صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرطان سينه شايع ترين سرطان بانوان جوان ايراني است

۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۳۰۵۸۲
همان طور كه مي دانيد در سراسر دنيا شايع ترين سرطان در خانم ها، سرطان سينه است. در كشور ما هم همين طور.متاسفانه طبق يك سري باورهاي غلط، خانم ها براي معاينه مراجعه نمي كنند يا موانع فرهنگي اجازه اطلاع رساني نمي دهد. به همین خاطرما به سراغ دکتر ماندانا ابراهیمی رفتیم تا موضوع را از نگاه ایشان جویا شویم. این گزارش در تاریخ 88/4/6 در روزنامه رسالت منتشر شده و ما به جهت اهمیت موضوع آن را باز نشر می کنیم.
 به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، دكتر ماندانا ابراهيمي درباره اينكه احتمال ابتلابه اين نوع سرطان در چه افرادي بيشتر است، مي گويد: «هنوز علت اصلي اين بيماري شناخته نشده است. در واقع همه زنان در معرض خطر ابتلابه سرطان سينه هستند. افرادي كه سابقه فاميلي ابتلابه سرطان سينه، بخصوص در مادر، خواهر يا دختر دارند، سابقه سرطان در خود فرد، سن اولين زايمان بيشتر از 35 سال، نازايي، بلوغ زودرس، يائسگي ديررس، چاقي پس از يائسگي، مصرف زياد چربي حيواني در رژيم غذايي و تابش اشعه زياد به قفسه سينه از جمله عواملي اند كه افراد را تهديد به اين بيماري مي كنند. البته بايد تاكيد كردكه وجود يك يا همه اين عوامل در هر فرد به معناي ابتلاي قطعي وي به اين بيماري نيست، چون اينها صرفا احتمال ابتلارا افزايش مي دهند. به عبارت ديگر، افرادي كه هر يك از اين شرايط را دارند بايد بيشتر از ديگران به سلامتي خود توجه نشان دهند. از طرفي، بسياري از مبتلايان به سرطان هيچ كدام از عوامل فوق را ندارند. بنابراين همه در معرض خطرند.
    وي در ادامه مي گويد: «همان طور كه مي دانيد در سراسر دنيا شايع ترين سرطان در خانم ها، سرطان سينه است. در كشور ما هم همين طور. اما اينجا چند مورد موضوع را مهمتر مي كند. طبق تحقيقات بيماران ما يك عده جوان ترند. بيماران ما در ايران در سنين بين 40 تا 50 سال قرار دارند، يعني زماني كه براي يك بانو اوج شكوفايي اجتماعي و خانوادگي است و به لحاظ روحي به كمال مي رسد. شايد يكي ازدلايل پايين آمدن سن بيماري كم آگاهي و عدم اطلاع رساني مفيد و به موقع باشد كه خانم ها در كشور ما خيلي دير به پزشك مراجعه مي كنند، چون در بسياري از مواقع بيماري آنها كاملاپيشرفته شده است. همين امر باعث مي شود كه همكارانمان در معالجه به اندازه كافي موفق عمل نكنند، در حالي كه با تشخيص به موقع مي توان كاملاآن را معالجه كرد.»
    دكتر ابراهيمي درباره اينكه چطور مي توان خود را در مقابل سرطان سينه محافظت كرد مي گويد: سه روش شناخته شده براي تشخيص زودرس اين سرطان وجود دارد كه عبارتند از؛ خودآزمايي، معاينه پزشكي و ماموگرافي.
    معاينه از 30 سالگي به بعد شروع مي شود. اين معاينه بايد هر يكي - دو سال تكرار شود، چون فقط پزشك است كه مي تواند ماهيت و نوع ضايعه را تشخيص دهد. ماموگرافي يا عكسبرداري با اشعه ايكس هم از دقيق ترين راه هاي تشخيص است كه معمولاآن هم هر يكي - دو سال توصيه مي شود. تنها روشي كه تشخيص اين بيماري را قطعي مي كند نمونه برداري يا بيوپسي است كه در آن قسمتي از يك تومور يا تمام آن خارج و با ميكروسكوپ بررسي مي شود.»
    دكتر ماندانا ابراهيمي مي گويد: «بسياري از بانوان متاسفانه بعد از ابتلابه اين بيماري روحيه و نشاط طبيعي خود را از دست مي دهند و با افسردگي، روزهاي زندگي را سپري مي كنند. متخصصان روانشناسي مي توانند درباره نحوه مقابله با بيماري و حفظ روحيه و نشاط در فرد بيمار موضوعاتي را براي مبتلايان روشن نمايند.
    منصوره سعادتي يكي از كساني است كه سال ها پيش به اين بيماري مبتلاشده و با روحيه و پشتكار به مقابله با بيماري اش پرداخته و اكنون به بيماران همنوع خودش ياري مي رساند. او مدير عامل يك انجمن حمايت از بيماران مبتلابه سرطان سينه است كه با تلاش بسيارف انجمن خود را ثبت كرده است. سعادتي مي گويد؛ سال ها پيش به اين بيماري مبتلابودم. هيچ وقت فكر نمي كردم روزي انجمني تاسيس كنم كه بتواند به اين بيماران كمك كند. اين انجمن با كمك افراد خيري چون دكتر محمد اسماعيل اكبري، خانم كيان پور، دكترماندانا ابراهيمي،دكتر نجفي، خانم معيري، خانم وحداني، خانم قاسمي و دكتر علوي شكل گرفته و فعاليت مي كند. هدف از تشكيل آن اطلاع رساني عمومي در مورد بيماري از طريق رسانه هاي گروهي، تشكيل جلسات مشترك بيماران براي تبادل اطلاعات و انتقال تجربيات، برقراري ارتباط و همكاري با ساير گروه هاي حمايتي مربوط به بيماري سرطان سينه در داخل و خارج از كشور، جلب حمايت سازمان هاي دولتي و غير دولتي و افراد نيكوكار براي كمك به اهداف انجمن و ارائه حمايت هاي عاطفي، رواني و اجتماعي براي بيماران مبتلاست.
    دكتر ابراهيمي مي گويد: «متاسفانه طبق يك سري باورهاي غلط، خانم ها براي معاينه مراجعه نمي كنند يا موانع فرهنگي اجازه اطلاع رساني نمي دهد. ما براي اطلاع رساني در جرايد و صدا و سيما مشكل داريم. خيلي از نهادها با ما همكاري نمي كنند و مي گويند معذوريت داريم. به نظر مي رسد ما با اين كارها سلامت بانوان را ناديده مي گيريم، در حالي كه اين بيماري روي زندگي خانوادگي فرد هم مستقيما تاثير مي گذارد و منجر به بروز مشكلات روحي درخانم ها و فروپاشي خانواده ها مي شود، چون اگر زن خانه به اين بيماري مبتلاشود همه اعضاي خانواده را تحت تاثير قرار مي دهد.»
    دكتر ابراهيمي در پايان توصيه هايي براي سالم زيستن به بانوان مي كند و مي گويد: «مصرف مقادير كافي ميوه و سبزي در هر روز، كاهش مصرف چربي در رژيم غذايي، ورزش و فعاليت روزانه حداقل نيم ساعت، داشتن وزن مناسب، مصرف نكردن سيگار، تلاش براي آرامش بيشتر و نداشتن استرس از جمله اقداماتي است كه بانوان بايد براي بهتر و سالم زيستن خودشان انجام بدهند تا از بيماري و افسردگي مصون باشند.»

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *