صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرنوشت گوزن‌های زرد خراسان‌شمالی در ابهام

۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶:۰۱
کد خبر: ۱۳۰۵۴۴
پارک پردیسان یکی از پروژه‌های نیمه کاره‌ای بوده که در سال 86 با حضور دکتر جوادی رییس سازمان حفاظت محیط زیست وقت در محل پارک ملی باباامان بجنورد کلنگ زنی شد و قرار بر این بود تا در آن منطقه که مساحت آن به حدود 45هکتار می‌رسد موزه تاریخ طبیعی خراسان‌شمالی و سالن آمفی تئاتر ساخته شود و این مجموعه تبدیل به مکانی برای ارائه آموزش‌های زیست محیطی افراد شود که تاکنون هیچ یک از آنها محقق نشده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، محمد حسین انصاری مود، رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد دوست داران طبیعت سبز کره زمین با ابراز گلایه از ارسال چنین نامه‌ای و اعلام مخالفت برای انجام چنین اقدامی بیان کرد: در سال 89 هفت راس گوزن زرد وارد این پارک شده و هم‌اکنون تعداد آنها به 11 راس رسیده است که برای ورود این گونه‌های حیوانی به این مناطق اهداف مشخصی وجود داشته است. نجات این گونه از خطر انقراض و ایجاد جذبه در این منطقه برای مردم و گردشگران از جمله اهداف چنین کاری بوده است، اما آیا هدف دوم در این منطقه محقق شده است؟

وی ادامه داد: در آن زمان مساحت زیادی از زمین در اختیار محیط زیست گذاشته شد و قرار بر این بود تا علاوه بر نگهداری گونه‌های حیات وحش، موزه تاریخ طبیعت استان نیز راه‌اندازی شود اما همچنان این پروژه به حال خود رها شده است.

انصاری مود در پاسخ به این مطلب که شنیده‌ها حاکی از آن است که مسئولان محیط زیست استان به منظور کاهش هزینه‌های نگهداری تمایل به انتقال این گونه حیوانی هستند، اظهار کرد: برای نگهداری این گونه‌های حیوانی تاکنون زحمت‌های زیادی کشیده و هزینه‌های بسیاری پرداخت شده است و حال چگونه می‌توان اجازه داد تا این گونه‌ها از استان خارج شوند.

وی تاکید کرد: هزینه‌های دولتی زیادی برای نگهداری گوزن‌های زرد در پارک پردیسان پرداخت شده است. با انتقال آنها مردم استان متضرر خواهند شد و انجام چنین کاری ظلم در حق مردم استان خواهد بود.

انصاری مود بیان کرد: تعداد زیادی پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد که نیازمند تزریق اعتبار است و با تزریق قطره چکانی اعتبارات 20 سال طول خواهد کشید تا آنها به بهره‌برداری برسند. با این توضیحات، باید این پروژه‌ها به علت نبود اعتبارات کافی از لیست کار خارج شوند اما با خروج این پروژه‌ها از لیست کاری به دلیل اینکه اعتبارات زیادی برای ساخت آنها هزینه شده است مردم ضرر خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: انتقال گوزن‌های زرد به یکی از مراکز تفریحی و توریستی کرج، سوء مدیریت مدیران محیط زیست را نشان می‌دهد.

کشمیری، مدیرعامل سازمان مردم نهاد دوست داران طبیعت سبز کره زمین نیز با اشاره به اینکه به شدت از انتقال گوزن‌های زرد از استان مخالف هستیم، توضیح داد: نجات این گونه از انقراض، یکی از اهداف اصلی ورود آنها به پارک پردیسان بوده که هم اکنون نسل آنها، حفظ و تعداد آن‌ها به 11 رسیده است. اگر از هر شهروند بجنوردی نیز سوال شود آن‌ها بر این موضوع که محیط زیست نتوانست به اهداف خود در پارک پردیسان برسد و از سوی دیگر آن اهداف نیز رها شدند، تاکید خواهند کرد.

وی در پاسخ به این مطلب که برخی از مسئولان محیط زیست بر این امر معتقد هستند که انتقال گوزن‌های زرد به خراسان‌شمالی به دلیل اینکه این منطقه زیست گاه این گونه حیوانی نبوده، امری اشتباه بوده است، افزود: مسئولان باید به مردم پاسخگو باشند که اگر انتقال آن‌ها از ابتدا اشتباه بوده، چرا آن‌ها را به این پارک منتقل کردند و هزینه‌های دولتی زیادی صرف نگهداری آنها شده است و اگر ورود آنها به این پارک درست بوده و انتقال آنها در حال حاضر اشتباه است، چرا با پرداخت این همه هزینه باید چنین کاری انجام شود.

کشمیری تصریح کرد: اگر انتقال این گوزن‌ها به خاطر تامین هزینه‌های آنهاست، بنابراین باید استان را تعطیل کنیم چون با استانی شدن آن، هزینه‌های زیادی بر خراسان‌شمالی متحمل شد و زندگی را نیز باید تعطیل کرد، چون هزینه‌های زندگی بالا رفته است.

وی تاکید کرد: اجرای اهداف و نگهداری گونه‌های حیوانی در پارک پردیسان بجنورد را باید با تعدیل نگه داشت نه اینکه صورت مسئله را پاک کرد.

کشمیری خاطرنشان کرد: نگذاریم سرنوشت گوزن‌های زرد در این استان همانند کوشکی(یوزپلنگ نر آسیایی که در منطقه میاندشت جاجرم زندگی می‌کرد و برای امر تکثیر به تهران انتقال یافت) شود. کوشکی به تهران انتقال یافت و هم اکنون هیچ خبری از آن نیست.

محسن شهریاری مدیر کل سابق حفاظت محیط زیست استان همچنین با بیان اینکه در زمان مدیریت وی و در سال 89 هفت راس گوزن زرد به این استان منتقل شدند، توضیح داد: در آن زمان گوزن‌های زرد به صورت پرورشی به منظور استفاده از گوشت این گونه حیوانی تولید می‌شد که مخالف با اهداف سازمان حفاظت محیط زیست بود. برای نجات این گونه از انقراض، انتقال گوزن‌های زرد به پارک پردیسان بجنورد انجام شد.

وی افزود: انتقال این گوزن‌ها به صورت کارشناسی بوده و بررسی‌های لازم در این خصوص در آن زمان انجام شده بود.

این عضو از انجمن مردم نهاد و دوست دار طبیعت با طرح این سوال‌ها ادامه داد: آیا در حال حاضر برای جابه‌جایی این گونه‌ها به یک محل دیگر کار کارشناسی انجام شده است؟ آیا برای انتقال یوزپلنگ نر آسیایی از زیست گاه خود در جاجرم به تهران کار کارشناسی صورت گرفت؟

وی اظهار کرد: در آن زمان قوچ و میش، آهو و مرال به منظور نجات از انقراض و تکثیر به پارک پردیسان انتقال یافت.

علی اصغر مطهری، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان‌شمالی نیز درباره نامه ارسال شده به این اداره کل برای انتقال گوزن زرد به کرج بیان کرد: گوزن زرد زیست گاه شخصی خود را دارد و در کوه‌های زاگرس است و از همان ابتدا انتقال آنها به خراسان‌شمالی اشتباه بوده است.

وی بیان کرد: منطقه صخره‌ای پارک پردیسان و پوشش گیاهی این منطقه، مناسب زندگی این گونه گیاهی نیست. نمی‌توانیم این گونه را در عذاب نگه داریم که بگوییم دارای حیات وحش هستیم. در آن زمان انتقال این گونه با کار کارشناسی صورت نگرفته است.

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا برای انتقال این گونه در حال حاضر کارهای کارشناسی صورت گرفته است، افزود: اجرای این کار را حوزه نظارت بر حیات وحش سازمان تایید می‌کند و با تایید آنها انجام می‌شود. برای نگهداری این گونه نیازمند صرف اعتبار زیادی برای تامین علوفه هستیم که هم اکنون اعتبارات این اداره کل جوابگوی این امر نیست.

وی با تاکید بر اینکه قرار نیست به خاطر رضایت چند نفر حیات وحش را در عذاب نگه داریم، اظهار کرد: اگر نتوانیم اعتبار لازم برای خوراک گونه‌های دیگر را نیز تامین کنیم مجبور می‌شویم تا آنها را نیز در زیستگاه‌های خود رها کنیم.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *