افتتاح 226 طرح شبکه تعاونی های کشاورزی در دهه فجر
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از افتتاح 226 طرح شبکه تعاونی های کشاورزی در دهه فجر خبر داد.
وی افزود:بر اساس این قانون 24 محصول زراعی و باغی تحت پوشش خرید تضمینی قرار می گیرد و دولت وظیفه دارد تا پایان شهریور هرسال برای این محصولات اعلام قیمت کند.
صفایی ادامه داد: در دولت یازدهم این قانون با شدت بیشتری مورد توجه قرار گرفت و کشاورزان به خوبی تحت حمایت قرا گرفتند و در سال 94 که محصول زراعی 93 - 94 خریداری می شود شاهد عملکرد خوب این قانون بودیم.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود:گندم به عنوان مهمترین محصول زراعی 8 میلیون و 800 هزار تن به صورت تضمینی خریداری شد که در سال 93 این مقدار 6 میلیون و 300 هزار تن گندم بود و برغم کاهش 18 درصدی بارندگی و افزایش نیافتن سطح زیر کشت گندم، تولید این محصول افزایش داشت.
*نوآوری در خرید تضمینی محصولات
صفایی ادامه داد:جایگزینی قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی طی سال زرعی 94 -93 از نوآوری های صورت گرفته در خرید تضمینی محصولات کشاورزی بود.
وی افزود: بر اساس تکالیف قانونی ماده 33 قانون افزایش بهرهوری، قیمت تضمینی جایگزین خرید تضمینی شد که بر این مبنا، خرید جو در استان کرمانشاه و خرید ذرت در استان خوزستان از طریق انبارهای مهر و مومشده بورس کالای کشاورزی و ارائه برگههای انبارداری بهعنوان اوراق بهادار کشاورزان، در تالار بورس عرضه شد و تفاوت آنها را نیز دولت به کشاورزان پرداخت کرد.
وی گفت:همچنین ایجاد 81 مرکز مستقل کالا، 65 واحد تأسیسات ذخیرهسازی نظیر انبارداری چندمنظوره، تجهیز و استانداردسازی مراکز خرید، امکان ذخیرهسازی 93 هزار و 370 تن در تعاونیهای تولید و ایجاد پروژههای اشتغال زایی با 851 میلیارد تومان تسهیلات دولتی ازجمله اقدامات سال جاری است.
به گفته صفایی ؛ تولید بذرهای پرورشی، مادری و گواهیشده محصولات گندم، جو، سیبزمینی و یونجه در قالب شرکتی ازجمله اقدامات انجامشده در تعاون روستایی است.
* لجستیک تخصصی ، ضرورت توسعه بخش کشاورزی
وی در ادامه از کمبود زیرساختهای لازم و لجستیک در کشاورزی خبر داد و افزود : متأسفانه بخش کشاورزی ما از لجستیک تخصصی کشاورزی برای عرضه و صادرات محصولات کشاورزی از جمله انبارداری، حملونقل، نگهداری، عرضه و دسته بندی برخوردار نیست.
صفایی تاکید کرد:یکی از اهداف ما در برنامه ششم توسعه سرمایهگذاری در توسعه اقتصادی کشاورزی روی بخش لجستیک کشاورزی است و در برنامههای آتی، تمرکز اصلی روی گسترش سردخانههای کشاورزی خواهد بود.
وی گفت: انبارهای راکد و نیمهراکد را در سطح کشور شناسایی کردهایم و قصد داریم تا با سرمایهگذاری روی آنها و تبدیل آنها به سردخانههای تخصصی دو جداره شرایط لازم برای توسعه اقتصادی کشاورزی را فراهم آوریم.
صفایی ادامه داد : به عنوان مثال هرچند روسیه به عنوان یکی از ظرفیتهای طلایی بخش کشاورزی بهشمار میرود، اما بهعلت نبود لجستیک تخصصی بخش کشاورزی، ایران هنوز نتوانسته است حداکثر بهرهبرداری را از این بازار داشته باشد.
وی تصریح کرد: برای استفاده از بازار روسیه ، تنها داشتن کالا و اراده مسئولان کافی نیست و نیازمند وسائل ارتباطی لجستیکی و ریلی است به این معنا که برای صادرات میوه و ترهبار، باید کانتینرهای دوجداره تأمین شود که بتواند تا مرز ایران دمای برودتی برای کالاها ایجاد کند و با قرار گرفتن در مرز روسیه ، دمای حرارتی برای کالاهای ایرانی ایجاد کند و بهعلت آنکه چنین کانتینرهایی مورد نیاز نبوده، اکنون ایران فاقد چنین لجستیکی است.
وی تاکید کرد: بنابر این فراهم کردن زیرساختهای لازم و لجستیک تخصصی کشاورزی موضوعی است که باید روی آن تمرکز شود.
*ذخیره سازی میوه شب عید
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور در مورد ذخیرهسازی و خرید میوه شب عید امسال اظهار داشت : امسال تولید محصولات سیب و پرتقال بسیار چشم گیر بود و برای اینکه نگرانی از بابت تأمین میوه شب عید و انتقال آن به استانهای کشور نداشته باشیم، کار انتقال به استان های مختلف، انجام شده است.
صفایی در مورد قاچاق میوه هم اظهار داشت: قاچاق میوه بهصورت گسترده انجام نمیشود و غالبا قاچاق میوه از طریق بازارچههای مرزی صورت میگیرد.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور اظهار داشت: البته قاچاق میوه به صرفه نیست و بر اساس شرایط قیمتی که در داخل کشور وجود دارد، این کار کمتر صورت میپذیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *