سند ائتلاف ملی 9 دستگاه برای استقرار نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان تدوین شد
به گزارش ، نادر منصورکیایی مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی معاونین تربیت بدنی و سلامت ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور در شیراز، در ارائه مدل مفهومی فعالیتهای حوزه پیشگیری اظهار داشت: سه بخش فعالیت در این حوزه تعریف شده که شامل پیشگیریهای اولیه، نهضت فرهنگی پیشگیری و مراقبت اجتماعی از دانشآموزان است.
وی در تشریح اولویتهای این سه حوزه و در نهضت کلان آسیبهای اجتماعی گفت: در بخش آموزش پیشگیری، مهمترین دغدغه ما نرخ پشیگیری است که آیا به این هدف دست پیدا کردهایم یا خیر.
کیایی یاد آورشد: در زمینه فعالیتهای فرهنگی به دلیل اینکه قالبها و چارچوب فعالیتهای فرهنگی قابلیت فراگیری و همه گیرشدن دارد، جای نگرانی نیست، اما در آموزش پیشگیری به دلیل اینکه فعالیتها استاندارد و با چارچوبی معین همانند برنامه درسی، کلاس درس، نیروی انسانی و منابع است نیازمند تلاش بیشتر و تامین اعتبار بوده که سر جمع آن نرخ پوشش را شامل میشود.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش افزود: نرخ پوشش فعالیتهای آموزش پیشگیری، با هدف ایجاد و تقویت دانش پایدار در افراد، برای خود مراقبتی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ پوشش در موضوع آموزش پیشگری، به طور میانگین بین 20 الی 25 درصد است، گفت: با همت همه مسئولان باید تلاش کرد، این میانگین به بالاتر از 50 درصد ارتقا یابد، بنابراین باید تلاش کرد تا طرحهای آموزش پیشگیری تقویت شود و مورد حمایت بیشتر قرار گیرند تا نرخ پوشش و جمعیت مورد حمایت آن افزایش یابد.
کیایی در مورد موضوع نهضت فرهنگ پیشگیری تصریح کرد: برای آنکه هدف این موضوع که همان اجتماعی کردن مبارزه با آسیبهای اجتماعی و اعتیاد و گسترش آن به مدرسه است، فعالیتهایی مانند برگزاری جشنواره و توزیع محصولات فرهنگی میتواند موثر باشد.
وی با اشاره به اجرای هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در سال جاری گفت: فعالیتهای میدانی و بسیج عمومی موجب تاثیر گذاری این برنامه شد، به نحوی که در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر تصویب شد و در تفاهمنامه سال آینده نیز درج خواهد شد، به نحوی که وزارت علوم نیز برای اجرای این هفته در دانشگاهها همزمان با مدارس اعلام آمادگی کرد.
کیایی با اشاره به موضوع نظام مراقبت اجتماعی گفت: از کارهایی که در این زمینه انجام شده، طرح پوشش افراد در معرض خطر و آسیب دیده است.
وی ادامه داد: در این زمینه وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی درکمیته درمان متعهد به همکاری با آموزش و پرورش شدند تا افراد معرفی شده و شناسایی شده توسط همکاران ما در آموزش و پرورش مورد پذیرش قرار گیرند.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش گفت: در همین رابطه وزارت بهداشت متعهد شده تا در 10 استان زیر ساختهای پایداری ایجاد کند که این افراد در سایر استانها نیز پذیرش شوند.
وی بیان کرد: یکی از اقدامات انجام شده در این رابطه با نظام مراقبت اجتماعی گفت: 9 دستگاه به همراه آموزش و پرورش، سندی را در آذر ماه سال جاری مبادله کردهاند که این سند به شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی ارسال شده تا با چهار چوب درج شده در آن، چهار چوب همکاریهای بین این ادارات تعریف شود.
مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش افزود: تعهداتی در این سند برای سازمان مدیریت معین شده تا در دراز مدت این سند زمینه همکاری پایداری ایجاد کند و تأمین اعتبار پایداری برای پشتیبانی از فعالیتهای حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که در حال پیگیری است، باشد.
کیایی افزود: این سند دارای دو بخش ترویجی و اجرای آزمایشی است که بر اساس آییننامه تدوین شده در روزهای آینده در اختیار سه استان اجرای پایلوت قرارخواهد گرفت و با شروع سال تحصیلی جدید در همه استانها اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/