صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ به درخواست سرمایه گذاران و صاحبان صنایع با طراحی ابزارهای نوین مالی

۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۲۲۷۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که باید بخش های مهم و اثرگذار اقتصاد به تحرک وادار شوند تا از شرایط رکودی فعلی عبور کرد، بنابراین رسالت اصلی سازمان بورس و اوراق بهادار طراحی ابزارهای مناسب برای پاسخ به نیاز امروز صاحبان صنایع و سرمایه گذاران است.
به گزارش ،حسن امیری، معاون نظارت بر ناشران و بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این مطلب گفت: از جمله سیاست های مهمی که در سازمان بورس در خصوص طراحی ابزار در سال های اخیر دنبال شده حول دو محور مهم مسکن و خودرو بوده است.
 
وی با بیان اینکه تحرک در بخش مسکن و خودرو صنایع متعدد بورسی را متأثر می کند، اظهار داشت: با هدف تحرک در بخش مسکن هفته گذشته مصوبه اوراق رهنی به امضاء هیات مدیره سازمان بورس رسید که می تواند در کنار سایر ابزارهای این صنعت از جمله اوراق سفارش ساخت و صندوق های زمین و ساختمان به رونق این صنعت کمک کند.
 
امیری درباره اوراق رهنی گفت: سالهاست MBS ها یا همان اوراق به پشتوانه وام های رهنی در کشورهای مختلف در سطح وسیع دنبال می شود و با این مصوبه از این پس زمینه استفاده از این ابزار در کشور ما نیز فراهم شده است.
 
به گفته این عضو هیأت مدیره سازمان بورس، صنعت دیگری که نیاز به تحرک دارد، صنعت خودروسازی است که می تواند سایر صنایع را به حرکت وادارد. وی در این باره توضیح داد: در بسته خروج از رکود به رونق این صنعت توجه شده و اعتباراتی برای این امر اختصاص پیدا کرده اما باید دنبال سازوکاری بود که بتواند تأمین مالی مناسبی در صنعت خودرو به وجود آورد.
امیری گفت: در همین راستا و به درخواست خودروسازان بحث طراحی اوراق مشارکت خودرو با عنوان گواهی سپرده خودرو در دستور کار قرار گرفت که پس از طی مراحل مختلفی در نهایت مجوز کمیته فقهی اخذ شد.
 
گواهی سپرده خودرو؛ روشی برای سرمایه گذاری در صنعت خودرو
 
وی با بیان اینکه این گواهی سپرده خودرو در کنار سایر روشهای تأمین مالی خودرو می تواند مورد استفاده قرار بگیرد، درباره ویژگی این اوراق گفت: مهمترین ویژگی این اوراق در مقایسه با سایر روش ها این است که هم کسانی که دنبال خرید خودرو هستند و هم کسانی که از این فرصت فقط برای سرمایه گذاری قصد استفاده دارند می توانند بهره ببرند.
 
امیری ادامه داد: بر این اساس سرمایه گذاران منابع خودشان را در این پروژه وارد می کنند و به تبع از منافعش بهره مند می شوند از آن طرف خودروساز می تواند روی این منابع برای تولیداتش بدون نگرانی برنامه ریزی کند چون مانند پیش فروش نیست که خریدار می تواند چند هفته یا چند ماه بعد انصراف بدهد و در نتیجه امکان برنامه ریزی بلند مدت را از صاحب صنعت بگیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: وقتی اوراق گواهی سرمایه گذاری خودرو برای یک دوره مشخص منتشر شد، خودروساز طبیعتاً می تواند این منابع را صرف سرمایه در گردش، افزایش تولید و رفع سایر مشکلاتش کند.
 
امیری با بیان اینکه این اوراق در فاز اول بایستی در کنار سایر ابزارهای تأمین مالی صنعت خودرو مورد استفاده قرار بگیرد، گفت: در گام اول خودروسازان باید از این ابزار به عنوان یک ابزار تکمیلی در کنار سایر ابزارهایشان استفاده کنند و در ادامه با توسعه آن ابزاری برای تولید و فروششان باشد که منشأ تحول در این صنعت شود.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس در ادامه گفت: وقتی این اوراق قابلیت معاملات ثانویه را داشته باشد می تواند نقدشوندگی بالایی برای سرمایه گذاری ایجاد کند در نتیجه پای مخاطبین جدیدی را به این صنعت باز می کند و بدین ترتیب این ابزار بیشتر از ابزارهای قدیمی مورد توجه سرمایه گذاران این صنعت قرار خواهد گرفت.
 
استقبالی بیش از تصور از اسناد خزانه اسلامی
 
در ادامه گفتگو، معاون سازمان بورس به اسناد خزانه اسلامی اشاره کرد و گفت: اسناد خزانه اسلامی به عنوان یک ابزار بسیار مهم امسال به بازار سرمایه معرفی شد و استقبال زیادی از آن شد به طوریکه خود ما انتظار این میزان استقبال را نداشتیم.
وی تصریح کرد: استقبال هم از طرف پیمانکاران که نیاز به نقدینگی داشتند هم از طرف سرمایه گذاران که به این اوراق عدد و قیمت دادند و هم دولت بسیار قابل توجه بود به طوریکه اخیراً از محل بودجه 94، چهار مرحله اوراق به سررسید شهریور، مهر و آبان 95 منتشر شده است.
 
بورس مشتقه ارز ؛ گام اول از راه اندازی  بازار ارز
 
 عضو هیأت مدیره سازمان بورس در ادامه گفتگو با سنا به بازار مشتقه ارز اشاره کرد و گفت: یکی از خواسته ها و انتظارات گروه های مختلف اعم از تولید کننده، صادر کننده، وارد کننده و سرمایه گذاران این بوده که بتوانند پوشش نوسانات نرخ ارز داشته باشند.
 
این مقام مسوول با تأکید بر این نکته این مهم در قانون رفع موانع تولید دیده شده، تصریح کرد: در این قانون آمده که باید طی سازوکاری خاص نوسانات نرخ ارز پوشش داده شود که مخاطبین اصلی این بازار از این پس بتوانند ابزاری برای پوشش نوسان نرخ ارز داشته باشند.
 
وی ادامه داد: بر همین اساس بازار سرمایه سازوکار راه اندازی بازار مشتقه ارزی را بوجود آورد که در آن هم معاملات اختیار معامله و هم معاملات فیوچرز عملیاتی شود. به همین منظور بحث های کارشناسی در کمیسیون تخصصی شورا و شورای عالی بورس مطرح شد و در نهایت کلیات آن به تصویب رسید و مقرر شد نحوه عملیاتی شدن این موضوع از جنبه زمان بندی و تعیین اینکه کدام بورس متولی این امر شود و همچنین الزامات مورد نیاز برای داشتن این بازار مشخص شود.
 
امیری با بیان اینکه سازمان بورس به دنبال راه اندازی یک بازار ارز کامل است، تصریح کرد: بازار ارز کامل یک دورنمایی است که فعلاً فاز یک آن به عنوان بازار مشتقه ارز (آتی ارز) در حال انجام است اما این بازار، دامنه بسیار وسیعی دارد که بخشی در اختیار بانک مرکزی است و بخشی از این بازار بین بانکی است که بایستی شرایط آن فراهم شود البته ساز و کار خاصی را می طلبد که بانک مرکزی به دنبال آن است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *