صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امروز به یک برنامه جامع مشترک ملی نیاز داریم/ برجام 2 باید آغاز شود

۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۶:۵۶
کد خبر: ۱۳۰۱۷۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
رئیس جمهور برجام را یک موفقیت در تاریخ ملت ایران دانست و اظهار داشت: الان زمانی است که باید برجام2 شروع شود و امروز ما به یک برنامه جامع مشترک ملی نیاز داریم و همه موافقان و مخالفان دولت باید برای تحقق این امر دست در دست هم دهند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور امروز (چهارشنه 14 بهمن) در مراسم رونمایی از سه دستاورد فضایی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر به ملت ایران و دانشمندان فضایی اظهار کرد: ملت ایران با اتکا به خداوند و اعتماد به نفس ملی و رهبری امام خمینی توانست پرچم استقلال و آزادی را در این سرزمین برافراشته دارد.

وی ادامه داد: در یکی دو سال قبل از انقلاب کسی در داخل و خارج فکر نمی کرد که مردم تنها اما متحد ایران با دستهایی خالی اما دلهایی پرامید بتوانند یک رژیم استبدادی ریشه دوانده را سرنگون کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه سردمداران کشورهای غربی تصور نمی کردند مردم انقلابی ایران اسلامی بتوانند نظامی جدید را پایه ریزی کنند گفت: این تعبیر سیاست مداران غربی در روزهای اولیه انقلاب است که امام، روحانیت و مردم ایران اگرچه توانستند رژیم سابق را سرنگون کنند اما نخواهند توانست یک نظام جدید را بنیان نهند و حتی آن فردی که فرودگاه مهرآباد را با گریه ترک کرد هم فکر می کرد چندماه بعد بازمیگردد و سلطه خود را ادامه می دهد.

روحانی با اشاره به تقارن سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با احقاق و تثبیت حقوق ملت ایران و رفع تحریم ها تصریح کرد: اگر ایستادگی این مردم بود و اگر درایت و ارشاد مقام معظم رهبری نبود و اگر کاردانان، کارشناسان و عالمان باتجربه و فداکار پشت میز مذاکره نبودند امروز نمی توانستیم فرجام برجام را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: دشمن در سالهای گذشته حصار تحریم ظالمانه ای را برای ملت ما ایجاد کرده بود و حتی یک کشتی نمی توانست در بنادر ما پهلو بگیرد و در برخی مواقع ما مجبور بودیم برای ورود یک کشتی به کشور پرچم کشوری دیگر را اجاره کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمنان در دوران تحریم با همه امکانات خود همه چیز ما را تحت کنترل خود درآورده بودند گفت: همه این فشارها برای این بود که مردم ما دربرابر قدرت های جهانی تسلیم شوند و تمام این مقاومت ها از جانب ملت ما هم برای این بود که بگوییم در برابر حرف زود سر تسلیم فرود نمی آوریم.

روحانی با اشاره به آنچه که در طی 30 ماه گذشته در جریان مذاکرات ایران و 1+5 گذشت اظهار کرد: آنچه در طول 30 ماه گذشته تحقق یافت اعتقاد به این سخن بود که می توان با منطق، افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار داد و می توانیم در یک معامله با دنیا هم پیروز شویم و هم طرف مقابل احساس شکست نکند.

رئیس جمهور بی اعتمادی به طرف مقابل را حق طبیعی ملت ایران دانست و بیان داشت: آنچه که اکثریت مردم در جریان انتخابات خرداد 92 برگزیدند این بود که راه تعامل سازنده ما را به یک برنامه اقدام مشترک یعنی همان برجام می رساند و برای این کار وحدت و همدلی و همزبانی نیاز بود.

روحانی با بیان اینکه حتی سرسخت ترین دشمنان ما نیز به پیروزی ما در جریان مذاکرات هسته ای اذعان دارند گفت: حتی چند کشور نامشروع و مشروعی که در رابطه با نتایج مذاکرات هسته ای داد و فریاد می کنند هم بر برد ایران در جریان این مذاکرات تاکید دارند.

وی برجام را یک موفقیت در تاریخ ملت ایران دانست و اظهار داشت: الان زمانی است که باید برجام2 شروع شود و امروز ما به یک برنامه جامع مشترک ملی نیاز داریم و همه موافقان و مخالفان دولت باید برای تحقق این امر دست در دست هم دهند.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه هیچ اختلافی در رابطه با مشکلات اساسی کشور میان گروه های مختلف وجود ندارد گفت: دولت یازدهم با تحملترین دولت بعد از انقلاب است و ممکن است دولت های دیگر هم مورد اذیت واقع شده باشند اما هیچ دولتی به اندازه این دولت اذیت نشد البته مردم قدرشناس هم انصافا از این دولت حمایت کردند.

روحانی فناوری های نوین را یکی از صحنه هایی دانست که همه باید در آن حضور پیدا کنند و خاطرنشان کرد: ما باید دستگاه های دولتی را کوچک و چابک کنیم و آنچه را که می توانیم به مردم واگذار کنیم برای مثال اگر برای ساخت یک ماهواره 100 قسمت وجود دارد و می توان 70 قسمت آن را به شرکت های بیرونی واگذار کرد باید این کار را انجام دهیم و مونتاژ نهایی و نظارت را خود برعهده بگیریم.

وی ادامه داد: توصیه من حتی به بخش های نظامی و وزیر دفاع هم همواره این بوده که کارهایی که می شود به مردم و بخش خصوصی واگذار کرد را واگذار کنیم.

روحانی با اشاره به ضرورت اولویت بندی در تحقیقات مرتبط با فناوری های نوین گفت: منابع ما محدود است، بنابراین ما نمی توانیم با این منابع محدود همه امور و ابعاد علمی را انجام دهیم و باید در این زمینه اولویت بندی کنیم و اولویت نخست را عملیاتی کنیم تا به نتیجه برسیم.

رئیس جمهور با اشاره به سفر اخیر خود به اروپا گفت: در مذاکراتی که پیرامون خرید هواپیما با شرکت های غربی داشتیم بر این نکته تاکید کردیم که ما می خواهیم تولید کننده بخشی از قطعات هواپیما نیز باشیم.

روحانی در ادامه با تبیین شرایط حاصل شده از اجرایی شدن برجام اظهار کرد: برجام به این معنا نیست که درها باز شده تا هرچه از خارج می خواهیم وارد کنیم و مصرف کنیم بلکه برجام راه را برای استفاده از دانش و فناوری دیگران باز کرده است.

وی با بیان اینکه ما به صراحت به همه اعلام کرده ایم که به دنبال آمدن سرمایه و فناوری به کشور هستیم، گفت: امروز آمادگی دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان ما برای بهره برداری از علم و فناوری بیش از گذشته است و اگر ما میخواهیم در دنیا پیش برویم و به تعبیر قرآن بر آسمان و زمین مسلط شویم راه آن تسلط در علم و دانش و فناوری است.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز روز واردات کالا از بیرون به داخل کشور نیست، بلکه امروز روز باز شدن فضا برای کار و کوشش و تلاش است.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: امروز رسالت و وظیفه بزرگ همه ما رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال است و من از همه دست اندرکاران ساخت ماهواره دوستی و همچنین همه عزیزانی که برای ساخت ماهواره برها تلاش می کنند تشکر و قدردانی می کنم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *