صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ویروس زیکا در چه مناطقی از جهان شیوع پیدا کرده است؟ + نقشه و جزئیات

۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۹۹۷۶
در سال 2014 میلادی، ویروس کمتر شناخته شده "زیکا" همزمان در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام شیوع پیدا کرد، و در ادامه به جزیره ایستر و شیلی رسید. تا ماه مه 2015، بیش از 84 هزار مورد ابتلا به این ویروس در برزیل ثبت شد. محققان می‌گویند احتمالا این عدد تا چند ماه آینده به 1.5 میلیون نفر می رسد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ در اواسط ماه ژانویه سال میلادی جاری، مرکز کنترل بیماری و پیشگیری آمریکا اولین هشدار خود درباره ویروس زیکا را اعلام کرد: زنان آمریکایی، باردار و غیرباردار، از سفر کردن به کشورهایی که ویروس زیکا در آن ها تایید شده باشد، خودداری کنند.

بنابر این گزارش، دلیل این هشدار پیشگیری از انتقال بیماری زیکا به شهروندانش بود؛ ویروسی که از  طریق پشه از یک انسان به انسان دیگر منتقل می شود.

زیکا از طریق پشه از انسان به انسانی دیگر منتقل می شود
تاکنون مشخص نیست که روابط جنسی خود عامل دیگر انتقال دهنده زیکاست

طبق آمار منتشر شده، برزیل با بیش از یک میلیون مورد بیمار مبتلا به زیکا در بطن این بحران قرار دارد. علاوه بر این، در 20 کشور دیگر حوزه آمریکای جنوبی و مرکزی و کارائیب از جمله کلومبیا، بولیوی، جمهوری دومنیکن، اکوادور، گواتمالا، پاناما، پاراگوئه، سورینام، ال سالوادور، هایتی، هندوراس، مکزیک، ونزوئلا و پورتوریکو نیز تایید شده است.

در حالی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که این ویروس به گونه "انفجاری" در قاره آمریکا در حال شیوع است، تقریباً نمونه هایی از آن در تمام کشورهای این قاره تائید شده است.

تارنمای "ووکس" نوشت: نمونه های اولیه این ویروس در سال 1947 در جنگل زیکا در اوگاندا ثیت شد و همه گیر نبود؛ تا سال 2007 میلادی تنها 14 یا 15 مورد تایید شده بود. اما اکنون شرایط تغییر کرده است.

در این میان، آنچه بیشتر از همه موجب نگرانی مقامات و متخصصان سلامت شده، عوارض خطرناکی مانند میکروسفالی (کوچکی جمجمه و اختلال رشد مغزی) در کودکان تازه متولد شده است.

این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکه‌های پوستی دارد، از راه خون منتقل می‌شود. بنابراین، اتقال از مادر آلوده به نوزاد به سادگی ممکن است.

زیکا چگونه گسترش یافت؟


مسیری که زیکا طی کرد

تاکنون هیچ واکسن یا دارویی برای درمان ویروس زیکا کشف نشده و جلوگیری از تولید مثل پشه در کشورهای آلوده تنها راه پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری عنوان شده است.

نمونه های تایید شده زیکا به تفکیک کشورها

مرکز کنترل بیماری و پیشگیری می گوید دست کم 31 مورد از این بیماری در آمریکا تایید شده که دلیل عمده آن مسافران برزیل است.


تعداد مسافران برزیل به کشورهای قاره آمریکا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *