صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جهادگران می‌خواهند هر خانه روستايی، يک كارگاه اقتصاد مقاومتی باشد

۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۹۰۳۸
اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی در روستا یكی از عرصه های جدیدی است كه گروه های جهادی برای خدمت رسانی به مناطق محروم اهتمام به آن را در دستور كار قرار داده اند.

به گزارش گروه جامعه به نقل از سایت بسیج سازندگی، می‌توان در یک كلمه گفت كه مهم‌ترین هدف برگزاری اردوهای جهادی، سازندگی است. اما این عبارت توضیح دارد؛ همان‌گونه كه خود جهاد توضیح دارد. آغاز این سازندگی، ساختن خود است. به عبارتی اولین هدف اردوی جهادی خود سازی است؛ همان‌طور كه برترین جهاد‌ها جهاد اكبر در معركه نفس است. این گذر از خود و اجابت حق بزرگ‌ترین و مقدس‌ترین غنیمتی است كه از این سفر برای آدمی می‌ماند. طی این سفر، تذكر و همیاری به یكدیگر در پیمودن پلكان رشد و كمك به سایرین برای ساختن فضای فرهنگی و مذهبی محیط نیز حاصل می‌آید.

در كنار این مزایا، رسالتی بر دوش جهادگران است و آن توسعه فرهنگ محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم منطقه است. یكی دیگر از اهداف جهادی نیز سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی در منطقه است. در اردوی جهادی، دانشجویان با وضعیت زندگی یك منطقه محروم كشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معیشتی و بهداشتی و … آشنا شده و از طریق تلاش مخلصانه برای سازندگی در آن منطقه در آن ابعاد، می كوشند كه خود را ساخته و رضوان الهی را كسب كنند.

اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی در روستا یكی از عرصه های جدیدی است كه گروه های جهادی برای خدمت رسانی به مناطق محروم اهتمام به آن را در دستور كار قرار داده اند. بسیاری از فعالان جهادی معتقدند تعریف واژه محرومیت دچار دگردیسی شده است، محرومیت دیگر در برخوردار نبودن از امكانات عمرانی و بهداشتی خلاصه نمی شود بلكه محرومیت عبارت است از برخوردار نبودن از شغل و توانایی كسب درآمد.

حجت الاسلام روح الله طاعی روحانی جهادگری است كه همراه با گروه جهادی دانشگاه علوم پزشكی ایلام راهی روستای گوراب در استان ایلام شده است. او علاوه بر اینكه یك كارگاه پرورش قارچ دارد و از فروش قارچ كسب درآمد می كند، در جریان سفرهای جهادی اش به مناطق محروم 14 كارگاه پرورش قارچ نیز برای روستائیان راه اندازی كرده و به آن ها تحویل داه است. خبرنگار بسیج سازندگی درباره نگاه گروه های جهادی به مساله اقتصاد مقاومتی با آقای طاعی به گفتگویی انجام داده است.

حجت الاسلام روح الله طاعی درباره خدمات جهادی ارائه شده به اهالی روستای گوراب گفت: طی یك اردوی جهادی 15 روزه، مسجد روستای گوراب به طور كامل مرمت و بازسازی شد. بازسازی جاده منتهی به روستا كه وضعیت وخیمی داشت دیگر فعالیت عمرانی گروه جهادی ما بود. در كنار فعالیت های عمرانی، مسائل فرهنگی را نیز با جدیت دنبال كردیم، بویژه كلاسهای مشاوره با ابتكارات جدید و به صورتی متفاوت برگزار شد. چند پزشك جهادی نیز گروه را همراهی می كردند و ضمن توزیع رایگان داروهای مورد نیاز مردم، همه روستائیان را به صورت رایگان ویزیت كردند.

این روحانی جهادگر با اشاره به نقش گروه های جهادی در ترویج اقتصاد مقاومتی در روستا و اشتغالزایی برای محرومان، خاطرنشان كرد: واضح است كه هر جا آب و زمین وجود داشته باشد، می توان اشتغالزایی كرد و درآمد به دست آورد. با این وجود بسیاری از روستائیان در مناطق محروم از مهارت های لازم برای تولید محصول و فروش آن در بازار برخوردار نیستند. آن ها نمی دانند، چه محصولی را چگونه تولید و در بازار عرضه كنند.

وی افزود: پس از اولین اردوی جهادی كه برگزار كردیم متوجه شدیم رفع مشكل بیكاری در روستاهای محروم به مراتب مهم تر از سایر معضلات است. اگر مردم شغل داشته باشند همه چیز دارند و اگر شغل نداشته باشند هر آنچه دارند را نیز از دست می دهند. از آنجایی كه مدت هاست یك كارگاه پرورش قارچ را اداره می كنم، با همه زیر و بم های تولید قارچ آشنا هستم. به همین دلیل به همراه اعضای گروه جهادی تصمیم گرفتیم در اردوهای جهادی كار پرورش قارچ را به روستائیان علاقمند و واجد شرایط آموزش دهیم. تا امروز موفق شده ایم 14 كارگاه پرورش قارچ در روستاهای محروم راه اندازی كنیم و به روستائیان تحویل دهیم.

حجت الاسلام روح الله طاعی با انتقاد از فصلی بودن اردوهای جهادی عنوان كرد: اردوهای جهادی باید به صورت دائمی و مستمر در تمام فصول سال انجام شود. بسیاری از روستاییان نمی دانند چگونه باید در عرصه اقتصاد مقاومتی فعالیت داشته باشند. اگر 3 هزار گروه جهادی كه در كشور فعال هستند، همگی ترویج اقتصاد مقاومتی را در روستاها دنبال كنند، تحول مهمی در اشتغالزایی و تولید رقم می خورد.

وی درباره مشكل روستائیان مستضعف در عرصه تولید، اظهار كرد: در مناطق محروم مردم از نظر مالی بسیار ضعیف هستند و سرمایه ای برای احداث كارگاه اقتصاد مقاومتی ندارند. درست است كه بسیج سازندگی برای راه اندازی واحدهای تولیدی تسهیلات پرداخت می‌كند اما دریافت تسهیلات نیازمند ضامن است؛ چیزی كه پیدا كردن آن برای روستائیان كار بسیار مشكلی است. باید این گره را به نحوی بازگشایی كرد تا منابع بانكی به دست روستائیان برسد. اگر این اتفاق بیفتد هدف اصلی جهادگران محقق می شود، ما می خواهیم هر خانه روستایی یك كارگاه اقتصاد مقاومتی باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *