صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش ۳۸ درصدی صادرات نفت ایران به هند در ماه اجرای برجام

۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۵:۱۴
کد خبر: ۱۳۰۰۷۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
صادرات نفت ایران به هند در ژانویه ۲۰۱۶ که توافق هسته ای اجرا و تحریم ها لغو شد با کاهش ۳۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۷۰ هزار و ۷۰۰ بشکه در روز رسید.
به گزارش گروه اقتصادی به نقل از رویترز، بر اساس آمارهای اولیه تانکری، واردات نفت هند از ایران در ماه ژانویه بیش از یک چهارم نسبت به ماه قبل کاهش یافت، اما انتظار می رود با اجرایی شدن لغو تحریم ها واردات در  ماه فوریه افزایش پیدا کند.

خریداران هندی نفت ایران در ماه های پایانی تحریم ها علیه ایران، خرید های خود از این کشور را پایین نگه داشته بودند، چون پیش بینی می کردند که تهران تلاش های گسترده ای برای بازاریابی نفت خود انجام دهد.

اکنون که تحریم های بانکی، نفتی، بیمه ای و کشتیرانی ایران لغو شده، پالایشگاه های هندی در حال مذاکره با شرکت ملی نفت ایران درباره افزایش واردات خود از این کشور هستند.

بر اساس امارهای تانکری، دو پالایشگاه هندی، یعنی اسار اویل و مانگالور، قبلا سفارش خرید 3 محموله نفت خام از ایران برای ماه فوریه را به ثبت رسانده اند که میزان خرید نفت این کشور از ایران در نیمه نخست این ماه را به حدود 300 هزار بشکه در روز خواهد رساند.

یک منبع آگاه در شرکت ملی نفت ایران ماه گذشته به رویترز گفته بود: «هند خواستار خرید 6 میلیون بشکه بیشتر از رقم تعیین شده قبلی از ایران شده است که این به معنای خرید روزانه 230 تا 250 هزار بشکه نفت بیشتر در ماه فوریه خواهد بود.» این منبع نگفت که رقم های تعیین شده قبلی چه مقدار بوده است.

بر اساس آمارهای اولیه تانکری، در ماه ژانویه، هند روزانه 170 هزار و 700 بشکه نفت از ایران دریافت کرد که عمدتا در زمانی بارگیری شده بود که تحریم ها همچنان پابرجا بود. این رقم 27 درصد نسبت به ماه دسامبر و 38 درصد نسبت به یک سال قبل کاهش داشت.

در ده ماهه نخست سال مالی ای که از ابتدای آوریل 2015 شروع شده، واردات نفت هند از ایران 9.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و به 228 هزار و 600 بشکه در روز رسیده است.

در ماه ژانویه، شرکت دولتی مانگالور بزرگترین مشتری هندی نفت ایران بود و روزانه 103 هزار و 400 بشکه نفت از این کشور خرید. پس از مانگالور، اسار با خرید روزانه 67 هزار و 200 بشکه نفت، در مکان دوم قرار داشت.

ایران بعد از لغو تحریم ها قصد دارد تولید نفت خود را روزانه 500 هزار بشکه افزایش داد تا بتواند تقاضاهای جدید از مشتریان جدید و قبلی خود را تامین نماید. حدود 200 هزار بشکه از این رقم قرار است به بازار اروپا صادر شود.

تحریم های ایران در روز 17 ژانویه لغو شد. با وجود گذشت دو هفته از لغو تحریم ها ارتباط بانکی و بیمه ای ایران با کشورهای اروپایی هنوز برقرار نشده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *