بیش از یک هزار ساختمان نیمه کاره در شهر تهران رها شده است
به گزارش گروه جامعه ، معصومه آباد در دویست و سی و چهارمین جلسه علنی شورای شهر اظهار کرد: اگر گزارشی پیرامون ساختمان های نیمه کاره رها شده ارائه میشد، نگرانی دنیامالی بابت این دو یا سه سال حل میشد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ سال از قدمت ساختمان های نیمه کاره رها شده گذشته است، تصریح کرد: در حال حاضر یک هزارو 23 ساختمان نیمه کاره وجود دارد که قدیمی ترین آن مربوط به سال ۵۳ است. این در حالی است که اگر این ساختمان ها ساخته می شد و به اتمام می رسید امروز به علت کلنگی بودن نباید تخریب میشد.
آباد ادامه داد: ورود کمیسیون سلامت به این بحث مسایل اجتماعی بود که در گودهای ساختمانه های رها شده و نیمه کاره اتفاق میافتاد.
رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران عنوان کرد: نگرانی برای اینکه شهروندان در این رابطه متضرر می شوند درست نیست زیرا که ۸۰ درصد این ساختمان ها دولتی و مربوط به تعاونی ها است.
آباد ادامه داد: ما این ساختمان ها را به ۳ دسته تقسیم کرده ایم. دسته اول تعاونی ها و ساختمان های دولتی، گروه دوم ساختمان هایی که صاحبان آن مشخص نیست و آخرین دسته نیز ساختمان هایی که جریمه های متعدد به آن داده شده است.
وی با بیان این مطلب که نگاه ما به این موضوع درآمدی نبود، تاکید کرد: نگاه ما به ساختمان های نیمه کاره موضوعات اجتماعی بود، در این رابطه نیز سازمان رفاه مطالعه ای انجام داد که طبق این مطالعه ۳۰ درصد آسیب های اجتماعی در همین ساختمان های نیمه کاره رخ می دهد.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه این ساختمان ها به دلیل جریمه های متعدد و بالا رها شده است، خاطر نشان کرد: موضوع این مصوبه و طرح که بعد تبدیل به لایحه شد در ابتدا با رویکرد مالی عنوان نشده بود و بعدها با این رویکرد مطرح شد و این در حالی است که عوارض و جریمه های این ساختمان ها را افزایش دادیم.
وی افزود: در گذشته تنها قوه قضاییه می توانست به این موضوع وارد شود و رای دهد. هدف ما این بود که شهرداری نیز بتواند به این مسیله ورود پیدا کند.
آباد ادامه داد: این ساختمان ها هم سیما و منظر شهری و زیست محیطی را بهم ریخته است و هم اینکه از لحاظ ایمنی شهروندان را با خطر مواجه می کند.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ساختمان هایی که ۴۰ سال رها شده اند، امروز تبدیل به مخروبه شده اند و می بایست تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: انتظارم این بود که پس از گذشت سه سال که این مصوبه داخل کمیسیون های مختلف بررسی شده است یک رویکرد حقوقی و عملیاتی نسبت به این موضوع ارایه می شد تا عملیاتی شود.
رئیس کمیته ایمنی در ادامه عنوان کرد: ساختمان های نیمه کاره از رها شده را باید جداکنیم. بحث ما در رابطه با ۱۰۲۳ ساختمان نیمه کاره رها شده است.تعدادی از ساختمان ها بدون برخورداری از مجوز، اقدام به گود برداری و ساخت و ساز کرده اند در حالی که یا فاقد مالک خاصی بوده یا از مجوز و نقشه برخوردار نبوده است.
آباد دلایل رها شده و نیمه کاره بودن این ساختمان ها را متفاوت عنوان کرد و افزود: برخی از ساختمان های رها شده نیمه کاره به دلیل عدم توان پرداخت عوارض و جریمه بوده است. تعدادی از این ساختمان ها به دلیل عدم تامین منابع مشخص در تعاونی مسکن ها نیمه کاره رها شده است.پیشنهاد حقوقی ما این است که ساختمان هایی که تخلف آشکاری دارند به قوه قضاییه یا کمیسیون ماده صد ارایه تا در رابطه با آن تعیین تکلیف شود.