سامانه جامع امور گمرکی باعث شفافیت در فرآیند میشود
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت: ایجاد شفافیت در فرآیند ترانزیت و امکان تبادل الکترونیکی اطلاعات بین سازمانها و ارگانهای مرتبط با ترانزیت از آثار مثبت سامانه جامع امور گمرکی است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران به تشریح دستاوردها و نتایج اجرای سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی پرداخت و افزود: در راستای توسعه این سامانه سیستم اظهار از راه دور که از طریق آن میتوان مراحل مختلف تشریفات ترخیص کالا را به صورت الکترونیکی رصد کرد در گمرکات کشور فعال است و با استفاده از این سامانه امکان تبادل اطلاعات بین همه دستگاهها و سازمانهایی که به نحوی در امر تجارت خارجی دخیل هستند به راحتی فراهم شده است.
وی تصریح کرد: سامانه جامع گمرکی، بسیار قوی و منسجم است و خروجی آن کمک میکند تا مراحل تشریفات گمرکی با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود.
عسگری گفت: امیدواریم بتوانیم در قالب سامانههای الکترونیکی، امتیازات و تسهیلات بیشتری را در اخبار شرکتهای حملونقل معتبر قرار دهیم و سرویس اصلی مطلوبی داشته باشیم.
فریده زبیدی مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک نیز در این همایش با ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز، به ویژه کشف مقادیر قابل توجهی مواد مخدر و پیشسازهای آن در سالهای اخیر گفت: با توجه به مشخص شدن حدود مسئولیت گمرک بهعنوان یک سازمان کاشف که فقط در محدوده اماکن گمرکی صورت میگیرد، امیدواریم با هماهنگی و همکاری همه سازمانهای مرتبط با امر مبارزه با قاچاق کالا، شاهد کاهش جرایم و تخلفات در این زمینه باشیم.
علیرضا دشتانی مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک ایران نیز با اشاره به اینکه برگزاری همایش مزبور از سوی بخش خصوصی میتواند نقطه آغازی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات ترانزیت و اصلاح قوانین مربوط باشد، گفت: در مورد رصد محمولههای ترانزیتی مظنون به جاسازی مواد مخدر و پیشسازها با پلیس بینالمللی هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: مبارزه با قاچاق کالا در حوزه حملونقل ازجمله اقدامات مهم و اساسی است که علاوه بر سازمانها و نهادهای مسئول، شرکتهای حملونقل نیز باید همکاری لازم را داشته باشند و نظارت مدیران حملونقلی بهویژه در مرزها افزایش یابد.
دشتانی تأکید کرد: برگزاری چنین همایشهایی موجب آگاهی مسئولان بخش دولتی از خواستهها و همچنین حرفهای فعالان بخش خصوصی است و میتواند زمینه را برای مشارکت بیشتر آنها در کشف موارد تخلف فراهم سازد.
مدیرکل دفتر نظارت بر ترانزیت گمرکی اضافه کرد: شرکتهای حملونقل در بحث نظارت و کشف تخلف باید چند گام جلوتر از دولت باشند و مسئولان دولتی بهعنوان یک ناظر خوب عمل کنند.
این گزارش حاکی است مسعود دانشمند، رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای شرکتهای حملونقل طی سخنانی با اشاره به اینکه تجارت مواد مخدر تجارت پرسودی است که آثار مخرب آن برای جامعه زیانآور بوده و بهویژه جوانان را تحت تأثیر قرار میدهد، بر لزوم افزایش همکاری سازمانهای مسئول و تبادل اطلاعات مابین آنها با هدف مبارزه قاطع و جدیتر با قاچاق تأکید کرد.
وی ضمن قدردانی از حضور مسئولان گمرک در این همایش، ایجاد بانک اطلاعاتی درخصوص قاچاق کالا را راهکاری مناسب برای اثربخشی اقدامات کنونی و برنامههای آینده خواند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *