تازهترین پاسخهایکارشناسانمیزان به پرسشهای حقوقیوقضایی شما
کارشناسان حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به تعداد دیگری از پرسشهایی که مردم برای بخش "وکیلآنلاین" ارسال کردهاند، پاسخ دادند که این پاسخها را علاوه بر انتشار در بخش "وکیلآنلاین"در همین خبر نیز مشاهده میکنید. کسانی که در بخش وکیلآنلاین پرسشهای خود را مطرح میکنند، میتوانند در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته، پاسخ پرسشهای خود را مشاهده کنند.
ضمنا ارسال کنندگان پرسش برای بخش وکیلآنلاین میتوانند درخواست ارسال پاسخ را بطور خصوصی به آدرس ایمیلی که در هنگام طرح سئوال ارائه میکنند، بدهند.
همه افرادی که پرسشی در زمینههای حقوقی، قضایی و مالیاتی داشته باشند، میتوانند با کلیک کردن روی آرم مخصوصی که در بالای صفحه اول در سمت چپ با عنوان "وکیلآنلاین" بارگذاری شده، به صفحه مربوطه بروند و پرسشهای خود را در بخش "نظرات بینندگان" تایپ و برای ما ارسال کنند تا در روزهای دوشنبه و چهارشنبه از سوی کارشناسان حقوقی، قضایی و مالیاتی به آنها پاسخ داده شود.
اما پاسخهای کارشناسان به پرسشهای شما در روز 30 دی
سلام پدرم زميني با نسق زراعي (پس ازاصلاحات ارضي)سال ٥١خريداري مينمايد ودردفترخانه اسنادرسمي به نامش منتقل ميشود ولي ازحدود١٠سال بعد اين زمين به همراه زمينهايي بامواردكاملا مشابه ،توسط شهرداري بعنوان زمين هاي عموم جهت آباداني شهر ،غصب ميشود وتلاش نسق داران بدليل نفوذ شهرداروقت دراستانداري واداره دادگستري كل استان ،به جايي نمي رسد ولي ازحدود ١٠سال قبل يكي از نسق داران پرونده روبه ديوان عالي كشوربرده ورأي به نفعش صادرميگردد ،هماكنون چه كاري ميتوانيم بكنيم لازم بذكراست كه زمينهارواكثراشهرداري فروخته وسندبنام خريدارزده است .باتشكر
پاسخ کارشناس: شهرداری عموماً در قالب طرح های مصوب (هادی- تفصیلی-جامع) مبادرت به تملک قهری اراضی اشخاص می نماید و البته این نحوه تملک تابع شرایط و تشریفاتی است که باید در آن قالب صورت گیرد.علاوه براين مطابق قانون براي طرحها و برنامه هايي امكان تملك قهري وجود دارد كه "اجراي به موقع آن براي امور عمومي و امنيتي (دستگاه اجرايي) لازم و ضروري باشد و ضرورت اجراي طرح نیز بايد به تأييد و تصويب بالاترين مقام اجرايي برسد" بنابراين جواز تملك قهري، ضرورت اجراي برنامه هاي دستگاه هاي اجرايي است و لذا در طرحهايي كه به حد ضرورت نرسيده اند، امكان تملك قهري اراضي متصور نيست.از طرفی در این موارد قانونگذار به حقوق افراد در ملك مورد تملك توجه داشته است. حتی دستگاه اجرايي را مكلف دانسته است حقوق زارعين و حق كسب و پيشه را به صاحبان حق بپردازد به هر حال با نظر به مطالب مذكور در سطور پيشين باید گفت تملك اراضي به عنوان يك عمل حقوقي از سوي دولت انجام مي گيرد و داراي تشريفات ويژه قانوني است كه عدم رعايت آنها بطلان تملك را به دنبال خواهد داشت. اما با توجه به عدم بیان نحوه اقدامات در فرض پرسش که البته در این مقال نیز نمی گنجد و عدم اطلاع از جریان طی شده، باید گفت در صورتیکه شرایط مقرر قانونی رعایت نشده باشد می تواند موجبات بطلان تملک را فراهم آورد.(صرف نظر از اینکه اعتراض را تابع رعایت مواعد بدانیم یا خیر)
سلام منیکساختماندوطبقهوپیلوتبهعنوانپیمانکاربامصالحخودم برای یک ساختم حالا شش ماهه تحویل دادم به صورت کامل وجاروکرده ولی طرف من چون دوستم بود قرارداد ننوشتیم حالا صدوپنجاه میلیون ازش طلب دارم جوابمو نمیده امروزوفردامیکنه. لطفاراهنمای بکنید چکارکنم تشکر.
پاسخ کارشناس: آنچه لازم به توضیح است اینکه امکان انعقاد قرارداد به صورت شفاهی وجود دارد و لزومی بر مکتوب بودن آن نمی باشد. در فرض دعویِ بیان گردیده بهتر بود قبل از تحویل آپارتمان مبادرت به تأمین دلیل از شورای حل اختلاف می نمودید. در حال حاضرمی توانید مبادرت به طرح دعویِ مطالبه طلب نمایید و مستند طلب خود را قرارداد شفاهی میان خود بیان نموده و در این راستا در صورت وجود شهود، ایشان را به دادگاه معرفی نموده و چون طلب مزبور در راستای کارِ انجام شده و مصالحِ بکار برده شده بوده، حتی در پاره ای موارد تقاضای صدور قرار معاینه و تحقیق محلی و ارجاع امر به کارشناس نیز مؤثر است و حتی اگر پیام کوتاه (اس ام اس)یا دست نوشته ای مبنی بر اقرار ایشان به بدهکاری به شما یا درخواست مهلت جهت پرداخت، وجود داشت، به دادگاه ارائه دهید. از طرفی مبالغی که تاکنون به شما پرداخت نموده است خود قرینه ای بر وجود قرارداد و توافق و در نتیجه فعالیت و طلب شما است که بخشی از آن وصول گشته و صرفاً اختلاف در میران باقی مانده آن بوجود آمده است.
با سلام.من خرداد ماه قرارداد واحد مسکن مهر خودم را در تبریز فروختم و برگه تسویه هم دادم.البته در برگه تسویه نوشته بودن که قیمت نهایی بعد از متراژ توسط شهرداری مشخص میشود.الان هم وام زیاد شده هم مبلغ نهایی که خریدار مدعی شده باید من اضافه مبلغ را بدهم.من از چند وکیل جویا شدم که گفتن ربطی به من نداره.نظر شما را میخاستم بدانم.ممنون.
پاسخ کارشناس: در صورتیکه به مسئله اضافه متراژ و نحوه تعیین قیمت آن، در قرارداد میان شما و خریدار اشاره گردیده باشد و از طرفی پول دریافتی توسط شما به همان میزان متراژ اولی باشد، نه اضافه مساحت بنا، مسئولیتی متوجه شما نبوده و خریدار خود مکلف به پرداخت اضافه مساحت می باشد.
سلام لطفا در مورد مالیات بر ارزش افزوده بگید و نحوه ی محاسبه ان و فرق ان با مالیاتی که سالیانه بر درامد میگیرند چیست؟اگه ممکنه مثالی هم برای شفافیت بیشتر بیاورید ممنون...ینده قراره مشغول به پخش مواد دخانی به صورت نمایندگی یکی از شرکت های واردکننده فعالیت کنم...ممنون
پاسخ کارشناس: می توان گفت هر كالايی كه در بازار فروخته میشود، در فرايند توليد خود، توسط چندين توليدكننده به تدريج ساخته شده است. به عنوان مثال يك نان ابتدا گندم بوده؛ سپس تبديل به آرد شده؛ سپس خمير شده و نهايتاً در تنور پخته و نان شده است. قيمت گندم موجود در هر عدد نان تا قيمت نان فروش رفته در نانوايی در اين مراحل به تدريج افزايش يافته است كه اين افزايش حاصل زحمت توليدكنندگان مختلف در مراحل مختلف توليد گندم تا فروش نان بوده است. به اين ارزش اضافی ايجاد شده از دانه گندم تا نان، "ارزش افزوده" گفته میشود. با توجه به تعريف مذكور، ماليات بر ارزش افزوده نوعی ماليات چند مرحلهای است كه در مراحل مختلف زنجيره توليد و يا خدمات ارائه شده اخذ ميگردد. اجرای قانون ماليات بر ارزش افزوده در درجه اول به نفع توليدكننده داخلی است. با اجرای ماليات بر ارزش افزوده، سلسله مراتب توليد از پرداخت ماليات بر تجميع عوارض معاف میشوند و در عوض اين توزيعكننده نهايی است كه بايد ماليات را محاسبه و از خريدار نهايی دريافت كند.اما ماليات بر درآمد را افراد، اعم از حقیقی و یا حقوقی، بابت درآمد حاصل از اشتغال خود پرداخت می نمایند؛ البته پس از کسر استهلاکات و هزینه های صورت گرفته از درامد حاصل و در راستای تعیین میزان آن مکلف به نگهداری دفاتر و تنظیم آن طبق شرایط مقرر در قانون هستند؛ والا دفاتر رد شده و میزان مالیات به صورت علی الرأس محاسبه می گردد و مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود، ظرف چهار ماه از پایان سال مالی می باشند.
سلام با تشکرازابتکار عملتان برای رفع گرفتاری مردم باستحضار میرسانم حدودیک سال و نیم قبل طی قرارداد کاملی کارخانه بدون ماشین الات را به شخصی فروختم که انتقال سند ومنوط به انجام تعهداتش بوده قید زمان برای تعهدات نیز میباشد ازطرفی عدم پرداخت وام بانک که یکی از تعهداتش بوده باعث اقدام از طرف بانک راهن برای مصادره اموال شده من هم دادخواست فسخ و خلع ید را دادم ولی تا زمان دادگاه احتمالا بانک از طریق ثبت ابلاغیه میفرستد و نیم عشرهم به گردن من اضافه میشود ایااصولا حق با من است یا ایشان راهنمایی کنید چکار کنم ملک را هم پس نمیدهد تهدید هم میکند.
پاسخ کارشناس: در فرض سوال مشخص نگردیده است آیا عدم پرداخت اقساط وام تنها تعهد مالی ایشان بوده است که بدان عمل ننموده است و آیا تعهدات مالی دیگری نیز در قرارداد وجود داشته و اینکه در نهایت در خصوص تخلف خریدار از ایفاء تعهد چه ضمانت اجرایی مقرر گردیده است(فسخ،انفساخ و یا طریقی دیگر)...بطور کلی در پاسخ باید بیان داشت با توجه به ظاهر امر و اینکه وام بنام شما و بر روی ملک مزبور اعطا گردیده است و با توجه به اینکه عموماً در اسناد رهنی عبارت عدم امکان انتقال و یا واگذاری ملک درج می گردد ،عموماً انتقال(به موجب سند عادی نه رسمی) صورت گرفته توسط شما در برابر بانک غیر قابل استناد است و تعهدات قراردادی میان شما و خریدار صرفاً در روابط میان خودتان واجد اثر می باشد با این توضیح اگرچه شما به استناد تخلف خریدار مبادرت به اعلام بی اعتباری قرارداد نموده اید، اما این امر رافع تکلیف شما در برابر بانک نمی باشد و در اسناد رهنی نام شما به عنوان بدهکار درج گردیده است؛ بنابراین اقدام بانک، قانونی و در حدود قرارداد تنظیمی می باشد. در نهایت جهت جلوگیری از عملیات اجرای ثبت می توانید مبادرت به پرداخت بدهی مربوطه نمایید.
با سلام و تشکر از ایجاد چنین امکانی بنده مدت 4 سال و نیم است که واحد آپارتمانی را از شخصی که وی نیز از شخص دیگری و این شخص سوم هم از تعاونی نظام مهندسی خریداری کرده اند خریدم که با توجه به قولنامه نوشته شده در اردیبهشت سال 90 فی ما بین بنده و نفر قبلی مقرر شده تحویل سند در پایان خردادماه همان سال باشد که متاسفانه بدلیل مشکلی که برای تعاونی در اخذ سند زمین بدلیل اختلاف با فروشنده آن پیشامده تا کنون این اتفاق میسر نشده است. حال سوال من اینجاست با توجه به درج مبلغ ضرر و زیان سه درصد وجه کل معامله در هرماه دیرکرد تحویل سند از طرف فروشنده و متقابلا همین میزان ضرر و زیان به ازای هر ماه دیرکرد در پرداخت وجه معامله از طرف من خریدار و با توجه به اینکه بنده کل مبلغ را آن زمان تمام و کمال پرداخت کرده و رسید رسمی دریافت کرده ام... درصورت شکایت من از نفر قبلی حکم چه خواهد بود و در صورت محکوم شدن نفر قبلی که مقصر اصلی نیست، این محکومیت به چه شکل اجرایی خواهد شد؟ لازم به توضیح است که برای جلب رضایت فروشنده زمین هم مبلغی توافق شده که از طرف هر صاحب واحدی باید پرداخت شود. با توجه به اینکه در قولنامه موجود بنده تمام و کمال وجه خرید را پرداخت نموده ام و فقط نصف حق التحریر دفترخانه به پای من نوشته شده و باقی مسایل کلا به عهده فروشنده تعیین شده است، پرداخت این حق رضایت قانونا به عهده چه کسی است؟ ممنون از وقتی که اختصاص می دهید... در صورت امکان پاسخ را به ایمیل بنده هم بفرستید. سپاسگزارم
پاسخ کارشناس: پاسخ به تمامی سوالات مطرح گردیده، تابعی از قرارداد های تنظیمی میان شما و فروشنده و ایادی قبل از ایشان می باشد؛ به این صورت که در ابتدا باید به قرارداد تنظیمی میان شرکت تعاونی نظام مهندسی خریدار اول مراجعه نمایید؛ در صورتیکه در شروط قراردادی اشاره شده باشد که در صورت ضرورتِ پرداخت اضافه قیمت، پرداخت آن بر عهده خریدار می باشد، با توجه به اینکه قرارداد مزبور مبنای تنظیم قراردادهای بعدی بوده و منطقاً شما از مفاد و مندرجات آن مطلع بوده اید، به عنوان خریدارِ آخر، قائم مقام تعهدات قراردارد خریدار اول بوده و مکلف به پرداخت می باشید؛ در غیر این صورت مسئولیتی متوجه شما نمی باشد.در رابطه با بخش دیگر سوال و امکان مطالبه خسارت قراردادی توسط شما نیز، بررسی، تابعی از قرارداد های قبلی بوده و در صورت پیش بینیِ امکان مطالبه خسارات در قرارداد تنظیمی ابتدایی، می توانید دادخواست خود را به طرفیت تمام انتقال دهندگان قبل از خود یا صرفاً به طرفیت فروشنده به خود طرح نمایید و در فرض اخیر ایشان مکلف به پرداخت خسارت به شما بوده؛ اما خود نیز مستند به همان قرارداد می تواند به انتقال دهنده به خود مراجعه نماید و به این صورت هر کس به ید (شخص) ماقبل خود مراجعه نماید.
با عرض سلام. طرح شکایت برای سفته ای که بیش از 10 روز از زمان سر رسید آن گذشته است، چگونه است؟ در چه صورت سفته قسط بندی میشود؟
پاسخ کارشناس: در ابتدا لازم به توضیح است که نسبت به سفته صرفاً می توانید اقدام حقوقی و مطالبه وجه مندرج در آن را نمایید .حال پاسخ سوال با توجه به اینکه اصولاً آیا سفته مزبور واخواست گردیده یا خیر و در صورت واخواست زمان آن مربوط به چه زمانی می باشد؛ دارای ظهرنویس بوده یا خیر و خواهان مراجعه به وی نیز بوده یا صرفاً درصدد طرح دعوی به طرفیت صادرکننده می باشید تفاوت می نماید.به طور کلی می توان گفت مراجعه به صادرکننده سفته تابع رعایت مهلت ده روزه نبوده و حتی پس از مهلت مزبور نیز می توانید به طرفیت ایشان دادخواست و الزامش را به پرداخت بخواهید(بر خلاف ظهرنویس) و در صورتی که محکوم علیه(صادرکننده سفته) بخواهد مبلغ را به اقساط پرداخت نماید باید دادخواست اعسار از محکوم به(مبلغ سفته) تقدیم نموده و در صورت موافقت و صدور حکم بر اعسار، دادگاه پرداخت وجه را به صورت اقساط مقرر می نماید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *