صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رقابت 16 نفر برای هر کرسی مجلس/ جلسه محرمانه برای انتخابات/ آب را قبل از نوشیدن تکان ندهید!

۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۴:۵۶
کد خبر: ۱۲۳۸۸۱
دسته بندی‌: صفحه نخست ، عمومی
38روز به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری زمان باقی مانده و اقدامات مقدماتی برای تعیین کاندیداهای نهایی این انتخابات و احراز صلاحیت‌ آن‌ها در جریان است.
-گروه سیاسی: 38روز به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری زمان باقی مانده و اقدامات مقدماتی برای تعیین کاندیداهای نهایی این انتخابات و احراز صلاحیت‌ آن‌ها در جریان است.

خوانندگان محترم هر روزه می‌توانند با خواندن بسته انتخاباتی میزان از حواشی انتخابات پیش رو مطلع شوند.

رقابت 16 نفر برای هر کرسی مجلس

اصرار مدعیان اصلاحات و زنجیره‌ای‌ها برای نشان دادن این که با رد صلاحیت‌های صورت گرفته انتخاباتی رقابتی نخواهیم داشت در حالی است که آمار و ارقام موجود واقعیات دیگری را نشان می‌دهد و حاکی از آن است که انتخابات مجلس دهم از نظر رقابتی بودن از استثنایی‌ترین انتخابات های پس از انقلاب خواهد بود چرا که برای هر کرسی نمایندگی مجلس 16 نفر به رقابت خواهند پرداخت.
نگاهی به آمار نشان می‌دهد که در این دوره شاهد رشد بی‌سابقه ثبت‌نام افراد برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز خبرگان رهبری بوده‌ایم.
پس از پایان ثبت‌نام در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی مشخص شد که  ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر در شهرهاي مختلف ايران نام‌نويسي کرده اند.
ثبت‌نام فله‌ای و بی‌سابقه و تلاش گسترده مدعیان اصلاحات برای ورود بهارستان در نشریات زنجیره‌ای نیز نمود داشت. زنجیره‌ای‌ها در تحلیل‌های خود تاکید داشتند که اصلاح‌طلبان سیاست سه لایه‌ای را برای ورود به مجلس آزمایش می‌کنند.
بر اساس این سیاست گزینه‌های متعددی از لایه‌های اول، دوم و سوم اصلاحات برای انتخابات ثبت‌نام خواهند کرد که در صورت رد صلاحیت احتمالی لایه‌های اول و دوم آنان با نامزدهای تائید شده لایه سوم بهارستان را از آن خود خواهند کرد.
آنان گمان می‌کردند که شورای نگهبان قادر نخواهد بود با لایه سوم نامزدهای مدعیان اصلاحات که سوابقی نیز در فتنه و ...داشته‌اند برخورد کرده و این افراد را رد صلاحیت کند و از این رو است که پس از رد و یا عدم احراز صلاحیت آنان برآشفته شده و بر ادعاهای قانون‌گرایی خود پشت پا زده و شورای نگهبان را مورد هجمه قرار داده‌اند.
 پس از اين هيئت‌هاي اجرايي 10روز مهلت داشتند كه با استعلام از مراجع چهارگانه، شامل وزارت اطلاعات، دادگستري، نيروي انتظامي و اداره ثبت احوال، پرونده داوطلبان را بررسي كنند و حداكثر طي يك هفته درباره صلاحيت آنها نظر دهند و پس از آن بود كه اين مراجع چهارگانه، 10هزار و 815 نفر را تأييد صلاحيت و 810 نفر را رد صلاحيت كردند. همچنين 498 نفر نيز از ادامه رقابت‌هاي انتخاباتي انصراف دادند.
تائید صلاحیت فله‌ای افرادی که فاقد صلاحیت‌های اولیه برای حضور در نهاد قانون‌گذاری کشور بودند نشان از برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای آینده داشت و نشان می‌داد که این افراد تائید شده از سوی هیئت‌های اجرایی طبیعتا از سوی شورای نگهبان رد خواهند شد.
محمدحسين مقيمي، رئيس ستاد انتخابات كشور روز شنبه  در جمع خبرنگاران اعلام کرد «در انتخابات مجلس شوراي اسلامي شاهد رشد 129‌درصدي شركت‌كنندگان و در مجلس خبرگان شاهد رشد 62 درصدي داوطلبان انتخابات بوديم.»
  مقيمي سپس با اشاره به آماري درباره نتايج تأييد صلاحيت‌شدگان انتخابات مجلس شوراي اسلامي گفت: «از 12 هزار و 46 پرونده‌اي كه به دادستاني كل كشور ارجاع شد 763 پرونده داراي سابقه و پرونده بودند.»
وي گفت: «11 هزار و 283 مورد هيچ سابقه‌اي در دستگاه قضايي نداشته‌اند و با 763 پرونده‌اي كه دستگاه قضايي بررسي كرد و 735 پرونده‌اي كه ناجا اعلام كرد و تعداد پرونده‌اي كه وزارت اطلاعات اعلام كرد در مجموع به 2 هزار و 300 پرونده جواب داده شد كه در نهايت 763 مورد داراي سابقه محكوميت بودند كه برخي از اين موارد شامل حوادث عادي مانند تصادفات معمولي است.»
آمارها نشان می‌دهد هیئت‌های نظارت شورای نگهبان با بررسی وضعیت صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی ۴۷۲۰ داوطلب را در حالی تأیید صلاحیت کرده که این رقم نشانگر آن است که دوره دهم شاهد بیشترین تأیید و احراز صلاحیت بوده است.
هیئت‌های نظارت شورای نگهبان با بررسی وضعیت صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، 4720 داوطلب را در حالی تأیید صلاحیت کرده که این رقم نشانگر آن است که دوره دهم شاهد بیشترین تأیید و احراز صلاحیت بوده، به‌طوری که چنین رقم بالایی در تأیید صلاحیت‌ها هیچ‌گاه در تاریخ ایران سابقه نداشته است.
با توجه به تأیید صلاحیت‌ها که تا این لحظه انجام شده، باید گفت که به‌طور میانگین برای هر کرسی نمایندگی مجلس 16 نفر رقابت می‌کنند.

رد صلاحیت شده‌های اصولگراها 3 برابر اصلاح‌طلب‌ها

اما در حالی که رسانه‌های حامی فتنه تلاش می‌کنند نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت را تخریب کنند اما نتایج نشان می‌دهد به عنوان نمونه در یک جامعه آماری مثل مجلس شورای اسلامی، تعداد نمایندگان اصولگرایی که ردصلاحیت شده‌اند بیشتر از 3 برابر ردصلاحیت شده‌های اصلاح‌طلب است. به گزارش فارس، در بین ۳۷ نماینده فعلی مجلس نهم که از سوی هیات‌های نظارت بر انتخابات ردصلاحیت شده‌اند، ۲۵ نفر اصولگرا، ۸ نفر اصلاح‌طلب و ۴ نفر مستقل هستند و بیشتر ردصلاحیت‌ها مربوط به اصولگرایان بوده است.

جنجال رد صلاحیت‌ها برای کتمان ناکارآمدی افراطیون

عناصر جریان فتنه در پی نشست مخفیانه ضمن تاکید جنجال‌آفرینی بر سر بررسی صلاحیت‌ها به دنبال فرار از ناکارآمدی اقتصادی هستند.

به گزارش جهان‌نیوز، جلسه‌ای با حضور حسین-م،‌حسین-م-ت، محسن-ر، محسن-‌الف، بهزاد-ن و احمد-پ تشکیل و سیاستگذاری رسانه‌ای درخصوص رد صلاحیت‌ها انجام گرفته است، در این جلسه مقرر شد:

- علاوه بر مسئولین وزارت کشور، تمام استانداران بایستی نسبت به وضعیت رد صلاحیت‌ها، موضع‌گیری تا آستانه استعفا داشته باشند.
- بایستی بر ورود رهبری و رئیس‌جمهور در این صحنه اصرار ورزیده شود.
- داغ کردن رد صلاحیت‌ها در افکار عمومی می‌تواند موج ایجاد شده از سوی اصولگرایان در حوزه معیشت و اقتصاد را مهار و کم‌کاری دولت را مهار کند.
همچنین در این جلسه مقرر شده ضمن تماس با رئیس‌جمهور، از ظرفیت‌ وی نیز استفاده شود.

کنایه کیهان به سوال یکی از روزنامه ها در نشست خبری رئیس جمهور

در ستون گفت و شنود امروز روزنامه کیهان، مطلبی تحت عنوان "دوغ قبول!" چاپ شده که آن را در ادامه می خوانیم:

گفت: برخی از مدعیان اصلاحات که احراز صلاحیت نشده‌اند، از رئیس‌جمهور خواسته‌اند برای تائید صلاحیت آنها پا در میانی کند.

گفتم: اتفاقا آقای دکتر روحانی در تاریخ 9 آذرماه 1359 طی سخنانی که موجود است جواب آنها را داده و گفته بود؛ «قوه مجریه در انقلاب‌های جهانی و در تاریخ، همیشه قانون را به نفع خود تفسیر می‌کردند و انقلاب را به استبداد می‌کشاندند، بنابراین در قانون اساسی ما شورای نگهبان برای مقابله با دیکتاتوری پیش‌بینی شده است».

گفت: پس چرا با وجود آن که می‌دانند شرایط قانونی برای نامزدی مجلس را ندارند، به این در و آن در می‌زنند؟! وساطت که نمی‌تواند شرایط قانونی ایجاد کند!

گفتم: یارو می‌گفت؛ دوغ قبول، نوشابه قبول، آب‌میوه قبول... ولی چرا بطری آب معدنی را، قبل از نوشیدن، اینهمه تکان می‌دهی؟! چیزی نداشته ته‌نشین بشود که با تکان دادن می‌خواهی آن را قاطی کنی؟!

تاسف هاشمی رفسنجانی از اعلام رد صلاحیت‌
هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از اعلام رد صلاحیت  ها گفت: پس از موفقیت برجام 1 باید با حراست از دستاوردهای برجام و باز گذاشتن راه تحقیق و پژوهش و جدی گرفتن کرسی‌های آزاداندیشی و آزادی بیان و عقیده در برجام 2 بتوانیم زمینه‌های توسعه و رشد و بالندگی کشور را فراهم کنیم.

روحانی: دولت بدون شورای نگهبان، به سمت دیکتاتوری می‌رود/ مردم مواضع مسؤولان را با بیانات امام و رهبری بسنجند

 رسانه ها نوشتند حجت الاسلام و المسلمین روحانی که در سال 1359، نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی بود، در گفتگویی با روزنامه "جمهوری اسلامی" که در صفحه 7 شماره روز 9 آذرماه 1359 به چاپ رسید، با بیان این که در مقابل قوه مجریه اگر نهاد ناظری نباشد به سمت دیکتاتوری پیش می‌رود، گفت: «برای اینکه جلوی دیکتاتوری گرفته شود قانون اساسی پیش‌بینی کرده که شورای نگهبان تفسیر این قانون را برعهده داشته باشد.»

وی تاکید کرد: دولت بدون شورای نگهبان، به سمت دیکتاتوری می‌رود/ مردم مواضع مسؤولان را با بیانات امام و رهبری بسنجندوی در ادامه با اشاره به اینکه قوه مجریه در انتخاب اعضای شورای نگهبان نقشی ندارد، دلیل آن را این گونه توضیح داد: «قوه مجریه در انقلاب‌های جهانی و در تاریخ همیشه قانون را به نفع خود تفسیر می‌کردند و انقلاب را به استبداد می کشاندند بنابراین در قانون اساسی ما برای مقابله با دیکتاتوری، شورای نگهبان پیش‌بینی شد.»

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای سیاسی کشور گفت: «معیار و مبنا، سخنان رهبر انقلاب است مردم، مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها را بخوانند و مواضع مسؤولان را با بیانات امام و رهبری مقایسه کنند تا ببینند چه کسانی در خط انقلاب هستند، در خط امام هستند، در خط این امت هستند و چه کسانی هستند که برخلاف نظر امام که نظر امت خواهد بود قدم برداشتند.»

فردا؛ برگزاری نشست هم‌اندیشی کاندیداهای ائتلاف اصول‌گرایان

این نشست فردا(چهارشنبه) و با حضور همه اعضای ائتلاف اصولگرایان و داوطلبان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.

قرار است در این نشست کاندیداها درباره برنامه‌های احتمالی و مسائل مختلف بحث و تبادل‌نظر کنند.

بیشتر اصلاح طلبان ردصلاحیت شده از چه گرایشی هستند؟

در مورد آمار کلی و از میان 12 هزار نامزدی که طبق اعلام سخنگوی شورای نگهبان 55 درصد آنها رد صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت آنها اعلام شده در مقایسه با آماری که اصلاح‌طلبان اعلام می‌کنند قسمت اعظم آنها کسانی هستند که یا اصولگرا هستند یا اینکه وضعیت فکری‌شان مشخص نیست.

بنابراين صرف بازی با آمار و آمارسازی نظير آنكه گفته می شود از 3 هزار نفر اصلاح‌طلب 30 نفر پذيرفته شده‌اند، ملاك حقانيت در اين عرصه نيست.

از ميان 150 نفر عناصر شاخصی كه به عنوان رد صلاحيت شده يا عدم احراز صلاحيت در رسانه‌های اين جريان از آنها نام برده شده، ضمن اينكه همه آنها اصلاح‌طلب نيستند، اما بخش عمده آنها كسانی هستند كه در جريان فتنه گذشته محكوم شده اند و نقش آنها در افراطی گری های مجلس ششم و فتنه 88 غير‌قابل‌انكار و كتمان است

اين نشان می دهد كه آنها صرفاً با آگاهی از رد صلاحيت برای فضاسازی ثبت‌نام كرده بودند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *