صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محقق آمریکایی: نقش ایران در تامین امنیت "افغانستان" انکارناپذیر است

۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۲۰۸۰۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان - یک محقق آمریکایی گفت: اثر توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ در آینده تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و زمانیکه بحث امنیت افغانستان و منطقه می‌شود، نمی‌توان نقش ایران به ویژه پس از توافق هسته‌ای را نادیده گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل ، همزمان با نشست چهارجانبه برای فراهم کردن زمینه از سرگیری مذاکرات صلح افغانستان به میزبانی اسلام آباد، سمیناری با عنوان «صلح افغانستان و نقش کشورهای همسایه» در پایتخت پاکستان برگزار شد.
 
این سمینار با سخنرانی "سرتاج عزیز" مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی آغاز بکار کرد و سپس "مشاهد حسین" رئیس کمیته دفاعی مجلس سنای پاکستان ریاست جلسه را برعهده گرفت.
 
سفرای چین و افغانستان در پاکستان نیز به این سمینار دعوت شده بودند اما همزمان شدن آن با نشست چهارجانبه موجب شد این سفرا فرصت حضور در سمینار یاد شده را پیدا نکنند.
 
یک محقق جوان آمریکایی به نام "اندرو اسمال"نویسنده کتاب "محور چین –پاکستان: ژئوپلتیک جدید آسیا"، "رافائلو پانتوچی" مدیر یک موسسه مطالعات امنیت بین الملل در انگلیس، «انتظار خادم» مشاور ارشد سابق شورای عالی صلح افغانستان، «سید حامد گیلانی» نایب رئیس حزب جبهه اسلامی ملی افغانستان، «لی شیگوانگ» استاد روابط بین الملل یکی از دانشگاه‌های چین، سفرای برخی کشورها و تعداد زیادی از کارشناسان سیاسی، اساتید دانشگاه، تحلیلگران سیاسی و منطقه‌ای حضور داشتند.
 
اگرچه این نشست با محوریت افغانستان، پاکستان و چین برگزار شد و نام این سه کشور در بالای عنوان اصلی این سمینار نوشته شده بود، اما بحث‌های زیادی در خصوص اهمیت نقش و جایگاه ایران در موضوع امنیت و صلح منطقه‌ای از جمله صلح افغانستان مطرح شد و شخصیت‌های حاضر در این سمینار تاکید داشتند که ایران می‌تواند نقش قابل توجهی در روند صلح افغانستان ایفا کند.
 
شخصیت‌های افغانستانی حاضر در این نشست تاکید داشتند که دولت افغانستان باید از ایران نیز به عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای بخواهد تا نقشی موثر در کمک به صلح افغانستان ایفا کند.
 
ایرنا با انتشار این خبر نوشت: محقق آمریکایی شرکت کننده در این سمینار در سخنرانی خود، توجه حاضرین را به اهمیت فوق العاده توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و اثرگذاری آن در آینده تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه جلب کرد و گفت که وقتی بحث از امنیت افغانستان و امنیت منطقه می‌شود، نمی‌توان نقش ایران به ویژه پس از توافق هسته‌ای را نادیده گرفت.
 
در این نشست همچنین موضوع تنش میان ایران و عربستان مطرح شد و برخی سخنرانان با تاکید بر اینکه این تنش نباید بیش از این ادامه یابد، خواستار ایفای نقش پاکستان برای کمک به رفع این مسئله شدند.
 
انتظار خادم، یکی از سخنرانان با اشاره به افزایش چندین برابری تولید مواد مخدر در افغانستان طی 15 سال اخیر (از زمان حمله امریکا به افغانستان) گفت که افزایش اعتیاد در افغانستان و برخی کشورهای همسایه آن و نسبتا آسان و ارزان بودن تهیه مواد مخدر برای افراد معتاد در این کشور، به یکی از اساسی‌ترین تهدیدها برای امنیت افغانستان تبدیل شده است و یکی از تبعات این پدیده شوم، این است که افراد معتاد برای تهیه مواد مخدر مورد نیاز خود حاضرند دست به هر جنایتی بزنند و به هر فرقه و گروهی از جمله گروه‌های خطرناک ملحق شوند.
 
وی همچنین گفت: در شرایطی که ملت افغانستان قربانی ضررهای ناشی از افزایش تولید مواد مخدر در این کشور شده‌اند، سود کلان آن به جیب مافیای بزرگ قاچاق مواد مخدر می‌رود و این مواد پس از قاچاق شدن به کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی، به ده‌ها برابر قیمت فروخته می‌شود.
 
وی ادعای آمریکا مبنی بر تلاش این کشور برای ایجاد صلح در افغانستان را مورد انتقاد قرار داد و گفت امروز شرایط در افغانستان به گونه‌ای است که وقتی افراد صبح از خانه خارجی می‌شوند، نمی‌دانند که آیا می‌توانند عصر آن روز زنده به خانه بازگردند یا نه.
 
در این نشست همچنین تاکید شد که امنیت و ثبات افغانستان و پاکستان، از یکدیگر قابل تفکیک نیست و امنیت و ثبات در هر یک از این دو کشور، به به امنیت و ثبات دیگری گره خورده است.
 
موضوع کریدور اقتصادی چین – پاکستان هم در این نشست تا حدودی مورد بحث قرار گرفت و مطرح کنندگان این بحث معتقد بودند که احداث این کریدور می‌تواند برای امنیت منطقه پاکستان و همچنین افغانستان مفید باشد.
 
/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *