سینمای محفلی در دیدگاه رسانههای انقلاب جایگاهی ندارد
نشست خبری مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب امروز چهارشنبه، هفتم بهمنماه برگزار شد.
وی افزود: این نظرسنجی ها بازتاب خوبی پیدا كرد و شاید دلیل آن قدرت رسانه های انقلاب در اثرگذاری بر حوزه های فرهنگی به خصوص سینما بود و علت دیگر هم شاید حرف های بود كه در حوزه سینما كمتر شنیده شده بود.
دبیر اولین جشن مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب با اشاره به توجه بیش از حد بدنه سینمایی كشور به فرم گفت: در دوره ای كه در سینما فقط به فرم توجه می شود رسانه های انقلاب ضمن توجه به فرم، موارد مهمی را مطرح كردند كه سابقا به آن توجه نمی شد.
وی ادامه داد: هنگامی كه نظرسنجی های این جبهه مورد توجه قرار گرفت، دوستانی كه همیشه اصرار دارند همه نقدهای عنوان شده در این رسانه ها را به شكل دیگری منعكس كنند و ما را به سیاسی بودن و افراطیگرایی متهم كردند در صورتی كه ما فقط درباره سینمای منطبق با منافع ملی و نسبت آن با جشنوارههای خارجی و كاركرد جشنوارههای داخلی حرف زده ایم.
یزدی افزود: رسانههایی كه به زاویهداری با رئیسجمهور متهم شدند، اتفاقاً خواستههایشان تحقق استراتژی دولت است و خواسته ما این بود كه شعار رئیس جمهور را در سینما محقق كنید و شانیت سینما را پیشرفت كشور بدانید كه متهم به تندروی شدیم.
دبیر مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب با ذكر این نكته كه سینمای محفلی در دیدگاه رسانههای انقلاب جایگاهی ندارد، گفت: ما دوست داریم، سینمای ما یك سینمای مخاطب محور باشد و مردم فیلم ها را ببینند، ما علاقه مندیم سینمای ما سینمای امید باشد و همه حرفمان پیرامون این موارد است.
یزدی افزود: گاهی اوقات به ما گویند برخوردتان با برخی سینماگران تند است ولی همان دوستان یا در خفا یا به صورت علنی بحثهایی مطرح می كنند كه متوجه میشویم با ما همعقیده هستند و با برخی فیلم ها مسئله دارند.
وی ادامه داد: وقتی از این دوستان می پرسیم كه چرا علی رغم اینكه بعضی فیلم ها را بد می دانید علیه ما موضع گیری می كنید، جواب های نامشخص می دهند.
یزدی با اشاره به وجود اختلاف سلیقه ها در رسانه های انقلاب، گفت: رسانه های انقلاب با اصول مشترك ممكن است اختلاف سلایقی در جزئیات با هم داشته باشند و این موضوع اصلا ایرادی ندارد اما هیچ كدام از رسانه های ما منافع شخصی ندارند و به خاطر منافع سیاسی و گروهی هم عمل نمیكنند.
وی افزود: اگر در برخی اوقات واكنش ها به برخی فیلم ها كه در هر جشنواره تعدادشان دو یا سه فیلم از شصت فیلم است تند است به خاطر این مسئله است كه موضوع خود فیلم تند است، مثلا آن شخص بی سوادی كه فكر می كند می تواند با نام مصدق به جمهوری اسلامی متلك بندازد باید بداند كه مصدق را اتفاقا آمریكایی ها و انگلیسی ها سرنگون كردند و همه می دانیم قطعا مصدق را جمهوری اسلامی سرنگون نكرده است.
وی ادامه داد: مثلا در بحث های سال 88 با برخی سینماگران كه با ما همعقیده نیستند صحبت میكردیم می گفتند مسئله ما تقلب نیست اما می دیدیم در مورد تقلب بدون هیچ استدلالی فیلم میسازند و وقتی هم اعتراض می كردیم ما متهم به افراط گرایی و سیاسی بودن می شدیم؛ در صورتی كه برخی آقایان از ما سیاسی تر هستند.
دبیر مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب با اشاره به اینكه پیشرفت سینما در اولویت ما قرار دارد، گفت: ما در این حوزه تا جایی كه بتوانیم تلاش میكنیم و دلمان میخواهد در دوره جدید كه مجمع نویسندگان سینمای انقلاب دایر شده است، منسجمتر وارد عمل شویم و ارتباط بیشتری با اهل قلم در چارچوب جبهه انقلاب داشته باشیم تا وسیعتر و بهتر عمل كنیم.
یزدی در خصوص برگزاری اولین جشن مجمع نویسندگان و منتقدان سینمایی كشور گفت: این جشن در امتداد نظر سنجی سه ساله اواخر بهمن ماه برگزار خواهد شد و جوایزی با رویكرد محتوایی و فرمی به بهترین فیلم ها اهدا خواهد شد.
یزدی با اشاره به تقدیر از یك شخصیت سینمایی در جشن مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب افزود: كلیت جوایز در پیرامون سینمای قصه گو، قهرمان محور و مخاطب محور خواهد بود كه در سینمای امید هم بخشی از آن است.
وی ادامه داد: این جشن سالانه برگزار خواهد شد و در آن فیلمهای بلند داستانی را مد نظر قرار میدهیم و سعی خواهیم كرد در صورت دیده شدن اكران های انیمیشن به انیمیشن هم توجه ویژه ای داشته باشیم؛ چرا كه انیمیشن از امتیازات جبهه فرهنگی انقلاب است.
یزدی پیرامون چگونگی انتخاب جوایز گفت: حدود ۴۰ نفر از فعالان اهل قلم در حوزه رسانه ای سینما در نظر سنجی ما شركت می كنند و بعد از برگزاری جشنواره فیلم فجر، فهرستی منتشر خواهد شد و بر حسب ارزشها و عناوینی كه پیش تر ذكر شد، به هنرمندانمان جوایزی تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: علاوه بر این جوایز، ما جایزه هایی نیز برای بهترین یادداشت، نقد و گزارش سینمایی در نظر داریم كه در شب جشن به صاحب آثار اهدا خواهد شد.
یزدی در پاسخ به این سوال كه آیا این جشن با جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران موازی نیست، گفت: مطمئنا ما با توجه به توضیحاتی كه ارائه شد ما با انجمن منتقدان ایران در یك جا قرار نمی گیریم؛ چرا كه نگاه ما كاملا متفاوت است و حتی مهم ترین منتقدان ما همین دوستان هستند.
وی ادامه داد: كسانی كه در انجمن منتقدان هستند كار خود را میكنند و ما نیز كار خود را میكنیم. باید توجه داشت كه مسائل ما با هم متفاوت است و قطعا خروجیهای ما نیز متفاوت خواهد بود. در این حوزه تقابلی وجود ندارد اما گفتمان هر دوی ما متفاوت است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *