صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عاطفی:هنرمندنمایان با دادن آدرس‌های غلط از آزادی چیزی جز لااوبالی‌گری از آن القا نمی کنند/ابوترابی‌فرد:نیازمند سینماگرانی هستیم که در مسیرسلامت جامعه قدم بردارند/ تجلیل از هنرمندان توسط خانواده های شهدا

۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۶:۲۹
کد خبر: ۱۲۳۵۷۵
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی: امروز در حوزه فیلم و سینما به نویسندگان، کارگردانان و چهره‌های ارزشمندی نیازمند هستیم که دغدغه اصلاح جامعه را داشته باشند و در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه قدم بردارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ،مراسم کنگره شهدای فیلم و سینما با خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت چند آیه از کلام الله مجید آغاز شد.

در این مراسم خانواده های شهدا و هنرمندانی چون نرگس آبیار، قاسم زارع، فرهاد بشارتی و غیره حضور دارند.

عاطفی رئیس کنگره فیلم و سینما و رئیس بسیج صدا و سیما در ادامه این مراسم گفت: شهادت بالاترین هنر آدمی است که برترین و محبوترین سرمایه خود را نثار این آرمان‌ها می‌کند. زیرا این انسان معتقد است زنده ماندن در گرو بشریت است. اولین همت شهیدان این است که به نام انسانیت قیام کردند. هنگامی که به نام هنرمند شهید می‌رسیم یقین پیدا می‌کنیم که پذیرش شهادت و اقدام به جهادی که به آن منتهی شده اثر خودآگاهی و اراده روشن بوده و این، ارزش عمل را دوچندان می‌کند. کنگره ملی 2000 شهید هنرمند بازنمایی تلالو ستارگان همیشه درخشانی است که هر جویای حقیقتی می‌تواند راه خود را با آن بیابد.

عاطفی ادامه داد: متاسفانه در جامعه امروز برخی شبه روشنفکران و هنرمندنمایان با دادن آدرس‌های غلط از آزادی این مفهوم‌های مقدس را به گونه‌ای تعریف می‌کنند که چیزی جز لااوبالی‌گری از آن به دست نمی‌آید؛ تا جایی که استفاده از پیرایه‌های ادبی نیز نمی‌تواند قبح این کارها را بپوشاند. بر کسی پوشیده نیست که پول هزینه شده در شبکه‌های معاند از ریختن خون مسلمان و دربند به دست آمده است. در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که چه طور می‌شود کسانی هنر خود را به قیمت مظلومیت ملت‌های مسلمان می‌فروشند.

رئیس کنگره شهدای هنرمند با بیان این که در این شرایط یادآوری شهدای هنرمند ضروری است، افزود: در این شرایط یادآوری شهدای هنرمند استعانت از شهدایی است که چراغ راه ما در تحقق دستیابی به منشور انقلابی که فصل‌الخطاب آن فرمایشات امام و تداوم آن در منویات مقام معظم رهبری نهفته است، ضروری است. هنری که در پی بیان و تجلی بخشی به مفهومی از آزادی است که تعالی بخش روح انسانیت است، ارزشمند است. این هنر متعالی را نمی‌توان در سفره حرام بیگانگان پیدا کرد.

وی عنوان کرد: امروز مقام شهدای هنرمند مقام انسان‌هایی است که با درک رسالت انسانی به بیان هنر متعالی پرداختند و دردمندانی بودند که نسبت به وضعیت اجتماعی و سیاسی جامعه خود بی‌تفاوت نبودند و با شیوه هنری از هیچ کاری فروگذار نکردند. خورسندیم امروز در جامعه هنری مانند این هنرمندان شهید کم نداریم و این افراد معتقدند هنری که نتواند مظلومیت ملت‌های زیر استکبار را به گوش جهانیان برساند، هنر نیست بلکه توهم است. هنرمندانی که آکنده از مهر و ارزش انسانی هستند، کم نداریم. این هنرمندان می‌کوشند در راه سعادت انسانها قدم بردارند.

عاطفی با بیان رسالت کنگره شهدای هنرمند خاطر نشان کرد: کنگره شهدای هنرمند در پی ارائه الگوهای صحیح از سبک زندگی، فرهنگ شهادت طلبی، اهمیت تکریم خانواده شهیدان در تبیین فرهنگ شهادت با هدف الگو دهی و الگوسازی.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: الگو دهی و الگوسازی بی‌گمان بخشی از شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی مانند ظلم‌ستیزی، جنگ فقر و غنی و نبرد حق علیه باطل را تبیین می‌کند.


حجت‌الاسلام حسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در کنگره «جاودانه های نور و تصویر» اظهار کرد: این ۲ هزار شهید با الهام از آموزه های اسلام به قله های عظیم دست پیدا کردند و با خلق آثار ارزشمند خویش به ویژه در عرصه فیلم و سینما گام های بلندی برداشتند.

وی افزود: در تبیین معنای واقعی هنرمند دیدگاه های متفاوت و گوناگونی مطرح شده است، اما شهید آوینی در تعریف انسان هنرمند که در فراز قرآن و آموزه های دینی باشد، می گوید هنرمند انسانی است که در مسیر فطرت برای فهم معارف و آموزه های حیات بخش دین قدم برداشته است. یعنی انسان فرهیخته ای که خویشتن را به آموزه های انسان ساز قرآن و اهل بیت(ع) آراسته کرده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد در ادامه تعریف شهید آوینی تصریح کرد: این تعریف شامل مردان و زنانی است که از این قدرت و توان برخوردارند که معارف حیات بخش دین را فهم کرده و خویشتن را به آن آراسته کنند. هنرمند به معنای واقعی انسان هوشمند و متفکری است که از چنین ظرفیت بالایی برخوردار است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ویژگی دوم انسان هنرمند آن است که آنچه را که یافته است و با آن آراسته شده در معرض فهم دیگران قرار دهد. چنین انسانی از توان بالای خویش در خلق یک اثر برای انتقال آموزه های انسان ساز بهره می گیرد و آثار او راه فهم درست دین را ارائه می کند.

وی با اشاره به نگاه شهید آوینی یادآور شد: بهترین انسان در نگاه قرآن هنرمندی است که شهید آوینی معرفی می کند، انسانی که داعی‌ الی الله است و از این قدرت برخوردار است که بتواند با فهم صحیح دین و ارائه درست آن و به تصویر کشیدن روح قرآن و مفاهیم الهی داعی الی الله باشد و از طرفی این مسیر را هم با عمل صالح به دست آورده باشد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: شهدای هنرمند کسانی بودند که در حوزه فیلم و سینما قدم های ماندگاری برداشتند و در سایه معرفت دینی و ایمان به خدا حرکتی را آغاز کرده و آن را تداوم بخشیدند. معرفتی که پشتوانه دستیابی به مقام شهادت بود و همین معرفت پشتوانه خلق آثار هنری آنان نیز بود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از برکات ارزشمند کنگره ۲ هزار شهید هنرمند این بود که ما با چهره هایی شایسته و فرزانه آشنا شدیم چهره های ماندگار عرصه هنر که شهدای هنرمند پیشگامان این افراد بودند و حالا مهمترین وظیفه ما و هر هنرمند هوشمند و خدوم آن است که در مسیر تربیت خویش به آراسته کردن خود با ایمان و عمل صالح قدم بردارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مرتضی آوینی اشاره کرد و افزود: شهید آوینی اصلاح شده بود. شهدا ابتدا خود را اصلاح کردند و بعد به یک مصلح تبدیل شدند. زیرا نمی شود که انسان اصلاح نشده و از تعلقات دنیا رها نشده باشد و بتواند مثل یک مصلح عمل کند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: پیام هنرمندان شهید این است که خود را اصلاح کنید. هنرمندان مؤمن و هوشمند برای اصلاح خویش تلاش می کنند و از ظرفیت خود در جامعه به کار می گیرند. شهدای هنرمند مصلحان جامعه بودند و نگرانیشان از وضعیت موجود در جامعه آنها را در این راه قرار داد که به سمت شهادت بروند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: ما امروز در حوزه فیلم و سینما به نویسندگان، کارگردانان و چهره‌های ارزشمندی نیازمند هستیم که دغدغه اصلاح جامعه را داشته باشند و در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه قدم بردارند. چنین انسان هایی ادامه راه شهدا هستند.

در این مراسم خانواده شهیدان حسن هادی خبرنگار صدا و سیمای مرکز خوزستان، احمد آریایی در مرکز بسیج صدا و سیمای خوزستان، مهدی فلاحت پور از گروه روایت فتح حضور دارند و از محمدعلی شاهمرادی از فرماندهان نظامی استان اصفهان، منوچهر کریمی موید برنامه ساز و مستندساز در استان کرمانشاه، پیمان بزرگ زاده فیلمنامه نویس و بازیگر از استان فارس تجلیل صورت می گیرد.

همچنین از هنرمندان معاصر فعال ابراهیم حاتمی کیا، فرج الله سلحشور، نرگس آبیار، محمد داوودی از فعالان عرصه فیلمسازی و فیلمبردار دوره دفاع مقدس و محمدحسین مهدویان از فیلمسازان نسل جوان قدردانی به عمل می آید.

مجری مراسم اعلام کرد حاتمی کیا در این مراسم حضور ندارد و از این مساله عذرخواهی کرده است. در ادامه مراسم کامران ملکی به نمایندگی از وی جایزه را دریافت کرد و گفت: حاتمی کیا سلام گرمی رساند و تشکر کرد. وی اظهار تاسف کرد که به دلیل مرحله نهایی میکس فیلم «بادیگارد» ناچار است در استودیو باشد و نتوانسته است به این مراسم بیاید.

در بخشی از مراسم کنگره تخصصی فیلم و سینما «جاودانه های نور و تصویر» که امشب دوشنبه ۲۸ دی برگزار شد با حضور مسئولان این کنگره از پوستر مجموعه «قرارگاه بیقراران» رونمایی شد.

این مجموعه محصول مرکز بسیج سازمان صداوسیماست و تاکنون حدود ۵۰ درصد از آن تولید شده است. این مجموعه در ۵۰ قسمت تولید می شود و محتوای آن درباره نقش سازمان صداوسیما در ۸ سال دفاع مقدس است.

مجری مراسم اعلام کرد که این مجموعه سال ۹۵ روی آنتن می رود.

هنرمند دوم که تجلیل شد نرگس آبیار بود. وی در سخنانی گفت: من همیشه این توفیق را داشتم که در چنین مراسم هایی حضور داشته باشم و به همین ترتیب با بسیاری از خانواده های شهدا و مادران گرامیشان آشنا شده ام. من دوره ای هم سرویراستار فرهنگ «اعلام شهدا» بودم که قرار بود در بنیاد شهید چاپ شد و آنجا با شهدای هنرمند زیادی آشنا شدم که شاعر، نویسنده فیلمساز و خبرنگار بودند.

وی ادامه داد: اکنون فکر می کنم چقدر جای چنین کنگره ای خالی بود و اکنون خوشحالم که اینجا حضور دارم و و تقدیر می شوم.

نفر سوم از بین تجلیل شوندگان محمدحسین مهدویان بود که وی نیز به دلیل آماده سازی فیلم «ایستاده در غبار» نتوانست در برنامه و برای مراسم تجلیل خود حضور یابد.

همچنین در این مراسم از سیدمحمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما که چندی پیش در سوریه به مقام جانبازی نایل شد تجلیل شد که پدرش حجت الاسلام حسینی برای دریافت تندیس وی روی صحنه آمد.

محمد داوودی فیلمبردار نفر بعدی بود که مورد تجلیل قرار گرفت. در پایان از فرج الله سلحشور تجلیل شد و قبل از حضور فرزند وی برای دریافت تندیس، بخش هایی از فیلم «پرواز در شب» به نمایش درآمد.

پیمان بزرگ زاده فیلمنامه نویس، منوچهر کریمی موید فیلمبردار، محمدعلی شاهمرادی بازیگر، حسن هادی خبرنگار صداوسیما، مهدی فلاحت پور فیلمبردار شهدایی بودند که خانواده های آنها روی سن آمدند و از خانواده هایشان تجلیل شد.

تجلیل از هنرمندان توسط خانواده های شهدا صورت گرفت.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *