موضع اندونزی با سازمان همکاری های اسلامی درباره با ایران یکسان نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی با اشاره به بیانیه اخیر سازمان همکاری های اسلامی گفت: موضع اندونزی با موضع این سازمان در ارتباط با ایران کاملا یکسان نیست.
به گزارش گروه سیاسی ، آرماتانا نصیر سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی در نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که راجع به نتایج اجلاس فوق العاده وزاری خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده این مطلب را بیان کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اندونزی افزود: همان طور که مشخص است سازمان همکاری های اسلامی بیشتر متمایل به عربستان سعودی است و ایران را متهم به دخالت در امور داخلی سایر کشورها به ویژه عربستان در ارتباط با اعدام شیخ نمر کرده است.
به گفته آرماتانا نصیر این در حالی است که اندونزی نقطه نظرات متفاوتی در خصوص تنش بین ایران و عربستان در اجلاس هفته گذشته OIC در جده ابراز کرد.
نصیر تصریح کرده است که در این نشست محور اصلی سخنرانی و تلاش های وزیر خارجه اندونزی فراهم کردن زمینه گفت و گو بین ایران و عربستان در راستای بهبود روابط و مناسبات همسایگان با یکدیگر درچارچوب سازمان همکاری های اسلامی بود، ولی پیش نویس بیانیه جده توسط عربستان تنظیم شده بود و به اعتقاد اندونزی این پیش نویس نگاه به گذشته داشت و از گفت و گوهای سیاسی حمایت نمی کرد و به همین دلیل موجب ایجاد شور و اشتیاق برای دوستی در منطقه نمی شد.
به گفته وی اندونزی اصرار داشت که این دیدگاه دربیانیه گنجانیده شود، اما اصرار اندونزی به جایی نرسید و بیانیه ای به تصویب رسید که از نظر ما هیچ نگاهی به جلو نداشت.
نشست فوق العاده وزرای خارجه سازمان همکاری کشورهای اسلامی به درخواست مقامات سعودی روز پنجشنبه 21 ژانویه (اول بهمن) در جده برگزار شد.
این نشست فوق العاده در حالی برگزار می شد که رتنو مرسودی وزیر امورخارجه اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور اسلامی، اواخر دی ماه عازم تهران و ریاض شد تا میان این دو کشور مسلمان میانجی گری کند.
رتنو مرسودی که اواخر مهر ماه نیز به تهران سفر کرده بود،با همتای ایرانی خود دیدار و درباره روابط دو جانبه و آخرین تحولات منطقه بحث و تبادل نظر کرد.
مرسودی سپس به ریاض پایتخت عربستان سعودی نیز سفر کرد و نامه جوکو ویدودو رییس جمهوری این کشور را به سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان درباره پیشنهاد جاکارتا در ارتباط با کاهش تنش در مناسبات ایران با این کشور عربی را منتقل کرد.
این در شرایط بود که پس از به شهادت رساندن آیت الله نمر باقر النمر روحانی شیعه توسط حکومت آل سعود و گسترش اعتراضات جهانی و تعرض مشکوک عده ای عناصر خودسر به اماکن دیپلماتیک این کشور در تهران و مشهد، عربستان روابطش را با ایران قطع کرد.
وزیر امور خارجه اندونزی هفته گذشته نیز در یادداشتی در خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا)، تصریح کرد: همه کشورهای عضو باید قادر باشند انرژی مثبت در جهت شرایط فعلی خاورمیانه ارائه کنند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *