قطع ارتباط تولید کننده و مصرف کننده با خروج محصولات پتروشیمی از بورس
عرضه بخشی از محصولات پتروشیمی در خارج از بورس میتواند آثار بسیار مخربی داشته باشد؛ به طور مثال با کاهش عرضه در بورس، رقابت بر روی قیمت انجام می شود و قیمت به صورت غیر واقعی افزایش مییابد و با این روش از بورس به عنوان ابزاری نه برای کشف قیمت بلکه به عنوان ابزاری برای افزایش قیمت استفاده خواهد شد.
وی افزود: در کنار همه این موارد، بورس باید جاذبه داشته و قوانینی در آن حاکم باشد که بتواند به بازار رونق ببخشد.
به گفته مهدوی ابهری در یک جامعه مدرن، بورس باید واقعی باشد و "بورس دستوری" کارگشا نخواهد بود .
دبیر انجمن صنفی پتروشیمی ها با اشاره به معایب قطع ارتباط بین مصرف کننده و تولید کننده تصریح کرد: این مساله نه به نفع تولید کننده است و نه مصرف کننده و وجود این ارتباط در مورد محصولات پتروشیمی به مراتب بیش از سایر محصولات است، چراکه با توجه به شرایط بورس کالا، باید این نوع ارتباط به منظور برنامه ریزی برای تولید وجود داشته باشد.
ابهری با بیان اینکه در بورس کالا بایستی ساز و کار درست وجود داشته باشد، گفت: بورس باید جاذبه ایجاد کند تا بتوان به عنوان یک برند مطرح شود و با این وجود در صورتی که ما بتوانیم کمبودهای بورس کالا را برطرف کنیم می توان به سمتی حرکت کرد که وجود آن برای محصولاتی چون پتروشیمی موثرتر باشد.
وی بر این باور است که عرضه بخشی از محصولات پتروشیمی در خارج از بورس میتواند آثار بسیار مخربی داشته باشد؛ و با کاهش عرضه در بورس، رقابت بر روی قیمت انجام می شود و قیمت به صورت غیر واقعی افزایش مییابد و با این روش از بورس به عنوان ابزاری نه برای کشف قیمت بلکه به عنوان ابزاری برای افزایش قیمت استفاده خواهد شد.
دبیر انجمن صنفی پتروشیمی ها در پایان گفتگو با "سنا" تاکید کرد: خروج برخی از محصولات پتروشیمی از بورس ممکن است ایجاد رانت کرده و فضایی را فراهم کند که مدیران بازاریابی و بازرگانی برخی شرکت های پتروشیمی روابط را بر ضوابط ترجیح دهند و فساد تجاری شکل گیرد .
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *