صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نظام "انتخابات افغانستان" بدون اجرای اصلاحات فاقد اعتبار است

۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۶۳۰۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان بر این بارو است که نظام انتخابات افغانستان بدون اجرای اصلاحات بی‌اعتبار بوده و مردم در این صورتی تمایلی برای شرکت در این روند نخواهند داشت.
به گزارش سرویس بین الملل "نیکولاس هیسم" نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات در نظام انتخاباتی افغانستان می‌گوید که اگر این اصلاحات صورت نپذیرد مردم افغانستان نسبت به این روند بی‌باور خواهند شد.
 
هیسم اظهار داشت: آنچه مهم است اصلاح نظام انتخاباتی، پیش از برگزاری هر انتخاباتی در افغانستان است و تمام طرف‌های دخیل در موضوع انتخابات نیز خواهان اصلاحات انتخاباتی‌ هستند.
 
وی افزود: باور داریم که اگر انتخابات بدون اصلاحات برگزار شود، اعتبار انتخابات آسیب خواهد دید و مردم برای شرکت در انتخابات، میل‌شان را از دست خواهند داد.
 
پیش از این "عبدالله عبدالله" رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان اعلام کرده بود که حکومت این کشور آماده است تا انتخابات پارلمانی و شوراهای شهرستانهای افغانستان را برگزار کند اما گفت که اصلاحات انتخاباتی باید در این دور از انتخابات اجرا شود.
 
عبدالله اظهار داشت: برگزاری انتخابات و اعلام نتایج فقط زمانی می‌تواند ارزش داشته باشد که اصلاحات انتخابات که کمیته گزینش آن را تهیه کرده به مرحله اجرایی گذاشته شود.
 
محمد اشرف‌غنی رئیس‌جمهور افغانستان نیز گفته بود که حکومت آماده است در بین تابستان و پاییز سال آینده انتخابات را برگزار کند اما گفته بود که صلاحیت تعیین زمان مطابق قانون به عهده کمیسیون مستقل انتخابات است.
 
در همین حال یوسف نورستانی، کار کمیته گزینش انتخابات افغانستان را غیرقانونی خوانده و گفته است که پیشنهادات و طرحهای این کمیته برای این کمیسیون فاقد اعتبار است.
 
وی گفته بود کمیسیون مستقل انتخابات کنونی براساس قانون فعالیت دارد و کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی و کمیته گزینش براساس تفاهم سیاسی به وجود آمده‌اند.
 
به گفته او با رد فرمان رئیس‌جمهور افغانستان برای اصلاح و تعدیل قانون اساسی از سوی مجلس نمایندگان افغانستان، دیگر دو نهاد کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی و کمیته گزینش قانونی نیستند.
 
آغاز به کار کمیته گزینش انتخابات افغانستان بخشی از توافقنامه دولت وحدت ملی و دومین قدم برای اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان است که بعد از آغاز به کار کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی، برداشته می‌شود.
 
حال به نظر می‌رسد که پس از بحران انتخابات جنجالی 2014 ریاست‌جمهوری افغانستان، موضوع اصلاح نظام انتخاباتی و اختلاف میان حکومت و کمیسیون مستقل انتخابات این کشور چالش تازه‌ای ایجاد کرده است.
 




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *