صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بالاخره 99 درصد اصلاح طلبان رد صلاحیت شدند یا تایید؟/ما پیروز نشویم قید پاستور را بزن!/ گریه روزنامه آمریکایی معروف از اقتدار شورای نگهبان

۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰:۴۸
کد خبر: ۱۲۶۶۸۳
دسته بندی‌: صفحه نخست ، عمومی
31 روز به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری زمان باقی مانده و اقدامات مقدماتی برای تعیین کاندیداهای نهایی این انتخابات و احراز صلاحیت‌ آن‌ها در جریان است.
-گروه سیاسی: 31  روز به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری زمان باقی مانده و اقدامات مقدماتی برای تعیین کاندیداهای نهایی این انتخابات و احراز صلاحیت‌ آن‌ها در جریان است.

خوانندگان محترم هر روزه می‌توانند با خواندن بسته انتخاباتی میزان از حواشی انتخابات پیش‌رو مطلع شوند.


بازخوانی/ بیانات رهبر انقلاب در مورد برخی شبهات پیرامون برگزاری انتخابات خبرگان توسط شورای نگهبان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ 12 شهریور 77 در گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس حضور یافتند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان به شماری از سؤالات مکتوب دانش آموختگان پاسخ گفتند.

در این مراسم یکی از دانشجویان می پرسد: مستحضرید که انتخابات مجلس خبرگان با همه اهمیتش در پیش است و متأسّفانه فضای تشکیک و تردید در نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان توسّط شورای محترم نگهبان، به هر دلیلی واقعیتی انکارناپذیر است. آیا صلاح نمی‌دانید همچنان که از حضرت امام شاهد بودیم، در این امر مداخله نمایید؟ به‌هرحال، بررسی صلاحیت کاندیداها توسّط شورای نگهبان، کم و بیش مشکلات دوْرِ مورد اشاره منتقدان را دارد. آیا بهتر نیست با توصیه حضرت‌عالی، شورای نگهبان این امر را به مراجعِ معرفی شده از سوی جامعه مدرّسین ارجاع دهد تا این شائبه رفع گردد؟

رهبر انقلاب: شورای نگهبان، خودش امتحان نمی‌کند؛ ممتحن کس دیگری است. اداره کار، دست شورای نگهبان است، والّا شورای نگهبان وقتش را ندارد که بخواهد بنشیند و امتحان کند؛ البته صلاحیتش را انصافاً دارد. این آقایانی که امروز در این شورا هستند - به استثنای یک نفر که در زمان بنده منصوب شدند - کسانی هستند که حضرت امام اینها را منصوب کردند؛ یعنی به اجتهاد و عدالت اینها امام شهادت دادند. بنابراین جای شبهه نیست. این بزرگواران، خودشان امتحان نمی‌کنند. از مدرّسین قم، افراد شایسته و بی‌طرف را می‌آورند و امتحان می‌گیرند. امتحان هم - آن طور که اعلام کرده‌اند - کتبی است؛ بدون نام و بدون سربرگ. بنابراین، هیچ شائبه‌ای وجود ندارد.

این شبهه دوْری هم که گفته‌اند، حرف غلطی است؛ به خاطر این‌که این شورای نگهبان را رهبریِ فعلی که معین نکرده؛ رهبریِ قبل معیّن کرده‌اند. این خبرگانی هم که می‌آیند، نمی‌خواهند که رهبریِ فعلی را انتخاب کنند؛ رهبری بعد را انتخاب خواهند کرد. این چه دوْری است؟ اگر این رهبری فوت کند، یا به هر دلیل دیگری کنار برود، آن وقت رهبریِ بعد را آنها انتخاب خواهند کرد، والّا رهبر فعلی را که نمی‌خواهند انتخاب کنند. بنابراین هیچ دوْری نیست.

شما که بحمداللَّه دانش‌آموخته و فاضل هستید، باید روی مسائل دقیق شوید و فکر کنید. بالاخره هر کاری و هر امتحانی، یک مرجع دارد؛ یک عدّه هم ممکن است قبول نداشته باشند. مهم این است که ما بدانیم این صلاحیت در آن‌جا هست. هم ممتحنین آدمهای حسابی هستند و هم کسانی که مدیرانِ امتحان خواهند بود و رشته کار در دست آنهاست، مردمان شایسته‌ای هستند. ان‌شاءاللَّه مشکلی پیش نخواهد آمد.

چون صحبت انتخابات خبرگان شد، من هم عرض کنم که این انتخابات واقعاً مهمّ است؛ انتخابات ممتازی است. شرکت عمومی در آن، بسیار خوب و از جهات مختلفی لازم است. حدّاقلش یک مانور ملی در مقابل دشمنان خارجی است. لذا شما که شخصیتهای علمی و جوانان فعّالی هستید، تلاش کنید و مردم را وادار نمایید که در اصل انتخابات شرکت کنند. البته مردم خودشان شرکت می‌کنند و نامزد باصلاحیت را ان‌شاءاللَّه در هر شهر و هر استانی برمی‌گزینند. این انتخابات باید ان‌شاءاللَّه انتخابات وسیع و خوبی باشد.


حجت الاسلام تقوی از کاندیداتوری در خبرگان انصراف داد

حجت الاسلام سید رضا تقوی از کاندیداتوری در انتخابات خبرگان انصراف داد.  

وی از حوزه انتخابیه تهران برای پنجمین دوره خبرگان نامزد شده بود.

 آیت‌‌الله حائری شیرازی از کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان انصراف داد

 آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی طی اطلاعیه‌ای از کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان به‌دلیل آنچه قرار نگرفتن در لیست نهایی جامعتین خواند، انصراف داد.

دلیل عدم کاندیداتوری آیت‌الله واعظ‌طبسی در خبرگان

نماینده ولی فقیه در استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی گفت: از آنجا که دیدم در انتخابات امسال مجلس خبرگان رهبری، فضلا، علما و دانشمندانی جوان و خوشفکر حضور دارند، از ثبت نام در این دوره خودداری کردم.


انتشار اسامی داوطلبان رد صلاحیت شده قانونی نبود

 حجت‌الاسلام محمدحسین روحی‌یزدی  اظهار کرد: هیات نظارت استان البرز اسامی کاندیداهای مجلس رد صلاحیت شده و همچنین داوطلبانی که صلاحیت آنها احراز نشده را به صورت محرمانه به فرمانداری ارائه کرده بود، ولی متاسفانه این اسامی در فضای مجازی علنی شد.

وی خاطرنشان کرد: اعلام اسامی این کاندیداها در فضای مجازی، بازی با آبروی آنها بوده و نه از لحاظ قانونی و نه از لحاظ شرعی و انسانی مورد تایید نیست.

روحی یزدی افزود: اینکه چه کسی این لیست را در اختیار برخی رسانه‌ها قرار داده در حال بررسی است و بدون شک در صورت شناسایی با وی برخورد قانونی خواهد شد.

این مسئول توضیح داد: هیات نظارت استان از عاملان انتشار این لیست محرمانه شکایت کرده و بدون شک این اقدام قانونی آنها بی‌پاسخ نخواهد ماند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات استان البرز بیان کرد: فعالیت در شبکه‌های مجازی چارچوب و قواعد خاص خود را دارد و فعالان این حوزه نباید از این چارچوب خارج شوند.

روحی یزدی در پایان گفت: بدون شک فضای شبکه‌های اجتماعی و مجازی در روزهای باقی مانده تا انتخابات به دقت رصد می‌شود و با کسانی که با انتشار مطالب بی پایه و اساس قصد تخریب یا تبلیغ مغرضانه کاندیدایی را داشته باشند برخورد می‌شود.

استراتژی سه لایه مدعیان اصلاحات!

رسانه ها نوشتند: مدعیان اصلاحات با علم به اینکه حضور و نقش فعال در فتنه 88 زمینه ساز رد صلاحیت فعالان فتنه را فراهم ساخته است تصمیم گرفتند که در سه لایه مختلف در انتخابات ثبت نام کنند.  آنان گمان می‌کردند که با عبور از لایه‌های نخستین که شکی در رد صلاحیت آنها به دلیل حضور فعال در فتنه 88 و دیگر جرائم ریز و کلان اقتصادی، امنیتی و اخلاقی نیست نوبت به لایه سوم خواهد رسید که گرفتاری دو لایه نخستین را نداشته و می‌توانند تائید صلاحیت شوند.

ثبت نام فله‌ای در انتخابات از سوی مدعیان اصلاحات در این راستا صورت گرفت که اولا بتوانند گزینه‌های متعددی را در اختیار داشته باشند تا در صورت رد صلاحیت لایه‌های نخستین با آنها لیست‌های خود را ببندند و در ثانی به دنبال رد صلاحیت تعدادی از نامزدها که صلاحیت‌های لازم را به دلایل گفته شده ندارند با تکیه بر آمار جوسازی علیه شورای نگهبان را تشدید کنند .

در طول دو هفته گذشته این سیاست به عیان از سوی اصلاح طلبان پیگیری شد و صد البته که پیش از شورای نگهبان هیئت‌های اجرایی نیز با تائید فله‌ای نامزدهای ثبت نام شده فاقد صلاحیت زمینه را برای حرکت بعدی مدعیان اصلاحات فراهم ساخته بودند.



فضاسازی برخی از روزنامه ها علیه شورای نگهبان!

چند روزنامه اصلاح طلب به صورت همزمان با انتشار مطالبی پروژه حمله به شورای نگهبان را کلید زدند
روزنامه قانون با انتشار کاریکاتوری در صفحه اول به تحریف وظیفه قانونی شورای نگهبان پرداخت

در حالیکه برخی رسانه ها لیست های اصلاح طلبان برای حوزه های انتخابیه شهرهای مختلف منتشر کردند روزنامه اعتماد با اشاره به نتایج احراز صلاحیت ها از تائید تنها یک نفر(!؟) و آن هم عارف ابراز خوشحالی کرد که این یک نفر هم غنیمت است!
البته آرمان نیز در گزارشی متناقض با اعتماد نوشت؛ «چهار اصلاح‌طلب در تهران تاييد صلاحیت شدند! اين نتيجه‌اي بود كه روز گذشته و پس از اعلام بررسي صلاحيت‌ها منتشر شد. عليرضا محجوب نماينده كنوني مردم تهران، محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات، سهيلا جلودارزاده نماينده پيشين مجلس و مصطفی كواكبيان نماينده پيشين مجلس، چهار كانديداي اصلاح‌طلبي هستند كه تاییدصلاحیت شده‌اند.»

روزنامه شرق نیز در شماره سه شنبه 29 دی بیانیه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان را منتشر کرد که در آن آمده بود؛ «عدم احراز یا رد صلاحیت گسترده کاندیداهای مجلس دهم اسباب تأثر و تأسف جامعه و علاقه‌مندان نظام جمهوری اسلامی ایران را فراهم می‌آورد.»


واقعیت از زبان آمار

اما واقعیت چیست ؟ آیا کسی برای رقابت باقی نمانده و شورای نگهبان همه را رد صلاحیت کرده است ؟ آمار نشان‌دهنده کذب این ادعا است.

آمارها نشان می‌دهد هیئت‌های نظارت شورای نگهبان با بررسی وضعیت صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی ۴۷۲۰ داوطلب را در حالی تأیید صلاحیت کرده که این رقم نشانگر آن است که دوره دهم شاهد بیشترین تأیید و احراز صلاحیت بوده است.

هیئت‌های نظارت شورای نگهبان با بررسی وضعیت صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، 4720 داوطلب را در حالی تأیید صلاحیت کرده که این رقم نشانگر آن است که دوره دهم شاهد بیشترین تأیید و احراز صلاحیت بوده، به‌طوری که چنین رقم بالایی در تأیید صلاحیت‌ها هیچ‌گاه در تاریخ ایران سابقه نداشته است.

با توجه به تأیید صلاحیت‌ها که تا این لحظه انجام شده، باید گفت که به‌طور میانگین برای هر کرسی نمایندگی مجلس 16 نفر رقابت می‌کنند.

لیست‌های انتخاباتی اصلاح طلبان در راه !

از سوی دیگر و در حالی که اصلاح طلبان هفته گذشته مدعی بودند که 99 درصد اصلاح طلبان رد صلاحیت شده‌اند و در این رابطه حسین مرعشی رئیس کارگروه استان‌های شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان گفته بود، در کل کشور تنها 30 اصلاح طلب تایید صلاحیت شده‌اند، این روزها خبرها نشان‌دهنده واقعیات دیگری است !

به عنوان نمونه احمد حکیمی‌پور عضو شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان درباره زمان تکمیل و اعلام لیست اصلاح‌طلبان می‌گوید: بعد از اعلام نتایج شورای نگهبان فرصت برای بستن لیست‌ها فراهم می‌شود. وی افزود: ظاهراً شورای نگهبان 16 بهمن‌ماه نتایج بررسی ردصلاحیت شده‌ها و عدم احراز صلاحیت شده‌ها را اعلام می‌کند و ما از این تاریخ به بعد لیست‌ها را آماده می‌کنیم.

  عضو شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان درباره تکمیل لیست اصلاح‌طلبان تهران، گفت: لیست تهران هنوز بسته نشده است.
نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان تاکنون همه راه‌ها را رفته اند، از روزهای پایانی مجلس ششم که دست به تحصن زده و حتی تهدید به عدم برگزاری انتخابات از سوی دولت اصلاحات و در ادامه تحریم انتخابات در برخی دوره‌ها و از همه این راهکارها هیچ طرفی برنبستند، آنان می‌دانند که انتخابات چه با حضور و چه بی‌حضور آنان به خوبی برگزار خواهد شد و شرکت نکردن اصلاح طلبان در انتخابات نتیجه‌ای عاید آنان نخواهد کرد. مدعیان اصلاحات با علم به این واقعیت سیاست یک تیر و دو نشان را پی گرفته‌اند ؛ نخست آن‌که مدعی شده‌اند کسی از آنان در انتخابات تائید صلاحیت نشده و با این ادعا دست به مظلوم‌نمایی زده‌اند و دوم آن که در پشت پرده با نامزدهای متعددی که تائید شده‌اند، مذاکره می‌کنند تا لیست‌های خود را تکمیل کنند و خبرها حکایت از تکمیل این لیست‌ها در روزهای آتی دارد ؛ مظلوم نمایی مدعیان اصلاحات به زعم آنان راه را برای پیروزی لیست‌های تهیه شده هموار خواهد ساخت و البته اگر شکست خوردند می‌توانند بگویند، نامزدی برای رقابت نداشته‌اند!

تهدید روحانی از سوی افراطیون /ما پیروز نشویم قید پاستور را بزن!

کیهان نوشت: علی صوفی در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: بیشترین خطر در انتظار دولت آقای روحانی است. بسیاری از نمایندگان اصولگرایی که در مجلس نهم حضور داشتند رویکرد دولت آقای روحانی را نمی‌پسندیدند.

به همین دلیل اگر این افراد در مجلس دهم نیز حضور داشته باشند همین سیاست را ادامه خواهند داد.

این در حالی است که دولت در وضعیت پسابرجام قرار دارد و به دلیل مشخص نبودن سرنوشت برجام ممکن است با چالش‌های جدیدی مواجه شود.

وی در پاسخ این سؤال که آیا اصلاح‌طلبان تاکنون به مسئله انتخابات ریاست جمهوری 96 و همچنین دوران پس از روحانی اندیشیده‌اند؟ می‌گوید: آقای عارف بارها با آقای روحانی در این زمینه صحبت کرده است. وی به آقای روحانی هشدار داده است که اگر اصلاح‌طلبان موفق نشوند در انتخابات مجلس دهم پیروز شوند آقای روحانی در سال 96 در پاستور نخواهد بود. آقای عارف با این منطق و استدلال تلاش کردند در دو سال گذشته اتحاد و انسجام را در همه طیف‌های اصلاح‌طلب ایجاد کنند تا مانع از وقوع چنین اتفاقی شوند.


وال‌استریت ژورنال: همه امید غرب با رد صلاحیت اصلاح‌طلبان نابود می‌شود

یک روزنامه آمریکایی ضمن پیش‌بینی دعوایی بزرگ در صحنه سیاسی و انتخاباتی ایران، از رد صلاحیت برخی نامزدهای غربگرا ابراز نگرانی و تاسف کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: نامزدهای اصلاح‌طلب زیادی رد صلاحیت شده‌اند. نزاع سیاسی بزرگی پیش روی سیاست ایران است. دعوایی بزرگ در راه است. این غربالگری نامزدها در بررسی صلاحیت‌ها، حتی امکان آن را دارد که تمام امیدهای غرب برای ذوب شدن یخ روابط با ایران و ایجاد زمینه برای همکاری طرفین در حل مشکلات منطقه‌ای شامل جنگ‌های سوریه و یمن را تباه سازد.

این روزنامه می‌افزاید: هنوز چند روزی از لغو تحریم‌های اقتصادی ایران نگذشته است که تندروهای صاحب قدرت و نفوذ دست به کار شده و جمع کثیری از شخصیت‌های شناخته شده میانه‌رو را که خواهان گشایش تاریخی با غرب بودند؛ به حاشیه راندند. جریان اصلاح‌طلب موافق توسعه روابط با غرب است.

وال استریت ژورنال در ادامه تصریح کرد: آمریکا به دقت روند انتخابات ایران را رصد می‌کند اما می‌گوید که هنوز این فرایند به انتها نرسیده است. رد صلاحیت اصلاح‌طلبان، همه امیدهای غرب به اینکه شاید روحانی میانه‌رو بتواند پیشرو نسلی لیبرال از زمامداران در ایران باشد را نیز تباه می‌سازد.

یک مقام ایرانی اعلام کرد که تعداد 4700 نامزد، تائید صلاحیت شده‌اند. معلوم نیست چه تعداد از این تائید صلاحیت شده‌ها از یاران «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری نسبتا میانه‌رو هستند که دولتش پیشگام به جریان انداختن مذاکرات هسته‌ای و نزدیکی با غرب بود.
وال‌ استریت ژورنال همچنین از بازداشت برخی وابستگان به فتنه سبز در هفته‌های اخیر ابراز ناخرسندی کرده است.

گفت وشنود/ شوخی کیهان با اصلاح طلبان

گفت: شورای نگهبان که صلاحیت تعداد زیادی از اصلاح‌طلبان را تأیید کرده است، پس چرا ادعا می‌کنند که صلاحیت بسیاری از آنها رد شده است؟!

گفتم: خب؛ مثل همیشه دروغ می‌گویند. روز شنبه یکی از همین مدعیان اصلاحات طی یادداشتی در روزنامه زنجیره‌ای آرمان اعتراف کرده بود که ثبت‌نام فله‌ای تاکتیک خودشان بوده و برای رقابت در انتخابات تعداد زیادی نامزد احراز صلاحیت شده دارند.

گفت: پس این همه جنجال و هیاهو برای چیست؟!

گفتم: یارو کنار خیابان گدایی می‌کرد و به رهگذران می‌گفت؛ به من کمک کنید، من گدای معمولی نیستم، من درباره چگونگی پول درآوردن 15 تا کتاب نوشته‌ام. یکی از عابران پرسید، پس چرا گدایی می‌کنی؟ و یارو گفت؛ خب! یکی از کتاب‌هایم درباره روش پول درآوردن از طریق گدایی است!

آیت‌الله مومن در دیدار با تعدادی از اساتید حوزه: هیچ قولی برای تایید صلاحیت به کسی نداده‌ام

به گزارش فارس، آیت‌الله مومن در دیدار با تعدادی از اساتید حوزه اعلام کرد: من هیچ قولی به کسی در مورد تایید صلاحیت نداده‌ام و به هیچکس هم نگفتم در امتحان خبرگان شرکت نکند.

آیت‌الله مومن تاکید کرد: من تعجب می‌کنم که اینها اینقدر بی‌اخلاقی می‌کنند، به آنها هم  پیغام دادم که کار شما نادرست است و این مسیر شما اشتباه است.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *