کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر / ایرباس118 هواپیما را اجاره به شرط تملیک به ایران فروخت
به گزارش گروه اقتصاد ، اسحاق جهانگیری امروز (سه شنبه) در نشست شورای مدیران ارشد بانک مرکزی که با محوریت اقتصاد مقاومتی برگزار شد، یکی از دستگاه هایی که در دوران تحریم ها بیشترین فشارها و آسیب ها را تحمل کرد، بانک مرکزی دانست و با بیان اینکه بانک مرکزی یکی از اصلی ترین دستگاه هایی است که باید سیاست های مهمی را در شرایط پساتحریم تدوین کند، گفت: بانک مرکزی هم در دوران تحریم و هم در دوران پساتحریم ماموریت و مسئولیت خطیری بر دوش داشته و دارد.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: تحریم کنندگان ایران دو دستگاه مهم و موثر کشور که بیشترین نقش را در اقتصاد ایران دارند را هدف قرار داده بودند که یکی وزارت نفت به عنوان تامین کننده ی اصلی منابع اداره ی کشور و دیگری بانک مرکزی بود که در حقیقت مرکز اصلی سیاست گذاری های مالی، پولی و بانکی است که منجر به شکوفایی اقتصاد می شود.
وی افزود: انصافاً نظام بانکی کشور در دوران تحریم عملکرد مناسبی داشت و علی رغم همه فشارها اجازه ندادند که اداره کشور دردوران تحریم با اختلال روبرو شود که این تلاش ها قابل تقدیر است.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در شرایطی که ۳۷ سال است که ناچار هستیم هواپیمای دست دوم از برخی کشورها خریداری کنیم، در اولین سفر رئیس جمهور در دوران پس از لغو تحریم ها، یکی از مهمترین شرکت های تولید کننده هواپیما در سطح بین المللی که حتی در شرایط قبل از تحریم نیز به هیچ وجه حاضر به فروش هواپیما به ایران نبود، ۱۱۸ فروند هواپیما را به صورت اجاره به شرط تملیک به ایران فروخت بدون آنکه پولی دریافت کند.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه هم اکنون وارد دوران پساتحریم شده ایم و علاقهمند هستیم اداره کشور براساس اصول عقلانی و علمی انجام شود خاطرنشان کرد: لازمه این امر این است که همه صاحب نظران و نخبگان کشور نظرات و دیدگاه های سازنده خود را برای شرایط پس از تحریم مطرح کنند و دولت نیز با آغوش باز از این نظرات استقبال خواهد کرد.
وی با اشاره به وجود چند چالش پیش روی اقتصاد کشور افزود: یکی از مهمترین این چالشها فقدان فرصتهای شغلی است و این در حالی است که در طول برنامه ششم توسعه کشور، سالانه ۸۹۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی خواهیم داشت که همه این افراد نیازمند اشتغال و فرصت شغلی هستند.
معاون اول رئیس جمهور، کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر را یکی دیگر از چالشهای اقتصاد کشور برشمرد و گفت: رفاه مردم در سالهای اخیر کاهش یافته است و برخی از مردم قادر نیستند حداقلهای نیازشان را تامین کنند.
جهانگیری با یادآوری سند چشم انداز و اینکه ایران باید در سال ۱۴۰۴ قدرت اول اقتصادی منطقه باشد، گفت: رقبای اصلی ایران در منطقه طی سالیان اخیر از رشد اقتصادی برخوردار بوده اند و این در حالی است که ایران در سالهای گذشته رشد منفی ۶.۸ درصدی را نیز تجربه کرده است اما با این وجود جمهوری اسلامی ایران از نظر اقتدار از موقعیت ویژه ای در سطح منطقه برخوردار است و دنیا به این باور رسیده است که برای حل و فصل مسائل خاورمیانه و مشکلات منطقه مشارکت جدی ایران امری ضروری است.