صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موافقت مجلس با بررسی یک‌فوریتی طرح مقابله با حامیان تروریسم

۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶:۱۱
کد خبر: ۱۲۰۷۱۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی یک فوریتی طرح مقابله با دولت‌ها و نهادهای خارجی و بین‌المللی حامی تروریسم موافقت کردند.
به گزارش گروه سیاسی میزان، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 22 دی ماه) مجلس شورای اسلامی با بررسی یک فوریتی طرح مقابله با دولت‌ها و نهادهای خارجی و بین‌المللی حامی تروریسم با 136 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

کاظم جلالی به عنوان طراح طرح مقابله با دولت‌ها و نهادهای خارجی و بین‌المللی حامی تروریسم در توضیح درخواست خود برای بررسی یک فوریتی این طرح گفت: برخی کشورهای حامی تروریسم مسئولیت کار خود را نمی پذیرند و فرافکنی می کنند؛ چنانچه شاهد بوده ایم، سازمان جاسوی آمریکا(CIA) در افغانستان از تروریست ها حمایت کرد.

نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: امروز کشورهای عراق و سوریه نیز به جولانگاه تروریست ها تبدیل شده است و داعش، جبهه النصره و احرار الشام دارای منابع مالی مشخص، سرزمین و تسلیحات هستند لذا لازم است مشخص شود این سرمایه ها از چه ناحیه ای می آید.

وی افزود: از سوی دیگر همین کشورهای حامی تروریسم اقدام به تشکیل ائتلاف ضدتروریسم می کنند که نه تنها فایده ای ندارد بلکه باعث تقویت آنها شده است لذا در این طرح وزارت امور خارجه و دولت مکلف می شود فهرستی از حامیان تروریست تشکیل دهد و در قبال آن نیز مسئولیت هایی دارد مبنی بر اینکه مراودات تجاری و اقتصادی نیاز به کسب اجازه ویژه از دولت می شود.

جلالی ادامه داد: همچنین به واسطه این طرح، دولت اجازه سرمایه گذاری در این کشورها را نداشته و آنها نیز نباید در ایران سرمایه گذاری کنند همچنین روادید دیپلماتیک، حق کار، سرمایه گذاری و همکاری های مطبوعاتی ممنوعیت داشته و صدور روادید منوط به اجازه ویژه دولت خواهد بود.

وی همچنین تصریح کرد: از سوی دیگر فهرستی از تروریست ها در دو کشور عراق و سوریه از سوی وزارتخانه های خارجه و اطلاعات تهیه می شود که آنها نیز برای حفظ امنیت ملی کشور باید برای سرکوب تروریست ها مقابله کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در پایان به نکته ذکر شده دیگری در این طرح 8 ماده ای اشاره و خاطرنشان کرد: همچنین وزارت خارجه باید نقش سازمان جاسوسی آمریکا(CIA) را در تجهیز تروریست ها بررسی کرده و گزارش آن را ظرف 3 ماه به مجلس ارائه کند.

ابراهیم نکو در ادامه در مخالفت با بررسی یک فوریت طرح مقابله با دولت‌ها و نهادهای خارجی و بین‌المللی حامی تروریسم گفت: صرف تهیه یک طرح نمی توان با تروریست ها مقابله کرد ضمن اینکه این موضوع نیاز به آینده نگری و امکان سنجی دارد.

نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر طرح های یک فوریتی دیگری نیز در دستور کار داریم که باید در صحن علنی بررسی شود.

وی همچنین در ادامه با استناد به اصل 75 قانون اساسی اخطار داد: برای این طرح لازم است بودجه چند سال کشور به آن تخصیص یابد لذا چون درباره بودجه کلان کشور صحبت می کنیم،‌ این طرح مغایر با اصل 75 قانون اساسی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ما مخالف مقابله با نهادهای تروریستی نیستیم و اجازه فعالیت های تروریستی علیه خود را نمی دهیم اما اگر بخواهیم فهرستی از کشورهای حامی تروریست تهیه کنیم تمامی کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای همسایه در این فهرست قرار می گیرد.

میرقسمت موسوی اصل نیز در ادامه در موافقت با بررسی یک فوریتی طرح مقابله با دولت‌ها و نهادهای خارجی و بین‌المللی حامی تروریسم گفت: این طرح دولت را مکلف می کند تا با کشورهایی که به نام اسلام فعالیت های تروریستی انجام می دهند مقابله کند.

نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پایان توضیحات خود خاطرنشان کرد: از سوی دیگر اگر مقام معظم رهبری برای تحویل جنازه های حادثه منا هشدار نمی دادند، عربستان اقدام به بازگشت جنازه ها نمی کرد لذا باید هرچه سریع تر با کشورهایی که حامی تروریسم هستند مقابله جدی کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *