تصمیمی برای برقراری پرواز مستقیم به آمریکا گرفته نشده است
وی افزود: امیدوار هستیم کار به سمتی پیش برود که ما بتوانیم با توجه به فرصت قانونی تعیین شده درباره بودجه تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا هنوز دولت در پرداخت یارانه ها مشکل دارد، تصریح کرد: قطعا تمهیدات مقدماتی برای پرداخت 3 هزار و 400 میلیارد تومان کار سختی نیست و این موضوع برای دولت دشوار است اما ما تمام سعی و تلاش خود را در این راستا انجام می دهیم تا در پرداخت یارانه ها به مشکلی برنخوریم.
سخنگوی دولت درباره ارسال نامه ای از سوی رئیس جمهور به سران کشورهای 1+5 و محتوای این نامه گفت: بنده اطلاعی از این نامه و محتوای آن ندارم.
وی درباره اینکه آیا تصمیمی برای برقراری پرواز مستقیم میان ایران و آمریکا صورت گرفته است افزود: تا به امروز هیچ تصمیمی یا مصوبه ای در هیات وزیران به منظور برقراری پرواز مستقیم میان ایران و آمریکا اتخاذ نشده است.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار درباره عدم تأیید کلیات برنامه ششم توسعه در کمیسیون اقتصادی و احتمال عودت این برنامه به دولت اظهار کرد: درباره برنامه ششم بحث های کلی مطرح شد اما هنوز اسناد و پیوست های جامع مربوط به این برنامه به کمیسیون ها داده نشده و بنده در نامه ای به تمام نمایندگان تأکید کردم که فرصت مقتضی پیوست های مربوط به برنامه ششم توسعه را به آنها ارائه خواهیم کرد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ما با توجه به کمبود وقت مجلس پیوست های لازم را به نمایندگان ارسال نکردیم، اظهار کرد: با توجه به صحبتی که با نایب رئیس مجلس شورای اسلامی انجام دادم و توافقی که صورت گرفته قرار است اسناد و پیوست های مربوط به برنامه ششم را به کمیسیون تلفیق ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: هنوز سندی درباره برنامه ششم توسعه به دست نمایندگان نرسیده است که آنها بتوانند ابعاد مختلف این برنامه را مورد ارزیابی قرار دهند.
نوبخت با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه تبصره هایی که مجوز آنها در اختیار دولت بود قید نشده است، تأکید کرد: برنامه ششم توسعه نسبت به برنامه های دیگر بسیار جامع تر طراحی شده و ما در این برنامه مواردی را که در اختیار دولت بوده قید نکرده ایم.
سخنگوی دولت درباره تأثیرات امضای قراردادهای کشورهای مختلف با ایران پس از اجرای برجام در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: یکی از مهمترین مسائلی که پس از پسابرجام دولت برآن تأکید داشت این بود که هر کدام از قراردادهایی که میان ایران و کشورهای دیگر بسته می شود بتواند در جهت رشد کشورمان و همچنین جذب سرمایه گذاری خارجی تأثیرگذار باشد زیرا ما معتقدیم برای رشد و توسعه در منطقه باید در جهت جذب سرمایه گذاری خارجی رویکرد موفقی داشته باشیم.
وی افزود: دولت در مسئله سرمایه گذاری خارجی بر این باور است که ما باید بتوانیم به صورت مستقیم تولیداتمان را به سایر کشورها صادر کنیم و بحث صادرات را گسترش دهیم البته در این بین توجه به انتخاب شرکت های خارجی نیز بسیار مهم است.
نوبخت دولت ادامه داد: به طور حتم در قضیه جذب سرمایه گذاری خارجی شرکت هایی که با شرایط ما سازگار باشند انتخاب خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه دولت از بابت تخصیص بودجه به روستاها چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: درباره روستاها دولت در دو موضوع آب و راه اقدامات اساسی را انجام داده به گونه ای که تا به امروز 1500 میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی اختصاص پیدا کرده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه در کشور ما به دو بودجه ملی و استانی تقسیم می شود، تأکید کرد: 5 هزار و 400 میلیارد تومان در راستای انجام اقدامات لازم در روستاها از سوی دولت تا به امروز هزینه شده است.
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه تا به امروز قوه مجریه چه مقدار مبلغی را برای پرداخت یارانه ها هزینه کرده است، گفت: از مبلغ دقیق این مسئله اطلاع دقیقی ندارم اما در روند کلی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دولت به دلیل اینکه رقم پیش بینی شده ابتدایی در این قانون بسیار ناچیز بود مقداری را از محل افزایش قیمت ها و همچنین خزانه دولت به این موضوع اختصاص داد تا مردم رضایت مناسبی از این روند داشته باشند.
وی درباره اینکه آیا دولت در سال آینده اقداماتی را برای بازنشستگان انجام خواهد داد، اظهار کرد: در سال آینده درآمد همه شاغلین کشور 12 درصد افزایش پیدا خواهد کرد که در این بین بازنشستگان نیز از این امر مستثنی نخواهند بود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه حدود 1 میلیون و 260 بازنشسته کشوری در کشور ما وجود دارد، افزود: از این تعداد 1 میلیون و 20 هزار نفر حقوقشان بین 750 تا 1 میلیون و 500 تومان است که دولت در سال آینده درآمد این افراد را 20 درصد افزایش داده است.
نوبخت تصریح کرد: همچنین تمامی بازنشستگانی که پاداششان را از دولت مطالبه دارند در سال آینده این پاداش را دریافت خواهند کرد زیرا دولت 4 میلیارد و 500 تومان به این موضوع اختصاص داده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تا به امروز رئیس جمهور جلسه ای را با مقام معظم رهبری پیرامون روند بررسی تأیید صلاحیت ها داشته است یا خیر، اظهار کرد: رئیس جمهور به صورت مستمر با مقام معظم رهبری دیدار می کنند که یکی از موضوعاتی که ممکن است در این دیدارها مطرح شود این موضوع است ولی بنده خبری از این موضوع ندارم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در روند تأیید صلاحیت ها تماس های غیر رسمی از سوی دولت با شورای نگهبان صورت گرفته است اما باید بگویم که ما در این قضیه از قانون تبعیت می کنیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر انتقادات وارد شده از سوی برخی از کارشناسان نسبت به روند اتخاذ شده در قراردادهای نفتی گفت: افزایش قدرت تولیدات ایران در زمینه نفت به معنای افزایش صادرات نیست اما عموما در زمینه پروژه ها و قراردادهای نفتی بایستی از همکاری شرکت های مربوط به این حوزه در سطح جهانی استفاده کنیم.
وی افزود: نوع قراردادی که میان و شرکتهای نفتی بسته می شود به طور حتم باید برای طرف مقابل نیز سود و منفعتی داشته باشد البته ما در این زمینه الزامات قانونی مربوط به خودمان را نیز داریم.
نوبخت تاکید کرد: ما بر این باوریم که در چارچوب قانونی نیازمند آن هستیم که نوآوری هایی در قراردادهای نفتی صورت گیرد که به طبع در این زمینه ممکن است برخی از کارشناسان انتقاداتی داشته باشند که دولت در این راستا فراخوانی ارائه کرده و ازهمه صاحبنظران خواسته است که مواضع و نظرات خود ارائه دهند.
سخنگوی دولت درباره دستور وزیر صنعت مبنی بر خروج صنعت پتروشیمی از بورس اظهار کرد: خود وزیر باید درباره این موضوع توضیحات لازم را ارائه دهد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مهمترین چالش پیش روی کشور پس از اجرای برجام چیست تصریح کرد: اجرایی شدن برجام نقطه عطفی در تاریخ کشورمان محسوب می شود که با توجه به تلاشهای بی سابقه تیم مذاکره کننده کشورمان رخ داد اما در این زمینه با توجه به اجرایی شدن برجام مطالبه زود هنگامی نیز از دولت صورت گرفته که این موضوع یکی از چالشهای ما در شرایط فعلی محسوب می شود.
وی افزود: مطابق کردن پیشنهادی سرمایه گذاری در کشورمان با توجه به شرایط فعلی از دیگر چالشهایی است که ما با آن روبرو هستیم.
نوبخت اظهار کرد: ما مطمئن هستیم که قرارداد برجام را بر اساس آنچه می خواهیم و همچنین آموزه های اسلامی انجام داده ایم که امیدواریم در این زمینه طرف مقابل هم در تعهدات خود باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه در بین کشورهای مذاکره کننده میزان بی اعتمادی به آمریکا بیشتر از بقیه است اظهار کرد: با توجه به رویکردهایی که تا به امروز از سوی مقامات آمریکایی اتخاذ شده است بعید می دانیم که آنها نیز در برجام عهد شکنی کنند.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوالی خبرنگاری مبنی بر اینکه رئیس مرکز آمار کشور اظهارات وی درباره افزایش نرخ رشد را تکذیب کرده است افزود: با توجه به گزارش آمارگیری فصلی نیروهای کار که هر سه ماه یکبار از سوی مرکز آمار تهیه می شود میزان جمعیت فعال پاییز 94 نسبت به پاییز سال 93 افزایش پیدا کرده است به گونه ای که در پاییز امسال 750هزار نفر به عنوان نیروی جدید وارد بازار کار شده اند که 620 یا 630 نفر از آنها شغل پیدا کرده و 120هزار نفر نتوانسته اند کار پیدا کنند که بر این اساس نرخ بیکاری پاییز سال 94 به نسبت تابستان دو درصد کاهش پیدا کرده است.
نوبخت خاطر نشان کرد: سازمان آمار به زودی گزارش جامع ای را درباره نرخ رشد و مسائل مربوط به این حیطه ارائه خواهد کرد.
وی درباره اینکه برخی از رسانه ها موضوعاتی را مبنی بر اینکه هیاتهای اجرایی مرقانون را در روند تایید صلاحیت ها رعایت نکرده اند گفت: طبق نظر وزارت کشور این هیاتها طبق قانون در روند تایید صلاحیت ها وارد عمل شدند و هیچ اقدامی را خلاف رویه قانون انجام ندادند.
نوبخت تاکید کرد: انتظار ما از شورای نگهبان نیز این است که در زمینه روند تایید صلاحیت ها به بهترین شکل ممکن قانون را اجرایی کند.
وی درباره اینکه کدام یک از بانک ها پس از اجرایی شدن برجام رفع تحریم شدند گفت: با اجرایی شدن برجام تمامی تحریم های بانکی نیز برداشته شد اما در این بین برخی از بانک ها به دلایل مسایلی غیر از تحریم امکان فعالیتشان وجود ندارد که در حال پیگیری این موضوع نیز هستیم.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا منظور رئیس جمهور از سخنان خود در جمع فرمانداران و استانداران نسبت به موضوع رد صلاحیت ها شورای نگهبان بوده است گفت: به طور حتم رئیس جمهور در این زمینه منظورش هیاتهای نظارت بوده است.
وی افزود: دولت تابع قانون است و از آن تبعیت می کند.
وی درباره اینکه اموال ایران پس از اجرایی شدن برجام در برخی از کشورها از جمله سوئیس آزاد شده گفت: طبق گزارش بانک مرکزی و آماری که از سوی این نهاد به دولت ارائه شده است همه اموال کشورمان که در ارتباط با مسائل هسته ای در تحریم بودند آزاد شده است.
سخنگوی دولت درباره اختلافات میان شورای نگهبان و وزارت کشور در برگزاری الکترونیکی انتخابات خاطر نشان کرد: دولت با توجه به اینکه در صدد افزایش سرعت و دقت در بحث انتخابات بود موضوع الکترونیکی شدن انتخابات را مطرح کرد.
وی افزود: بحث برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی تنها با تامین نظر شورای نگهبان امکان پذیر خواهد بود درغیر این صورت دولت مطیع نظر قانون است.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه که آیا رئیس جمهور تیمی را مامور رسیدگی به روند تایید صلاحیت ها کرده است گفت: با دستور آقای روحانی، جهانگیری، وزیر اطلاعات و وزیر کشور مامور شدند که در راستای روند تایید صلاحیت ها با نهادهای مربوطه گمانه زنی هایی را انجام دهند.
وی درباره اظهارات سخنگوی دستگاه قضایی کشورمان مبنی بر اینکه حکم متهمان کرسنت نهایی شده و گمانه زنی های برخی از رسانه ها مبنی بر اینکه بعضی از این متهمان مناصب دولتی دارند اظهار کرد: با توجه به اظهارات سخنگوی دستگاه قضایی کشورمان روند اعلام این آرا ده سال طول کشیده است لذا با توجه به جدیت قوه قضائیه در این موضوع هرگونه آرایی از سوی این نهاد اعلام شود ما از آن تبعیت خواهیم کرد.
نوبخت اظهار کرد: هیچ کس در هر سمتی دولتی باشد مصون از حکم قضایی نیست.
وی درباره اینکه آیا دولت گزارشی را پس از اجرایی شدن برجام به مردم ارائه خواهد داد تصریح کرد: دولت یازدهم همواره بر اساس موضوعات و رویکردهای مشخص رویه خود را به پیش می برد لذا درباره این موضوع نیز به طور حتم در فرصت مغتنم به مردم گزارش خواهیم داد.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دولت قصد خریدن قطعات هواپیما را با توجه به اجرایی شدن برجام دارد اظهار کرد: ناوگان هوایی ما به طور حتم نیازمند این نوسازی هستند از این رو دولت در این راستا بدون شک اقدامات اساسی را انجام خواهد داد.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: دولت در راستای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی 90هزار تاکسی جدید را پس از اجرایی شدن برجام به دستگاه حمل و نقل عمومی اضافه کرد که به طور حتم این رویه ادامه دار خواهد بود.
وی درباره اینکه تا به امروز چند هواپیما به منظور نوسازی ناوگان حمل و نقل کشورمان خریداری شده است گفت: در جلسه گذشته هیات وزیران وزیر راه درباره اینکه برای خریداری چند هواپیما در حال مذاکره هستند موضوعاتی را مطرح کردند.
نوبخت تاکید کرد: دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تمامی اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
سخنگوی دولت در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نرخ تورم در حال حاضر چه مقدار است گفت: نرخ تورم فعلی کشورمان 11.3 درصد است که این موضوع در تورم نقطه به نقطه نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته است.