صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گردشگری سلامت، جذاب ترین زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است/ میل به سرمایه گذاری در خدمات سرپایی

۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۵:۰۱
کد خبر: ۱۲۲۹۵۶
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
غیاثوند توفیق بخش خصوصی را در زمینه گردشگری سلامت بیش از خدمات درمانی دانست و گفت: موفقیت بخش خصوصی در این زمینه بیشتر به چشم می آید چراکه بخش بهداشت ودرمان جز خدمات رفاهی وتامین اجتماعی در نظر گرفته می شود و دولت باید در قبال آن پاسخگو باشد.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، حسام غیاثوند ضمن بیان این مطلب گفت: به سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش بهداشت ودرمان از دو منظر می توان نگاه کرد، توسعه زیرساخت ها و سرمایه گذاری بخش خصوصی در خدمات بهداشتی و درمانی است.

وی ادامه داد:  این خدمات مثل طب سنتی و بهداشتی آبگرم و طبیعت درمانی تا بحث دارو و درمان های پیشرفته برای توسعه گردشگری سلامت در کشور می توان اشاره کرد که چند سالی است در کشور ما سازمان میراث فرهنگی و نظام پزشکی و وزارت امور خارجه و بهداشت  برنامه هایی داشته اند که البته جای کار بیشتری دارد.

به گفته وی گردشگری سلامت ایجاد شهرک های سلامت که امکانات طبیعی در آنها وجود دارد و برای درمان بیماری های غیر واگیر استفاده کرد و بخشی از آن مربوط به خدمات بیمارستانی پیشرفته مثل  چشم پزشکی در کشور ما است که از لحاظ علمی و پژوهشی پیشرفته بسیاری  داشته  می تواند با  حضور بخش خصوصی ، ما در منطقه به عنوان  قطب گردشگری سلامت تبدیل کند.

این پژوهشگر اقتصاد سلامت ارائه خدمات مراقبتی و بازتوانی و درمانی  و تولید داروها به ویژه داروهای گیاهی را از پتانسیل های موجود کشور برشمرد که بخش خصوصی  برای بهره برداری از آن می تواند پیش قدم شود.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در این بخش ها جذاب است تصریح کرد: این امر نیازمند مشخص شدن متولی اصلی است چراکه سرمایه گذاری در بخش سلامت کشور مبتنی بر  همکاری بین بخشی و بین دستگاهی میان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت خارجه است که در واقع هم   کاری فرابخشی و هم بین بخشی است.

غیاثوند افزود: اما در زمینه سرمایه گذاری در بخش بهداشت و درمان با مشکلاتی مواجه است و در زمینه ارائه خدمت به شهروندان کشور، بخش خصوصی با چالش های بسیاری مواجه است.

این پژوهشگر اقتصاد سلامت با بیان اینکه بخش خصوصی در حال حاضر نیز خدمات سرپایی و آزمایشگاهی که در مطب به صورت مشاوره ویزیت ارائه می شود بخش عمده  از آن توسط بخش خصوصی انجام و اجرا می شود تصریح کرد:  بخش در  خدمات سرپایی میل به سرمایه گذاری وجود دارد.

وی معقتد است: مسائلی که برای اقتصاد کلان کشور و به تبع آن نظام سلامت به وجود آمده هم  سرمایه گذاری بخش خصوصی را تحت شعاع قرار داده است.

غیاثوند با بیان اینکه هزینه ارائه خدماتی مانند رادیولوژی و دندانپزشکی که تکنولوژی محور هستند، هزینه های بالایی  برای ارائه دهنده خدمت دارد تصیح کرد: هر چند دولت به دلیل استفاده شان از تکنولوژی های تک  که وابسته نوسات قیمت ارز هستند حمایت هایی انجام می دهد اما  باز هم کاستی هایی هست.

این پژوهشگر اقتصاد سلامت مشکل اصلی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی را مربوط به بخش درمان و بیمارستان داری دانست و گفت: با وجود اینکه بیمارستان های خصوصی متعددی در حال ارائه خدمات هستند اما با توجه به پتانسیل های موجود  سرمایه گذاری بخش خصوصی در خدمات درمانی و بیمارستان های خصوصی باز هم کم است.

غیاثوند با اشاره به اینکه بخش بهداشت و درمان ما هم از کلیت شرایط اقتصاد کلان کشور جدا نیست خاطر نشان کرد: وقتی بخش خصوصی می خواهد وارد ارائه خدمت شود با موانع بوروکراتیک بسیاری روبرو است.

وی تاکید کرد: بیمارستان داری و ارائه خدمات در قالب خصوصی در کشور نیاز به توجه بیشتری دارد، و باید سیاست ها ومکانیزم های تشویقی و تخفیف های مالیاتی، عوارض شهرداری و سهولت سرمایه گذاری برای آنها در نظر گرفته شود.

به گفته این پژوهشگر اقتصاد سلامت تعرفه گذاری بخش خصوصی باید طوری تنظیم شود که ایجاد رقابت کند، یعنی چه میان ارائه دهندگان بخش خصوصی و چه میان بخش خصوصی و دولتی تعرفه گذاری باید به صورتی انجام گیرد که آن رقابت ایجاد کند.

غیاثوند توفیق بخش خصوصی را در زمینه گردشگری سلامت بیش از خدمات درمانی دانست و گفت: موفقیت  بخش خصوصی در این زمینه بیشتر به چشم می آید چراکه بخش بهداشت ودرمان جز خدمات رفاهی وتامین اجتماعی در نظر گرفته می شود و دولت باید در قبال آن پاسخگو باشد.

لازم به ذکر است اولین همایش ملی معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه سلامت با حضور تعداد زیادی از سرمایه گذاران کشور، در روز 29 دی ماه سال جاری برگزار می شود.

معرفی قابلیت های اقتصادی حوزه سلامت به صاحبان سرمایه، معرفی ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه سلامت، ایجاد بستر مناسب برای جلب حداکثری مشارکت بخش غیر دولتی در توسعه خدمات سلامت، ارائه بسته های سرمایه گذاری حوزه سلامت منظور انعقاد تفاهم نامه های مشارکت، ترویج دانش و ظرفیت سازی برای مشارکت های عمومی و خصوصی و بهره گیری از دیدگاه های صاحب نظران اهداف این همایش هستند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *