صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی قرارداد ایران از کشور چکمه ای تا سرزمین خروس ها / شراکت 51 میلیارد دلاری با ایتالیا و فرانسه

۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶:۲۹
کد خبر: ۱۲۸۳۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
طی سفر رئیس جمهور به اروپا در مجموع بیش از 50 میلیارد دلار قرارداد و تفاهم‌نامه‌ در زمینه‌های مختلف اقتصادی بین ایران و دو کشور ایتالیا و فرانسه به امضا رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، این سفر با همراهی هیئت تجاری و بازرگانان اتاق ایران و تهران و با حضور مدیران صنعتی، معدنی و خودروسازی انجام گرفت.

سفری که هم منتقدان زیادی داشت و هم موافقان خوشحال از بستن قراردادهای گوناگون در حوزه های مختلف.

عده ای معتقد بودند چرا اکثر قراردادهای صنعتی و معدنی در این دو کشور منعقد شد و می توانستیم با شرکای بهتر از کشورهای دیگر مثلا قرارداد معدنی ببندیم و یا تولید خودرو داشته باشیم.

در این بین عده ای هم معتقد بودند در این فصل روابط سیاسی شرکتهای این 2 کشور بهترین شرایط را برای همکاری با ما داشتند و با توجه به سابقه همکاری قبلی شرایط برای ادامه فعالیت و صرفه جویی در هزینه ها فراهم تر است.

بر اساس این گزارش و طبق آمار اعلام شده، حجم تفاهم‌ها در این سفر با کشور ایتالیا بیش از 18.4 میلیارد دلار و با فرانسه 33 میلیارد دلار عنوان شده است که در مجموع 51.4 میلیارد دلار با این دو کشور قراردادهای اقتصادی به امضا رسیده است.

در جریان دیدارها با مقامات اقتصادی ایتالیا 14 سند همکاری در زمینه‌هایی چون انرژی، زیرساخت، فولاد، کشتی سازی،بازرگانی، همکاری‌های بندری،حفظ نباتات،پزشکی و دارویی امضا شده است.

همچنین بنا به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران بخش خصوصی ایران سه قرارداد به ارزش حدود سه میلیون یورو در زمینه زیربنایی، فولاد و کشتی‌سازی با بخش خصوصی ایتالیا منعقد کرده است.

اما در سفر دوم به کشوری که توتم آن خروس است، تجار ایرانی با همراهی مسئولین دولتی قراردادهای مهم و سنگین تری با طرف فرانسوی امضا کردند.

بر این اساس با توافق صورت گرفته بین ایران و فرانسه پژو سیتروئن با قراردادی شراکتی به ارزش 400 میلیون یورو (436 میلیون دلار) با شرکت ایران خودرو به ایران باز خواهد گشت.

پژو تحت این قرارداد با شرکت ایران خودرو همکاری خواهد کرد و نخستین خودروی محصول این همکاری در سال 2017 از خط تولید خارج خواهد شد. همچنین شرکتهای پژو و سیتروئن با ایران خودرو برای تولید سالانه 200 هزار خودرو با استفاده از قطعاتی که در ایران تولید می شوند همکاری خواهند کرد.

همچنین به گفته یکه زارع - مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو - همکاری استراتژیک با گروه پژو سیتروئن به عنوان یک فرصت منحصر به فرد برای طرفین خواهد بود تا از مزایای رقابتی یکدیگر به خصوص در زمینه فن آوری و ایجاد یک چشم انداز درازمدت بهره برداری کنند.

از سوی دیگر شرکت نفتی توتال تفاهم نامه‌ای برای خرید نفت از ایران بویژه برای پالایشگاههای فرانسوی و اروپایی امضا کرد.

شرکت هواپیمایی ایرباس 114 هواپیمای مسافربری به ایران ایر تحویل خواهد داد و همچنین خدمات آموزش خلبان و تعمیر و نگهداری فراهم می‌کند. این سفارش که بر مبنای قیمت‌های اعلام شده از سوی ایرباس، 27 میلیارد دلار ارزش دارد شامل 12 فروند هواپیمای سوپرجامبوی دو طبقه ای 380 و 21 فروند هواپیما از خانواده ای 320 و 24 فروند ای 320 نئو است. همچنین 73 فروند هواپیمای پهن پیکر سفارش ایران شامل 27 ای 330 و 18 ای 330 نئو و 16 ای 350 هستند.

همچنین شرکت خط کانتینر فرانسوی CMA CGM برای همکاری در زمینه کشتیرانی و توسعه پایانه های بندری توافق کرد. شرکت سوئز که در زمینه محیط زیست فعالیت دارد برای تصفیه آب و شرکت سانوفی برای محصولات پزشکی با ایران قرارداد امضا کردند.


نکته قابل تامل این قراردادها این است که می توان هم نظر منتقدین را در آن لحاظ کرد و هم نظر موافقان، اما آنچه مسلم است کشورمان با ظرفیت های عظیم صنعتی، معدنی و ذخایر عظیم انرژی و حتی موقعیت استراتژیک جغرافیایی، جاذبه های زیادی برای همه این کشورهایی که روابطشان را با دست پس زده و با پا پیش می کشیدند دارد.

جاذبه هایی که انتظار می رود با بررسی شرایط و موقعیت کشورها و شرکتهای معتبرشان به امضا برسد و به نوعی عجله در کار نباشد.

گزارش از رضا حسینی

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *