"زنان افغانستانی" را برای فتح میدانهای ورزشی حمایت کنید
خبرگزاری میزان - "مایکل میلبن" نوشت: ما از تمامی همسران، پدران و برادران و همچنین دولت افغانستان میخواهیم تا زنان و دختران را به وسیله ورزش در زندگیشان حمایت کنند.
در این یادداشت آمده است: ورزش برای زنان، دختران و افراد به حاشیه راندهشده فرصتی فراهم میکند تا وضعیت و حقوق خود را بهبود بخشند.
در سراسر جهان ما شاهد بودهایم که چگونه شهرت، افتخار و احترام برای ورزشکاران موفق، موانع را در برابر نابرابری جنسیتی شکسته و سبب ترویج حقوق بشر شده است.
پیش دواری و تبعیض در برابر زنان
در افغانستان زنان اجازه دارند تا ورزش کنند اما پیشداوریها و تبعیض در برابر زنان و دختران هنوز در زمینه قبول کردن آنان در عرصه ورزش بسیار واضح است.
در بسیاری موارد رسوم، حق ورزش کردن و فعال بودن از لحاظ فیزیکی را برای زنان و دختران نمیپذیرد. همچنان بهدلیل اینکه از لحاظ فیزیکی فعال بودن در افغانستان از اهمیت زیادی برخوردار نیست، دختران نیز هیچگاه تلاش نمیکنند تا مهارتهایشان را افزایش داده و از طریق ورزش کردن سالم و تندرست باشند.
این یک حقیقت تلخ است که شمار زیادی از زنان افغانستانی به خاطر توجیه کردن مشغولیت خود باید با تهدیدها دست و گریبان باشند.
در بسیاری مواقع سادهترین تمرینات نیز بهدلیل رفتار منفی مردان برای دختران ناممکن میشود و زنان و دختران بهدلیل نداشتن همراه در راه رفتن به تمرینات ورزشی در خیابانها مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
این موضوع همچنان دسترسی دختران را به میدانهای بازی و شرکت در ورزش مدارس محدود میسازد. دختران جوان به سادگی از آموزشهای فیزیکی دور میشوند و اعتماد به نفس خود را در راستای خلاقیتهای ورزشی از دست میدهند.
در نتیجه صدها و هزارها دختر افغانستانی فرصت بازی را که برای آنان میتواند سرگرمی ایجاد کند و سبب بهبود سلامتی آنها شود، از دست میدهند.
تحرک محدود یکجا با نداشتن دسترسی به آموزش و کاریابی سبب میشود تا زنان و دختران حس ارزش و کرامت را از دست بدهند.
هنوز با وجود همهای موانع ما شمار زیادی از زنان و دختران افغان را ملاقات کردهایم که آرزوهایشان را در ورزش به حقیقت مبدل میکنند. وزرشکارانی که با عزم قوی به سوی موفقیت و پیروزی در حرکتند. آنان بهعنوان الگو برای تمام زنان و مردان افغان و جامعه بینالمللی عمل میکنند.
در ماه آگوست، «زینب حسینی» 25 ساله همراه با 3 زن دیگر رقابتی غیررسمی را از دره «پغمان» به سمت «کابل» انجام دادند. در ماه اکتبر وی تنها زن افغانستان بود که در رقابتهای دوی بامیان شرکت کرد.
ورزش، وسیلهای برای تغییر رسوم موجود در افغانستان
برای زینب، ورزش وسیلهای است که زنان را برای تغییر رسوم موجود در جامعه تشویق میکند. این زنان جوان ورزشکار بهدلیل اینکه برای دیگر زنان فرصت و فضا را فراهم میکنند تا در جای پای آنان قدم بگذارند، سمبول با ارزشی محسوب میشوند.
ما همچنان ستارههای زن افغانستانی را داریم که برای افغانها افتخار میآفرینند. مانند «تهمینه کوهستانی» ورزشکار المپیک که در مسابقات المپیک 2012 بیشترین مصاحبه را انجام داده است. همچنین «صدف رحیمی» مشتزن افغانستانی که شمار زیادی از دختران را تشویق کرده است تا دستکش مشتزنی به دست کنند.
مطالعات زیادی رابطه مستقیم میان ورزش، تحصیلات عالی و کاریابی را ثابت کرده است. تمرین کردن دختران و زنان را کمک میکند تا عزت نفس و اعتماد خود را که برای موفقیت در زندگی امری حیاتی است، تقویت کرده و فعالیتهای مدنی خود را افزایش دهند.
بنابراین علاوه بر سرگرمی و فواید درمانی، ورزش میتواند در توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی نقش مهم بازی کند. ورزش باید در تمام برنامههای اجتماعی جا داده شود. همچنان باید اطمینان حاصل شود که دختران در تمام مدارس افغانستان ورزش میکنند.
هشت صبح نوشت: در جوامعی که فرصت محدود برای دختران مهیا میشود تا در بیرون از خانواده روابط برقرار کنند ورزش میتواند آنان را به پختگی برساند و عضو جامعه شوند.
مسابقات و تمرینات محیط طبیعی را برای آموختن و تقویت کار گروهی و تواناییهای رهبری فراهم میکند. همچنین سبب برانگیختن تعهد، عزم، روحیه همکاری، اتحاد و احترام برای دیگران میشود.
توانمندسازی زنان عنصری است که تمام اعضای جامعه از آن سود میبرند و در افغانستان نسبت به دیگر نقاط جهان این عنصر فوقالعاده عقب مانده است.
در انتهای این یادداشت آمده است: بنابراین ما از تمامی همسران، پدران و برادران افغانستانی و همچنین دولت افغانستان میخواهیم تا زنان و دختران را به وسیله ورزش در زندگیشان حمایت کنند.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *