صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ طولانی و گاه فراموش شده آمریکا در "افغانستان" طولانی‌تر می‌شود

۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۱:۰۱
کد خبر: ۱۲۹۶۳۶
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
بر اساس برنامه قبلی، نیروهای آمریکایی در افغانستان قرار بود در اواخر سال جاری میلادی از این کشور خارج شوند اما گفته‌های برخی از مقامات واشنگتن بیانگر طولانی‌تر شدن این جنگ طولانی و گاه فراموش آمریکا است.
به گزارش سرویس بین الملل قرار بود تا مداخله آمریکا در جنگ طولانی افغانستان در اواخر سال جاری پایان یابد اما مقامات پنتاگون در هفته گذشته گفتند که نیروهای آمریکایی در سالهای پیش‌رو در افغانستان حضور خواهند داشت و جنگ خود را در این کشور ادامه خواهند داد.
 
"اشتون کارتر" وزیر دفاع آمریکا گفت: آمریکا حضور خود را در افغانستان نه تنها در سال 2016 بلکه در سال 2017 میلادی و فراتر از آن حفظ خواهد کرد.
 
همچنین وی تاکید کرد که هنوز نیروی امنیت ملی افغانستان در حال آموزش هستند.
 
ژنرال "جان نیکلسون"جانشین احتمالی فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان به کنگره این کشور گفت: ارتش و پلیس ملی افغانستان در برخی از زمینه‌ها هنوز به مرحله خوداتکایی نرسیده‌اند و چندین سال نیاز دارد تا به این سطح برسند. این در حالی است که واشنگتن در حال حاضر برای آموزش و تجهیز آن 60 میلیارد دلار هزینه کرده است.
 
این اظهارات یک سال پس از پایان رسمی ماموریت نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان صورت می‌گیرد، هرچند که در حال حاضر حدود 14 هزار نیروی خارجی همچنان در افغانستان برای آموزش و مشاوره‌دهی و کمک به نیروهای امنیتی این کشور حضور دارند.
 
از این 14000 نیروی خارجی حدود 3000 تن جزء نیروهای عملیات ویژه و مبارزه با تروریسم هستند که به آنها اجازه تعقیب جنگجویان القاعده و داعش داده شده است.
 
طالبان افغانستان میزان نفوذ خود را در بیشتر مناطق گسترش داده است و داعش نیز در حال ایجاد پناهگاه امن در افغانستان است.
 
سازمان ملل در ماه آگوست سال گذشته گزارش داد که حدود 5000 غیرنظامی در نیمه اول سال 2015 میلادی کشته شده‌اند. همچنین در سال گذشته 20 نظامی آمریکایی باوجود اینکه ماموریت جنگی‌شان پایان یافته بود، در افغانستان کشته شدند.
 
علاوه‌برآن، نیروهای امنیتی افغانستان در سال گذشته تلفات بی‌سابقه‌ای را متحمل شدند که بر اساس آن، حدود 16000 هزار نیروی افغان کشته و زخمی شدند.
 
میزان تلفات نیروهای امنیتی در سال 2014 میلادی، 12500 کشته زخمی اعلام شد.
 
در ماه اکتبر، حمله هوایی آمریکاییها در ولایت قندوز افغانستان بر بیمارستان پزشکان بدون مرز که منجر به کشته شدن 42 تن از کارمندان و بیماران آن شد، دوباره جنگ «فراموش‌شده» را انعکاس داد.
 
جلسه کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا با پیشنهاد «جان مکین» برای بررسی جدی مدیریت جنگ افغانستان توسط اوباما و تکرار عادت اعلام تاریخ خروج سربازان آغاز شد.
 
مک کین گفت: باید از خروج عجولانه از عراق و عواقب آن آموخته باشیم که هیچ جنگی پایان نمی‌یابد و  هیچ سیاستمداری نمی‌تواند بر تهدید تروریسم که از افغانستان یا از این منطقه نشأت می‌گیرد، پایانی را برنامه‌ریزی کند.
 
نیکلسون نیز با مک کین موافق بود که بر اساس آن، شرایط امنیتی در افغانستان نسبت به سال گذشته بدتر شده است. اما وی نکته ناامیدکننده‌ای را پیش کشید.
 
وی گفت: این افغانستان است. در افغانستان همیشه تاحدودی خشونت وجود خواهد داشت.
 
جانشین احتمالی فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان گفت که پس از منصوب کردن کنگره 90 روز برای ارزیابی وضعیت افغانستان فرصت می‌خواهد.
 
نیکلسون که از جانب سناتوران تحت فشار قرار گرفته بود، از پاسخ به پرسش کاهش سربازان آمریکایی تا پایان سال 2016 میلادی به حدود 5500 سرباز برای جنگ با داعش و القاعده خودداری کرد.
/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *