صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تصمیم جمهوری اسلامی ایران عدم مذاکره با آمریکا در رابطه با مسائل غیر برجامی است/ در رابطه با تعداد زندانیان آزاد شده از ایران فراتر از بیانیه صادر شده مورد تأیید نیست

۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴:۲۳
کد خبر: ۱۲۳۲۰۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه تصمیم جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی عدم مذاکره با آمریکا در رابطه با مسائل غیر برجامی است، گفت: در رابطه با تعداد زندانیان آزاد شده از ایران فراتر از بیانیه صادر شده توسط وزارت امور خارجه مورد تأیید نیست.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی میزان، حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امورخارجه درجریان نشست خبری امروز (دوشنبه 28 دی) خود ضمن تبریک آغاز اجرای برجام به ملت ایران و سایر ملتهای جهان اظهار کرد: امیدواریم با اجرایی شدن برجام زمینه های لازم برای افزایش صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا فراهم شود و فرصت های بیشتری جهت موفقیت های سیاسی و اقتصادی فراروی ملت ایران و سایر ملت های منطقه قرار گیرد.

جابر انصاری در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مدل مذاکرات صورت گرفته در رابطه با برجام به سایر مسائل مورد مناقشه میان ایران و آمریکا هم تسری پیدا خواهد کرد یا خیر؟ گفت: انجام هر نوع رایزنی و گفتگو با طرف آمریکایی در دوران پسابرجام بر مبنای ساز و کارهای در نظر گرفته شده در متن برجام و ضروریات خواهد بود.

وی ادامه داد: بارها اعلام شده که ملت ایران اجرای دقیق برجام را به عنوان محکی برای مسائل آینده در نظر خواهد گرفت و نوع رفتار آمریکایی ها در دوران پسا برجام می تواند بر تصمیم گیری های آینده جمهوری اسلامی ایران تأثیرگذار باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بنابر شواهد و قرائنی که تا امروز از رفتارآمریکایی ها حاصل شده تصمیم جمهوری اسلامی ایران عدم مذاکره با آمریکا در رابطه با مسائل غیر برجامی است.

جابر انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون مبادله اخیر صورت گرفته میان زندانیان ایران و آمریکا بیان داشت: بحث در رابطه مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا به موازات مذاکرات هسته ای در جریان بود و این گفتگوها و رایزنی ها به نتایجی منجر شد که جزئیات آن در روزهای گذشته اعلام شد.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون پرداخت غرامت از جانب آمریکا به ایران در رابطه با پرونده ای قدیمی گفت: پرونده ای که حل و فصل آن بیش از سه دهه  و نیم طول کشیده بود در ارتباط با بخشی از پول های بلوکه شده ایران در آمریکا بواسطه خرید تسلیحات در دوران قبل از انقلاب بود و به موجب آن 400 میلیون دلار به عنوان اصل پول های بلوکه شده و همچنین 1 میلیارد و 700 میلیون دلار به عنوان غرامت و بهره این مبلغ در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

وی ادامه داد: این امر یکی از مزیت ها و موفقیت های برجام است که توانست یک پرونده ی پیچیده و قدیمی را از طریق گفت و گو و مذاکره حل کند.

جابر انصاری در پاسخ به سوالی در رابطه با صحت و سقم تماس تلفنی ظریف و کری و مطرح شدن بحث تجدید نظر در روابط میان ایران و آمریکا در این تماس تلفنی اظهار کرد: در تمام طول مذاکرات برجام تماس های تلفنی مستمری جهت پیگیری مسائل و جزئیات برجام میان وزرای خارجه ایران و آمریکا برقرار می شد و این مکالمات تلفنی باید در حد و اندازه های خود تفسیر شود و نباید در رابطه با آنها بیش از حد اظهار نظر کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون مصوبه دیروز هیات حاکمه آمریکا مبنی بر افزوده شدن 11 فرد و شرکت به لیست  تحریمی به واسطه آزمایش موشکی ایران اظهار کرد: این مصوبه افزودن فهرست اسامی جدید به تحریم های سابق است و تعبیر تحریم جدید در مورد آن از دقت کافی برخوردار نیست.

وی ادامه داد: هیات عالی نظارت بر برجام به عنوان مرجع ملی تصمیم گیری در مورد مفاد برجام تعیین شده و وزارت امور خارجه بر اساس بررسی ها و تصمیمات هیات مزبور اقدامات خود را انجام می دهد.

جابر انصاری افزود: بدیهی است که اگر اقدامات آمریکا مغایر با تعهدات برجامی این کشور باشد هیات عالی نظارت بر برجام تصمیم لازم را اتخاذ می کند و وزارت امور خارجه تصمیم اتخاذ شده را اجرایی می کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران آماده امضا و اجرای پروتکل الحاقی است یا خیر؟ بیان داشت: انجام اقدامات ایران در این زمینه منطبق با مفاد برجام خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران اجرای اختیاری پروتکل الحاقی ان پی تی را پذیرفته و در همین چهارچوب بر اساس تعهدات برجامی خود اقداماتش را انجام می دهد و هر گونه تصمیم جدید در این رابطه منوط به طی مراحل قانونی از جمله مراحل تقنینی است.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون تلاش برخی کشورها برای میانجی گری میان ایران و عربستان اظهار کرد: مسئولیت مشکل پیش آمده در این رابطه بر عهده عربستان سعودی است که سیاست های مبتنی بر تنش زایی را دنبال می کند؛ البته جمهوری اسلامی از مساعی همه کشورهای دوست در این زمینه استقبال می کند اما موفقیت این تلاش ها منوط به تغییر سیاست های اشتباه دولت سعودی است.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های موثر در مورد تعیین سطح همکاری های اقتصادی در شرایط پساتحریم ، نوع تعامل کشورها با ایران در دوران تحریم است.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون حکم دادگاه کویت و اتهاماتی که این دادگاه علیه ایران وارد کرده اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اتهامات وارده را در پرونده کشف سلاح در کویت توسط دادگاهی در این کشور غیرمرتبط می داند و امیدواریم در مرحله استیناف، شاهد تصحیح اتهامات سیاسی وارده باشیم.

وی ادامه داد: دولت کویت تا کنون هیچ اطلاعی در مورد هویت فرد ایرانی ای که به موجب پرونده مذکور در این کشور محاکمه شده است در اختیار دولت ایران قرار نداده و روند دادرسی در این پرونده برای ما از شفافیت لازم برخوردار نیست.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی پیرامون سرنوشت مابقی ایرانیان محبوس در زندان های آمریکا گفت: پرونده های مختلفی علیه اتباع ایران در دادگاههای آمریکا باز شده و من در حال حاضر رقم دقیق این پرونده ها را ندارم و تبادل اخیر صورت گرفته میان زندانیان ایران و امریکا بدین معنا نیست که تعداد محبوسین ایرانی در آمریکا همین مقدار است.

جابری انصاری در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون تعداد دقیق زندانیان ایرانی آزاد شده در تبادل اخیر صورت گرفته گفت: به موجب توافق صورت گرفته در مجموع 28 ایرانی یا از زندان های آمریکا آزاد شدند و یا محدودیت های قضایی آنها مرتفع شد.



                                                                 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *