صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کوچ حیوانات وحشی برای یک لقمه غذا

۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲:۰۱
کد خبر: ۱۲۷۸۱۳
دمای هوای این روزهای مازندران بر مدار صفر درجه می‌چرخد و علاوه بر نگرانی کوهستان نشینان، زنگ کوچ وحوش به پایین‌ دست را برای تامین غذا به صدا درآورده است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، سرمای زمستان در حالی بر چهره مازندران نشسته که بیم کمبود سوخت در مناطق کوهستانی از یکسو و کوچ وحوش برای تأمین غذای به پایین‌دست می‌رود. باگذشت ۳۷ روز از زمستان سردترین شب سال با دمای حدود هشت درجه زیر صفر در ایستگاه سیاه‌بیشه مازندران به ثبت رسید و سرمای روزهای اخیر، علاوه بر آنکه نگرانی روستاییان و کوهپایه نشینان را شدت بخشیده، احتمال کوچ وحوش به مناطق پایین‌دست برای تأمین غذا را قوت بخشیده است.



در حالی‌که گلوگاه با هفت درجه سانتی‌گراد در سی و هفتمین شب زمستانی گرم‌ترین منطقه مازندران بود اما سیاه‌بیشه با هشت درجه سانتی‌گراد، سردترین ایستگاه استان بوده است. مردم مازندران خاطره خوشی از سرد شدن شدید دما و بارش برف ندارند و زمستان سال‌های ۸۶ و ۹۲ برای اهالی استان تجربه تلخی را به همراه داشته است و هنوز اثرات بحران برف بهمن‌ماه سال ۹۲ در استان رفع نشده است.

سرمای سوزان نخستین روزهای بهمن ۹۴ علاوه بر آنکه مصرف سوخت را افزایش داده و شعله‌های اجاق را بالاتر برده، در برخی مناطق کوهستانی که از نعمت گاز بی‌بهره هستند، نگرانی روستاییان را نیز بیشتر کرده است.

در حال حاضر یک هزار و ۷۲۲ روستا از مجموع دو هزار و ۹۲۱ روستای استان از نعمت گاز طبیعی بهره‌مند هستند و بقیه روستاها از سوخت نفت سفید یا فسیلی بهره می‌برند. یک شهروند چالوسی در حالی کیسه نانی در دستش بود به خبرنگار مهر می‌گوید: هوا که این‌گونه سرد می‌شود خاطره برف بهمن‌ماه دو سال قبل که یک هفته در برف گرفتار بودیم، تداعی می‌شود.



خاطره تلخ برف 92 از یاد نرفته است

علی مهری می‌گوید: خاطره تلخ برف آن سال هنوز از ذهن بسیاری از مردم منطقه پاک نشده است و انشاء الله که سرمای این روزها، خسارت زا نباشد.

رضا بسطامی از اهالی شهر کوهستانی کجور نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: سرمای شدید هوا در روز گذشته سبب سپیدپوش شدن شهر شده و برف بر زمین نشسته است.

هنوز شعله‌های گاز در شهر کجور روشن نشده است اما به گفته بسطامی، توزیع نفت سفید مرتب و به‌خوبی در شهر صورت گرفته و نگرانی از بابت سوخت وجود ندارد.

همچنین حسینعلی مدیر شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه ساری با اشاره به اینکه نگرانی بابت توزیع سوخت در استان نداریم می‌گوید: در ۱۰ ماه سال جاری بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر انواع فراورده‌های نفتی در استان توزیع‌شده است.

وی در گفتگو افزود: برای خانوارهایی که در مناطق بالادست زندگی می‌کنند و شمار آنان به ۵۰ هزار خانوار ساکن و ۱۰ هزار خانوار خوش‌نشین می‌رسد، حدود ۷۲ میلیون لیتر نفت سفید از ابتدای سال جاری توزیع‌شده است.

در حال حاضر در مناطق صعب‌العبور ازنظر توزیع و تأمین سوخت سفید برای خانوارهای فاقد گاز مشکلی نداریم

وی اظهار داشت: در حال حاضر در مناطق صعب‌العبور ازنظر توزیع و تأمین سوخت سفید برای خانوارهای فاقد گاز مشکلی نداریم.

در روزهایی که به دلیل سردی هوا و بارش برف در ارتفاعات، وحوش به سمت دامنه‌ها و ارتفاعات پائین تر کوچ می‌کنند تا از سرمای زمستانی در امان بمانند، جنگ نابرابر محیط‌بانان با شکارچیان هم‌شدت می‌گیرد و برخی روستانشینان به این وحوش پناه می‌دهند و برخی سودجویان نیز دست به اسلحه می‌شوند.

در روزهایی که برف ارتفاعات البرز را پوشانده، محیط‌بانان مازندران بیش از همیشه نگران وحوشی هستند که مبادا براثر کمبود غذا و گرسنگی از بین روند.

پلنگ، کل وبز، قوچ، میش، سیاه‌گوش، خرس، خرس قهوه‌ای بزرگ، گرگ، روباه، کفتار، شغال، گورکن، موش کور، موش‌خرما، سنجاب جنگلی، خرگوش، سمور، راسو، گراز، خفاش نعل اسبی، گربه، کاراکال، گربه شنی، گربه پالاس، خفاش گوش بلند، سگ آبی، تشی و چندین گونه دیگر از مهم‌ترین گونه‌های جانوری این منطقه است.



مردم با وحوش مهربان باشند/ احتمال کوچ برای غذا

ناصر گلیجی کارشناس محیط‌زیست از تنکابن در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کاهش شدید دما احتمال کوچ برخی گونه‌های وحوش به پایین‌دست برای تأمین غذا را دارد خواستار مهربانی بیشتر مردم با این گونه‌های حیات‌وحش شد.

وی افزود: اگر مسئله سرما چند روز دیگر ادامه یابد احتمال آمدن برخی وحوش به مناطق پایین‌دست وجود دارد و در این مواقع رهاسازی علوفه در طبیعت توسط محیط‌بانان صورت می‌گیرد اما این رهاسازی گسترده نیست و بیشتر در مناطق خاص و حفاظت‌شده انجام می‌شود.

نوربخش داداشی مدیرکل هواشناسی مازندران نیز می‌گوید: در دو روز گذشته بندر امیرآباد با ۲۹.۱ میلی‌متر بیشترین بارش باران را ثبت کرده و کجور با باد ۶۱ کیلومتر بر ساعت حداکثر باد را تا این ساعت گزارش کرده و بلده با ۴ سانتی‌متر برف حداکثر برفی بود که تا الآن در طی دو روزبه ثبت رسیده است.

وی در ادامه افزود: شهرستان‌های رامسر ۹.۱ میلی‌متر، نوشهر ۲۳.۱، بابلسر ۱۸.۱، آمل ۲، قائم‌شهر ۳.۱، ساری ۵.۹، دشت ناز ۱۰.۸، گلوگاه ۱۱.۳، پل سفید ۱۱.۸، سیاه‌بیشه ۱۶.۴، کجور ۸، بلده ۲.۶، آلاشت ۶.۳، کیاسر ۱.۱ میلی‌متر بارش باران را ثبت کردند و در سیاه‌بیشه دو سانتی‌متر، بلده چهار سانتی‌متر و آلاشت سه سانتی‌متر برف داشتیم.

وضعیت جوی استان مازندران برای روز پنجشنبه ابری، احتمال بارش باران و در ارتفاعات بارش برف و وزش باد پیش‌بینی‌شده است و به‌تدریج از ظهر پنج‌شنبه از میزان ناپایداری کاهش‌ یافته و در روز جمعه شاهد آسمانی صاف و نیمه‌ابری و گاهی اوقات با افزایش ابر خواهیم بود.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *