فرو نشست زمین در شهر پرند وجود دارد/گزارش فرونشست زمین در جنوب تهران قطعی نیست
به گزارش ، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد شکرچیزاده درباره احتمال وقوع پدیده فرونشست زمین در مناطق شهری گفت: در شهرهای بزرگ و کلانشهرها به دلیل اینکه فاضلاب شهری به لایههای درونی زمین هدایت میشود، اجازه فرونشست به اراضی شهری را نمیدهد.
وی افزود:این مسئله کمک میکند سطح آب زیرزمینی شهرها پایین نرود و به همین دلیل گزارشی از وقوع فرونشست در شهرها و بروز اختلاف سطح و شکاف در سطح زمین نشده؛ اما بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گزارش داده که فرونشست زمین سبب تخریب برخی خانههای روستایی شده است.
شکرچیزاده ادامه داد: البته گفته شده که در مناطق جنوبی تهران چنین موضوعی وجود دارد که هنوز این گزارش قطعی نشده است؛ اساسیترین راهکار مقابله با این پدیده نیز تزریق آب به آبخانهای مناطقی است که فرونشست در آنها آغاز شده است که با خشکسالی موجود این کار نیز قابل انجام نیست؛ بنابراین ابتداییترین اقدام، جلوگیری از برداشتهای بیشتر از سفرههای آب زیرزمینی است. در برخی مناطق 50 متر نشست آب زیرزمینی را شاهدیم.
وی با بیان اینکه قرار است کمیتهای که زیرمجموعه کارگروه زلزله و زمینلغزش است، با همکاری سازمان راهداری و شرکت راهآهن بازدید میدانی از زیرساختهای راهی کشور در مناطقی که فرونشستها شدیدتر است، انجام دهند گفت: طی تفاهمنامهای با سازمان راهداری و شرکت راهآهن مقرر شد برای هر مورد شکاف و یا ترکخوردگی غیر متعارف، راه حل مناسبی تدوین کنیم. چون وقوع شکافهای ناگهانی در مسیرهای جادهای، ریلی و پلها خسارات جانی و مالی شدیدی در پی دارند.
*فرونشست در شهر پرند
شکرچیزاده با بیان اینکه هنوز موردی از فرونشست در شهرهای جدید گزارش نشده است، افزود: با این حال احتمال وقوع این پدیده در شهرهای جدید به خصوص شهرهای جدیدی مانند پرند که در نزدیکی دشتها تأسیس شدهاند وجود دارد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال وجود رابطه میان زلزله و فرونشست زمین اظهار کرد: این دو موضوع دو مقوله کاملا متفاوتند. ولی تنها رابطهای که میان آنها میتوان یافت، احتمال خرابی شدیدتر در مناطق زلزلهزدهای است که فرونشست هم در آنها اتفاق افتاده؛ وگرنه فرونشست زمین به خودی خود سبب ایجاد زلزله نمیشود؛ چون گسلهای زلزلهخیزِ زمین، عمدتا در کوهپایهها اتفاق میافتد.