صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم نوسازی ناوگان هوایی کشور

۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۶۲۷۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری: برای خرید حدود 400 هواپیما با شرکت ایرباس مذاکره شده است.
به گزارش ، محمد خداکرمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که هواپیماهایی که ایران در پسابرجام خریداری خواهد کرد چه زمانی وارد ناوگان هوایی کشور می شود، افزود: این هواپیماها به تدریج وارد ناوگان هوایی کشور می شوند و در پروازهای داخلی، منطقه ای و بین المللی به کارگیری خواهند شد.
 
وی ادامه داد: در ماه های اخیر مذاکرات فشرده ای درباره خرید هواپیما داشتیم اما منتظر روز اجرای برجام بودیم و اکنون آماده انعقاد قرارداد است که در سفر رئیس جمهور به پاریس امضاء خواهد شد.
 
خداکرمی افزود:‌ بیش از 250 فروند هواپیما داریم اما همیشه حدود 100فروند از این تعداد به علت تعمیرات و کمبود قطعات زمین گیر بودند.

وی گفت :‌ روزانه حدود 500 پرواز داخلی و 170پرواز بین المللی داریم.

معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت:‌ هواپیماهایی که خریداری خواهیم کرد هم نو و هم دست دوم اما جوان هستند که باحضور این هواپیماها میانگین سنی هواپیما های ما کاهش خواهد یافت.
 
در ادامه مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور دیگر مهمان این برنامه هم با اشاره به برگزاری اجلاس هوانوردی در تهران گفت: از پنج شرکت اصلی سازنده هواپیما در جهان، 4 شرکت در این اجلاس حضور یافتند و فقط شرکت بوئینگ حضور نداشت.
 
رحمت اله مه آبادی با بیان اینکه این همایش، بزرگترین همایش تاریخ هوانوردی کشورمان بود، افزود: حدود 600 درخواست برای حضور در این همایش داشتیم که از این تعداد حدود 170 درخواست پذیرفته شد.
 
وی ادامه داد: 162 مهمان خارجی از 45 شرکت و 35 کشور و حدود 100مهمان داخلی در این همایش حضور یافتند.
 
مه آبادی افزود: همه زنجیره های شرکتهای هواپیمایی از جمله سازندگان هواپیما ، تعمیر و نگه داری، بانک ها ، بیمه ها و شرکت هایی که اجاره به شرط تملیک می دهند و شرکت های تجاری سازی فرودگاه ها در این همایش حضور داشتند.
 
وی گفت: ‌200 مذاکره در نخستین روز اجلاس هوانوردی انجام شد و فقط در حوزه فرودگاهی، 5 یادداشت همکاری منعقد شد.
 
وی افزود: با اینکه صنعت هواپیمایی که یک صنعت با فناوری بالاست اما با اقتصاد مقاومتی توانستیم در زمان تحریم هم نیازهای خود را تامین کنیم.
 
مه آبادی گفت:‌ آنها تلاش کردند که ما را از پا در بیاورند اما در همه محورهای این صنعت رشد داشتیم و در برخی حوزه ها از جمله تعمیر و نگه داری به خودکفایی و به صدور خدمات مهندسی رسیدیم.  
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا فرودگاه های ما ظرفیت پذیرش 114هواپیمایی را که می خواهیم بخریم دارد، گفت : به فکر ساختن 2 فرودگاه در اهواز و بوشهر هستیم  و این هواپیماها به تدریج وارد ناوگان کشور می شوند .
 
مه آبادی افزود :‌ زیرساخت های لازم را باید توسعه دهیم اما منابع داخلی اجازه یک توسعه پرشتاب را نمی دهد و از سرمایه گذاری های خارجی هم استفاده خواهیم کرد.
 
در ادامه مجری پرسید : شنیده شده برخی از هواپیماهایی را که امارات متحده عربی از شرکت ایرباس خریداری کرده و بدردش نخورده به شرکت ایرباس برگردانده است، قرار است به ما فروخته شود آیا صحت دارد؟

خداکرمی با رد این موضوع گفت: برای خرید 300 تا 400 هواپیما با شرکت ایرباس مذاکره شده است اما 114 هواپیمایی را که در مرحله اول خریداری می کنیم، نو هستند .

در ادامه والی اویسی خلبان بازنشسته و کارشناس صنعت هواپیمایی در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که آیا زمینه برای نوسازی ناوگان هواپیمایی کشور آماده است یا خیر؟ گفت: زیرساخت های موجود ظرفیت حدود40 تا 50 هواپیمای جدید را دارد و فعلا بیش از آن ظرفیت ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه تحریم های ناجوانمردانه مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است، افزود: باید زیرساخت های صنعت هوانوردی را برای ورود هواپیماهای جدید آماده کنیم.
 
اویسی افزود : برای هر هواپیما حدود 6 تا 8 خلبان نیاز داریم اما زیرساخت لازم برای آموزش خلبانان وجود ندارد .
 
وی گفت :‌ باید از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای آماده زیرساخت ها استفاده کنیم .
اویسی با اشاره به اینکه قبل از تحریم ها در منطقه در زمینه صنعت هواپیمایی مقام اول را داشتیم، افزود : باید تلاش کنیم پس از رفع تحریم ها جایگاه قبلی خود را به دست بیاریم .
در ادامه مه آبادی مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور گفت :‌ حدود 400 کمک خلبان بیکار داریم که با آموزش لازم می توانند مدارج بالاتر خلبانی را طی کنند و کاپیتان شوند.
 
وی ادامه داد :‌ در حوزه فرودگاهی برای توسعه زیرساخت های چند فرودگاه از جمله فرودگاه امام مشکل داریم و منابع مالی لازم را نداریم.
مه آبادی درباره درآمدهای پرواز های عبوری گفت: پارسال حدود 400 میلیارد تومان درآمد از حدود 450پرواز عبوری داشتیم که اکنون به حدود900 میلیارد تومان رسیده است.
 
وی افزود :ساخت حدود 8 باند فرودگاهی حدود 900 میلیارد تومان هرینه دارد.
مه آبادی با اشاره به اینکه 2 باند فرودگاه بین المللی مهرآباد حدود 40 سال بازسازی نشده است گفت: باید 200 میلیارد تومان برای بازسازی آن ها هزینه شود .
 
وی افزود: با توجه به اینکه مجموعه نظام از جمله شورای عالی امنیت ملی ، نهادها نظامی ، دولت و مجلس شورای اسلامی برای توسعه صنعت هواپیمایی کشور بسیج شدند بنابراین امیدواریم این صنعت توسعه یابد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *