صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا ایران جنگنده "رافال" می‌خرد؟ + تصاویر

۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۳۱۵۳
با توجه به لغو تحریم‌ها، احتمال خرید برخی جنگنده‌ها قوت گرفته است.
به گزارش ، "قدرت‌های جهانی" به همراه  "جمهوری اسلامی ایران" تصمیم گرفتند تا در یک سازوکار تعامل گرایانه برنامه جامع اقدام مشترک را اجرایی کنند.

با توجه به اینکه  نحوه لغو تحریم‌های تسلیحاتی نیز جزئی از توافق هسته‌ای است؛ لذا تجهیزات نظامی برخی کشورهای غربی نیز می‌تواند مورد توجه جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد که از جمله این سلاح ها، "جنگنده‌های فرانسوی" است.

با توجه به سفر چند ماه آتی حجت‌الاسلام و المسلمین "دکتر حسن روحانی" رئیس جمهور کشورمان به فرانسه و دیدار با  "فرانسوا اولاند"  رئیس جمهور این کشور، گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره طرح خرید جنگنده‌های فرانسوی از جمله هواپیمای "داسو رافال (Dassault Rafale) " وجود دارد.








البته جمهوری اسلامی ایران در جهت تولید جنگنده‌ها گام های مهمی برداشته و لذا تلاش برای مذاکره و خرید جنگنده‌های خارجی در راستای  "خرید و تولید مشترک"  این جنگنده‌ها خواهد بود.

همانطور که فرماندهان نیروهای مسلح کشورمان اعلام کردند، خرید و تولید مشترک تکنولوژی یک محصول نظامی در دستور کار است و نه صرفاض یک خرید ساده. جنگنده فرانسوی  "داسو رافال (Dassault Rafale)" به عنوان پرنده تهاجمی قدرتمند می‌تواند به عنوان یک گزینه برای خرید، مهندسی معکوس و تولید مشترک مورد توجه قرار بگیرد.

خصوصیات جنگنده  "داسو  رافال"

جنگنده  "داسو رافال (Dassault Rafale)" (که البته در بین عموم با نام‌هایی موازی همچون "رافائل" و "رافال" نیز شناخته می‌شود)  به عنوان یک پرنده دو موتوره چند منظوره و تهاجمی تولید می‌گردد که ساخت کشور فرانسه است. این جنگنده می‌تواند ماموریت‌های محوله  را در هر زمان بخوبی و با دقت بالا انجام دهد.

"رافال" در سه "مدل B " که ۲ کابین  مخصوص نیروی هوایی،  "تک کابین و باز"  مخصوص نیروی هوایی و مدل  تک کابین کلاس ام  که مخصوص "نیروی دریایی و ناو هواپیمابر"  است و  با وجود اندازه کوچک توانایی حمل میزان سنگینی مهمات (چندین هزار کیلوگرم "در منابع بین 8 تا 9 تن") را دارد.








جنگنده "داسو رافال (Dassault Rafale)" ساخت شرکت "داسو"  فرانسه بوده که بصورت رسمی در دهه 80 میلادی اولین پرواز خود را انجام داده است. این جنگنده بصورت ویژه اکنون در حال تولید انبوه بوده و نیروهای هوایی برخی کشورهای جهان از جمله مصر و هند این جنگنده را دارند.

نیروی هوایی و دریایی فرانسه کاربر و سازنده اصلی این جنگنده بوده و طبق برنامه ارتش فرانسه می‌خواهد از جنگنده  "داسو رافال (Dassault Rafale)" به صورت انبوه در نیروی هوایی و دریایی خود استفاده کند و این جنگنده در جنگ لیبی در سال 2011 مورد ارزیابی قرار گرفته است.

قیمت هر فروند جنگنده "داسو رافال (Dassault Rafale)" چقدر است؟

قیمت هر فروند جنگنده فرانسوی "داسو رافال (Dassault Rafale)"  بین 70 تا 80 میلیون یورو است (اگر هر یورو را پایه 4 هزار تومان فرض کنیم قیمت یک فروند جنگنده فرانسوی مذکور بین 280 تا 320 میلیارد تومان خواهد بود).

شروع به ساخت جنگنده مذکور در سال 1971 به عنوان یک طرح ملی کلید خورد و این جنگنده در کنار سایر هواپیماهای شکاری ارتش فرانسه همچون  "میراژ 2000" و  "میراژ اف 1" بعنوان یک محصول ویژه شناخته می‌شود.

جنگنده فرانسوی "داسو رافال (Dassault Rafale)"  هواپیمایی دو موتوره با قابلیت حمل بازه گسترده ای از تسلیحات "هوا به هوا" و  "هوا به زمین" است که در عین حال، هواپیمایی بی نهایت تغییر پذیر است و به سرعت می تواند نقش خود را از برتری هوایی به شناسایی، حملات دریایی و یا زمینی تغییر دهد.

کلاس‌های مختلف جنگنده  "داسو رافال (Dassault Rafale)" توسط نیروی هوایی ارتش فرانسه به کار گرفته می‌شود و این جنگنده‌ها می‌توانند بر روی ناو هواپیمابر نیز حمل شوند و مهمات گسترده‌ای را بر روی خود سوار کنند.

برد پروازی قریب بالا (در منابع بیش از 3 هزار کیلومتر) یکی دیگر از ویژگی‌های این جنگنده بوده که با وزن بیش از 22 تن، سرعت 2 ماخ و طول 15 متر انواع موشکهای هوا به هوا از جمله موشک  "میکا (Mica Air to Air Missile)" و "ساید وایندر  (AIM-9 Sidewinder)"  را می‌تواند حمل کند.





کشورهایی همچون فرانسه، هند، مصر و ... از این نوع هواپیما در نیروی هوایی خود استفاده می‌کنند و برخی کشورها همچون برزیل، کره جنوبی و سوئیس به دنبال خرید این جنگنده پیشرفته هستند.

نظر اولاند درباره جنگنده "داسو رافال (Dassault Rafale)"

"فرانسوا اولاند"  رئیس جمهور فرانسه در حاشیه یکی از نشست های خود درباره جنگنده "رافال" گفت: ما معتقدیم جنگنده  "رافال"  هواپیمای بسیار خوبی است و این مسئله را به دوستان خود گفتیم و آنها نیز با ما هم عقیده هستند.

یک منبع بلند پایه فرانسوی اعلام کرد فرانسه در مرحله نهایی  فروش ۳۶ فروند جنگنده  "رافال" به قطر است.  البته قطر برای نشان دادن اعتراض خود به ایالات متحده آمریکا در کم کاری فروش تسلیحاتی از فرانسه تجهیزات نظامی می‌خرد و  قرارداد خرید  جنگنده  "داسو رافال (Dassault Rafale)" نیز در همین راستاست. البته قطر به دلیل نگرانی های امنیتی قراردادهای سنگین دفاعی با فرانسه و همپیمانان غربی اش امضا می‌کند و به نحوی می‌خواهد در قدرت نظامی هوایی از سعودی ها عقب نماند.

"گوتیه ریبینسکی"  کارشناس شبکه در این خصوص که چرا کشور کوچک قطر چه از لحاظ وسعت و چه از لحاظ جمعیت اکنون در حال مسلح کردن خودش است گفت: زیرا قطر کشوری است که می خواهد عمیقا خود را از قیومیت دیپلماتیک، سیاسی و حتی دینی همسایه بزرگ سعودی اش رها کند.

این کارشناس در این باره که چرا صادرات  "رافال" چهارده سال طول کشیده است گفت: ابتدا به این علت که این هواپیما بسیار گران است و فناوری اش جلوتر از زمان و اینکه کالای لوکسی محسوب می شود؛ در مقام مقایسه می توان گفت که خریدار  جنگنده "رافال" انگار در زمینه خودرو بهترین خودروها را خریده است.

شرکت "داسو" همچنین به دنبال  فروش ۱۶ فروند از این جت‌های جنگی چند منظوره به مالزی است و مذاکرات را در خصوص فروش احتمالی جنگنده به امارات عربی متحده از سرگرفته و به احتمال زیاد  جنگنده "داسو رافال (Dassault Rafale)" توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس به تعداد انبوه خریداری شده و این خریدها ادامه دارد.

شرکت جنگنده "داسو رافال (Dassault Rafale) " در عملیات ضد داعش

 اوایل اسفند ماه سال 93 جنگنده پیشرفته "داسو رافال (Dassault Rafale)" با پرواز از عرشه "ناو هواپیمابر شارل دوگل" نخستین عملیات خود را علیه گروه تروریستی داعش انجام داد و  این پرواز عملیاتی با بمباران مناطقی در استان "نینوا" و "الانبار" کلید خورد و در چند ماه اخیر مواضع داعش را در سوریه و عراق بمباران می‌کند.

آیا ایران جنگنده

آیا ایران جنگنده

دولتمردان "الیزه" تلاش می‌کنند تا با فروش تسلیحات نظامی به کشورهای حاشیه خلیج فارس به اقتصاد فرانسه کمک کنند؛ البته سیاست جمهوری اسلامی ایران در صنعت دفاعی خودکفایی بوده و اگر چنین جنگنده ای در صورت رایزنی های آتی خریداری شود، این پتانسیل در کشور وجود دارد که از این جنگنده ساخته و در داخل "اورهال" گردد.  

با توجه به اینکه اتحادیه اروپا در راستای لغو تحریم‌های جمهوری اسلامی ایران گام برمی‌دارد و همچنین فروش هواپیمای مسافربری از طرف  "اوباما" رئیس جمهور آمریکا آزاد شده، لذا احتمال فروش و انتقال تکنولوژی جنگنده‌های پیشرفته فرانسوی نیز می‌تواند در دستور کار  "تجارت ایران و فرانسه" قرار بگیرد که البته تاکنون تنها برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مطرح شده است.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *