صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برای برگزاری نمایشگاه کتاب 4 گزینه بیشتر نداریم

۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰:۴۴
کد خبر: ۱۲۴۰۷۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
معاون فرهنگی وزیر ارشاد :برای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب چبیش از 4 گزینه قابل طرح نداریم.

به گزارش گروه فرهنگی ، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد طی یک نشست خبری پیرامون بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیحاتی داد.

بر اساس این گزارش، صالحی در این نشست خبری با بیان اینکه شورای سیاساستگذاری نمایشگاه کتاب در ٢٩ مرداد امسال تشکیل شد. ترکیب شورا عبارتند از: گروه اول مدیران فرهنگی که شامل سه نفر بودند؛ گروه دوم نمایندگان تشکل‌ها بود که نسبت به سال گذشته دو نماینده داشت امسال سه نماینده خواهند داشت. اینها به انتخاب تشکل‌های نشر معرفی شدند. دو نفر دیگر به واسطه تخصص انتخاب شدند اول سیدمحمد بهشتی و دیگری رضا امیرخانی.

وی با بیان برخی سیاست‌ها تاکید کرد: ١٧ سیاست مصوب شده که ٣٧ اقدام متناظر شورای سیاستگذاری مصوب کرد.

صالحی ادامه داد: روسیه مهمان ویژه و ایتالیا غرفه ویژه خواهد داشت و پس از سال آتی ایتالیا دو سال دیگر مهمان ویژه است، استفاده از زبان در محیط نمایشگاهی و دعوت از نویسندگان خارجی و... در ذیل بحث فعال ساده دیپلماسی فرهنگی دیده شده است.
وی به اقدامات متنوع اشاره کرد و افزود: استفاده از تشکلهای اهل قلم و علمی و دانشگاهی،
فعال سازی ارتباط با مخاطبان، سالن یا غرفه ابتکارات عرصه نشر، توجه به توزیع کنندگان( که همواره بخش مغفول کل صنعت نشر است)، لوازم جانبی و صنایع مرتبط با کتاب در غرفه ها،از لحاظ کتابهای دیجیتال در متراژ غرفه ها از جمله این مباحث است.

صالحی با بیان این سیاست‌ها ابراز داشت: حضور ناشران فرصتی است برای پژوهش در عرصه نشر، توجه به گروه‌های ترویج کتابخوانی و تهیه گزارش‌های تحلیلی از داده ها برای عموم و بصورت تحلیلی برای کسانی که با صنعت نشر درگیرند. ٣٧ اقدام متناظر به شورای برنامه ریزی نمایشگاه ابلاغ شد تا برنامه ها را تنظیم کنند.

صالحی از مکان نمایشگاه به عنوان مسئله پرچالش یاد کرد و افزود: گزینه های زیادی نداریم جز ٤ گزینه قابل طرح. گزینه اول خود مصلی است که امتیازاتی دارد. در دسترسی خوبی به لحاظ جغرافیایی و حمل و نقل و مترو است اما مشکلاتی دارد که پوشیده نیست. مهمترین نکته اینکه مصلا برای نمایشگاه ساخته نشده است. نه اینکه استفاده نمایشگاهی از آن نمی‌توان کرد اما برای نمایشگاه ساخته نشده است. چند سال دیگر که زمان با ماه مبارک رمضان تلافی می‌کند باید چه کرد. اما نکته دوم اتلاف منابع مالی سنگین هر ساله است. ٣ تا ٤ میلیارد هرسال هزینه تاسیسات می‌کنیم و بعد پوچ می‌شود.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: گزینه دوم باغ کتاب است که امسال جدی شد. محاسنی دارد اما دسترسی مترو و ارتباطی آن مثل مصلا نیست. برای نمایشگاه کتاب نیاز به ١٢٠ هزار متر فضا داریم ولی باغ کتاب ٤٠ هزار متر با وجود زمین‌های اطراف باز کم دارد اما ٨٠ هزار متر مجموعا فضا دارد. تجهیزاتی خریداری شده که باید بواسطه نمایشگاه به انبار رود که اتلاف منابع مالی است.

گزینه دیگر مرکز توسعه صادرات است یا همان محل دایمی نمایشگاها است. نمایشگاه نفت در آن زمان (همزمان با نمایشگاه کتاب) برپا می‌شود که درصدد تغییر زمان بودیم ولی نشد. برای ما هم اگر میخواستیم در آن تاریخ نمایشگاه نفت برگزار شود باید دهه آخر فروردین یا خرداد نمایشگاه را برگزار می‌کردیم لذا اینکه تقویم زمانی را تغییر دهیم و با نفت همراه شویم امکان نداشت. مشکل سوم فرصت‌های ارتباطی با توجه به عدم وجود مترو بود که ترافیک نمایشگاه منجر به قفل شدن منطقه می‌شود.

وی ادامه داد: شهر آفتاب آخرین مورد بود. شهر آفتاب ٩٣ درصد از گام اول را طی کرده و از گام اول ٧ درصد باقی است. روز یکشنبه در قالب دو نامه مستقل با وزیر ارشاد طرح بحث شد. قرار شد در جلسه یک ساعت دیروز با قالیباف مطرح کنیم که این جلسه به مدت یک ساعت روز گذشته در برج میلاد برپا شد.

وی خاطرنشان کرد: با گزارشها مزیت‌های شهر آفتاب پس از بازدید میدانی عبارتند از: مساحت مسقف نمایشگاهی حدود ٥٠ هزار متر داریم، کل افق ١٢٠ هزار متر است که قرار است ساخته شود، برای نمایشگاه ساخته شده و منطق نمایشگاهی دارد، تاسیسات زیر ساختی مناسب دارد، سیستم تهویه بی صدا دارد و تجهیزات استاندارد نمایشگاهی دارد. ٨ تا ٩ میلیارد سالانه هزینه سخت افزاری داریم، صرف منابع مالی و هرز نیروی انسانی در شهر افتاب نداریم، قرار است ترکیبی از ٥٥ هزار متر فضای مسقف به همراه مقدار باقیمانده فضای موقت در این دوره در اختیار قرارمی‌گیرد.

صالحی همچنین گفت: شهر تهران درگیر موضوع آلودگی است وقتی آمار می‌دهند پارسال طی ده روز آلودگی بیشتر شده حرفی برای گفتن نداریم. اما در مجموع دغدغه هایی هم بود. اولین دغدغه اینکه الان کلیدش را به دست ما نمی‌دهید چون کامل نیست. هفت درصد باقی مانده است. ایا می‌توانیم مطمئن شویم تا پایان سال کامل خواهد شد؟ اگر اسفند بگویید آماده نیست ما چه کنیم؟  زمان از دست رفته قابل تجدید نیست که دغدغه مهمی است. آیا می‌توان تضمین داشت هفت درصد باقیمانده تکمیل می‌شود.

دغدغه دوم ارتباطی است؛ اینکه مترو و خمل و نقل عمومی که مترو هنوز بهره برداری نشده و ممکن است با تاخیر افتتاح شود که موجب اختلال در مراجعات خواهد بود.

نکته سوم دغدغه آینده است؛ امسال ما و ناشرین آمدیم شهر آفتاب اما یک یا دو سال بعد که شهر آفتاب رونق گرفت، بحث مهمان بودن ما و خرج ها مطرح شود آن‌وقت باید چه کنیم. امسال از ما استقبال می‌شود اما آیا هرسال از ما استقبال خواهد شد.
دغدغه مراجعه کننده و فروش دغدغه دیگر است؛ اقتصاد نشر ما وابسته به نمایشگاه است هم به لحاظ فروش هم نقدی بودن؛ نمایشگاه برای ناشر مهم است و اقتصاد نشر حساب ویژه باز می‌کنند. در فرایند نمایشگاه این دغدغه ها بود
معاون فرهنگی وزیر ارشاد در ادامه نشست خبری خود گفت: هم در جلسه دیروز با شهردار و پیش از با وزیر این دغدغه ها مطرح شد. در بخش زیرساخت‌های مورد نیاز و ارتباطی شهردار تهران قول صریح دادند آماده می‌کنند. گفتم نمایشگاه شوخی نیست طوفان و سیل است اگر آماده نباشد شروع بد برای شهر آفتاب خواهد بود اما با اطمینان خاطر گفتن ممکن است و قطعا انجام خواهد شد.

وی گفت: دو سه مسیر را تعقیب کردند تا به تضمین نسبی برسد یکی اینکه شما با این نگاه که بازدید دیگری داشته و چک لیست نهایی را توافق کنید. امروز دوستان شهرداری هم در بازدید همراه ما بودند که بازدید دقیقی شد تا چک لیست نهایی فراهم شود. از ٩ صبح امروز تا حدود ساعت دو بازدید شد تا چک لیست تا پنجشنبه به قالیباف ارایه شود. صبح شنبه شهردار جلسه‌ای در شهر افتاب با عوامل خود در کنار چک لیست برگزارکنند تا موارد کنترل زمانی برای چک لیست تهیه شود تا اگر از مترو یاد می‌کنیم بدانیم تا چه زمان بهره برداری می‌شود.
نکته آخر اینکه ما جمع سه نفره‌ای شورای تشکل‌ها، نماینده شهرداری و ارشاد کمیته ناظر بر پیشرفت باشند تا هر دوهفته گزارشی در سه نسخه تهیه کنند تا اگر خللی پیش آمد وجهه هشدار خود را نشان دهد.

صالحی اضافه کرد: دغدغه سوم بحث آینده بود که با صراحت با شهردار مطرح شد که ممکن است شما سال بعد شما شهردار نباشید. پیشنهاد شد تفاهمنامه الزام‌آوری میان شهرداری و ارشاد باشد تا جایگاه نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب تثبیت شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *