافع ایران در عربستان انتخاب شده است، اظهار کرد: هر گاه دو کشور روابط دیپلماتیک خود را قطع کردند و به این نتیجه رسیدند که منافع و مسائل مربوط به اتباع دو کشور اقتضا می کند که کشوری به عنوان حافظ منافع انتخاب شود، این اقدام با یک ساز و کار مشخص صورت می گیرد.

وی ادامه داد: هنوز توافقی در این زمینه میان ایران و عربستان سعودی صورت نگرفته است و اگر چنین توافقی انجام شود در رابطه با جزئیات آن از جمله کشور حافظ منافع تصمیم گیری خواهد شد.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون اقدامات دیپلماتیک انجام گرفته برای بازگرداندن خاوری به کشور بیان داشت: این موضوع از سوی اینترپل و پلیس بین الملل درحال پیگیری است و امیدواریم دولت جدید کانادا با انجام اقداماتی حسن نیت خود را به دولت و ملت ایران ثابت کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شخص آقای ظریف در اجلاس امنیتی مونیخ شرکت خواهد کرد یا نه؟ گفت: وزیر امور خارجه در اجلاس امنیتی مونیخ شرکت می کند و احتمالاَ در حاشیه این اجلاس گفتگوهای بین المللی وین در مورد بحران سوریه انجام خواهد گرفت.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که یکی از وزرای کابینه دولت آذربایجان با حمایت مالی سعودی ها اقدام به مسلح کردن وهابیون در منطقه قفقاز کرده است واکنش جمهوری اسلامی به این گونه اقدامات چیست؟ گفت: این موضوع بررسی خواهد شد اما به طور کلی باید گفت که سیاست رژیم صهیونیستی و برخی دولت ها در منطقه بر مبنای تشدید اختلافات میان کشورها و به هم ریختن بافت اجتماعی کشورهای منطقه است که این امر نه تنها منافع کشورهای هدف که منافع کل کشورهای منطقه را تهدید می کند.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین نتایج پیگیری های حقوقی فاجعه منا اظهار کرد: فاجعه منا یک فاجعه انسانی بزرگ بود که به دلیل سوء مدیریت عربستان اتفاق افتاد و از لحظه وقوع این فاجعه جمهوری اسلامی ایران هم از طریق مجاری دوجانبه و هم در قالب گفتگو با سایر دولتها و مجامع بین المللی پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: متأسفانه دولت عربستان سعودی تاکنون مسئولیت حقوقی فاجعه منا را بر عهده نگرفته است و ما تمام پیگیری های لازم را برای اینکه این دولت مسئولیت حقوقی، سیاسی و اخلاقی این فاجعه را بپذیرد انجام خواهیم داد.

وی در پایان در پاسخ به سوالی پیرامون دستگیری سه صیاد ایرانی توسط نیروهای کویتی در آبهای خلیج فارس گفت: این موضوع به طور رسمی و کتبی به وزارت امورخارجه ابلاغ نشده است اما به طور شفاهی اعلام شده که بین قایق ها و ماهیگیران ایرانی و کویتی در آبهای خلیج فارس درگیری اتفاق افتاده و وزارت امور خارجه از مجاری دیپلماتیک درحال پیگیری این موضوع است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *