صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آل سعود خواب سرنگونی اسد را به گور خواهد برد

۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳:۱۸
کد خبر: ۱۲۸۸۸۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
نشست ژنو با حضور نمایندگان دولت سوریه و مخالفان این کشور در حالی برگزار می شود که سیاست های اتخاذ شده از سوی سران سعودی، همچنان اصرار بر کناره گیری اسد از قدرت است.
به گزارش گروه بین الملل اصرار رژیم سعودی برای اجرای درخواست خود در حالی همچنان مطرح می شود که مخالفان دولت قانونی سوریه از روز جمعه به ژنو رفته اند تا با حضور نمایندگان دولت این کشور و نماینده سازمان ملل در امور سوریه به بحث و گفت وگو بپردازند تا شاید بتوانند راه حلی برای بحران این کشور پیدا کنند.

اصرار سران سعودی در کنار خواسته دولتمردان ترکیه برای برکناری اسد از قدرت، علاوه بر این که دخالت آشکار در امور داخلی این کشور است، تصمیم گیری برای کشوری محسوب می شود که مردم آن همچنان خواهان حضور بشار اسد به عنوان رئیس جمهوری خود هستند.

سران کشورهایی که چنین درخواستی دارند شاید برای برخی هنوز روشن نشده که چرا چنین می خواهند و برای رسیدن به هدف خود جنگ و جنایت هم راه می اندازند! اما به روشنی و قاطعیت می توان گفت که همه اقداماتی که کشورهای محور دشمن دولت و ملت سوریه انجام می دهند، نه به خاطر مردم این کشور است بلکه به خاطر دشمنی با جبهه مقاومت اسلامی است.

کشورهای محور دشمنی با سوریه اگر نگران حال و روز مردم این کشور بودند و قصد داشتند تا آنها ار از زیر یوغ دولت مرکزی نجات دهند، دست از اقدامات خو بر می داشتند. البته این کشورها بدترین شکل حکومت را برقرار کرده اند به گونه ای که در عربستان حتی یک انتخابات که مردم در آن نقش داشته باشند برگزار نشده است.

حال چگونه عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان رژیمی که با دخالت های خود در امور دیگر کشورهای منطقه جنایات زیادی را مرتکب شده است، به خود اجازه می دهد بگوید «رئیس جمهور سوریه چه از طریق سیاسی و چه جنگ، باید از کار برکنار شود.»

همه هم و غم سعودی ها و در کنار آنها سران ترکیه، بحرین، امارات و چند کشور دیگر این است که رئیس جمهوری قانونی سوریه در چنین شرایطی یا از طریق سیاسی کنار برود یا این که جنگ خانماسوز در این کشور ادامه داشته باشد و تروریست های تکفیری دست پرورده آل سعود همچنان به جنایات فجیع خود ادامه دهند و سرانجام در سوریه قدرت بگیرند.

چنین منطقی از سوی حاکمیتی پیگیری می شود که هیچ ارزشی برای مردم خود قائل نیست. سران سعودی تصور می کنند که با مردم کشورهای مسلمان منطقه همچون مردم عربستان باید رفتار کنند. در حالی که کشورهایی همچون سوریه، تونس، الجزایر و چندین کشور دیگر دارای یک رفتار و روش دموکراتیک هستند که حتی ذره ای از آن در عربستان وجود ندارد.

الجبیر از جبری که در عربستان حاکم است سر برآورده و اکنون به عنوان مهره ای تربیت شده، دستورات اربابان خود را دنبال می کند، فهم و درک دموکراسی، دیپلماسی، مذاکره و گفت وگو برای چنین رژیمی بسیار سنگین است.

رفتارهایی که سران این رژیم در منطقه از خود بروز می دهند، فارغ از عقلانیت، منطق و قوانین بین المللی است. جنایاتی که این رژیم در یمن مرتکب شده و می شود، با کدام یک از قوانین بین المللی سازمان ملل همخوانی دارد؟

آیا تجاوز به کشوری دیگر و قتل عام مردم مظلوم یمن یک اقدام جنگ افروزانه، جنایتکارانه و متجاوزانه نیست که صدای سازمان های جهانی بلند نمی شود؟ همه اقداماتی که سران سعودی در منطقه مرتکب می شوند جنایت جنگی است. اما چرا کشورهای مدعی حقوق بشر همچون آمریکا که خود را ناجی دنیا می داند، نه تنها تاکنون واکنشی نسبت به این جنایات نشان نداده بلکه اجازه اقدامات جنگ طلبانه آل سعود را هم خود صادر کرده است.

حمایت های آمریکا، رژیم اشغالگر اسرائیل و دیگر کشورهای غربی از اقدامات سعودی پرده از توطئه ای بر می دارد که برای جهان اسلام تدارک دیده شده است. اما این که وزیر خارجه سعودی می گوید بشار اسد به هر نحوی چه سیاسی و چه با جنگ باید برکنار شود، اکنون دیگر اصرار بی موردی است چرا که پس از 5 سال جنگ نابرابر، اکنون روزهای پیروزی دولت و مردم این کشور فرا رسیده و هزینه های زیادی هم دولت و هم ملت سوریه پرداخت کرده اند، علاوه بر این که جمهوری اسلامی ایران و روسیه هم برای مبارزه با تروریست های تکفیری در سوریه هزینه داده اند.

این احتمال وجود دارد که البته نزدیک هم به نظر می رسد، رژیم هایی همچون آل سعود روند سقوط را طی کنند که اکنون این روند آغاز شده است. شرایط حکام سعودی به گونه ای است که به هیچ عنوان نمی توان امیدی برای آینده آن در نظر گرفت. شاید یکی از دلایلی که عربستان خود را د رمنطقه به شدت درگیر کرده و با حمایت آمریکا روبرو شده است، به این خاطر است که آمریکایی ها از شر این رژیم خلاص شوند. پس چه بهتر از این که با جنگ در منطقه و درگیری میان کشورهای اسلامی چنین اتفاقی بیفتد.

آل سعود گمان نمی رود عمرش کفاف بدهد تا برکناری دولت قانونی بشار اسد را ببیند. حتی اگر این رژیم اقدام به حمله نظامی به سوریه کند، گور خود را آماده کرده و به سرنگونی آل سعود سرعت بخشیده است. اکنون این رژیم درگیر جنگ با مردم مظلوم یمن است. توان سعودی ها به خاطر کاهش قیمت نفت که توطئه ای از سوی آنها علیه ایران بود، دامن عربستان را گرفته و تضعیف شده است.

هزینه های سنگین مداخله در سوریه، عراق، بحرین و یمن به اضافه اختلافات درون قومیتی روز به روز شرایط را برای حکام سعودی وخیم تر می کند آنگاه دیگر نباید چشم به یاری آمریکا داشته باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *