عادت غذایی ایرانیان نگرانکننده است
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: مصرف سرانه نمک، قند و چربي در کشور دو برابر مصرف سرانه جهاني است.
به گزارش ، هدايت حسيني در نخستين جشنواره تغذيه برتر که با حضور اتحاديهها، اصناف توليدکنندگان برندهاي برتر مواد غذايي وکارشناسان که در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد با اشاره به اينکه امروزه تغذيه سالم دغدغه مسئولان، رسانههاي جمعي و مردمي است افزود: براساس گزارش سازمان جهاني غذا سرانه مصرف روزانه نمک در جهان 5 گرم و در ايران 15 گرم است. همچنين سرانه مصرف روزانه شکر در جهان 40 گرم و در کشور ما بيش از 51 گرم است.
وي گفت: درصد سرانه مصرف روزانه چربيها و روغن در جهان حدود 35 درصد و اين عدد در کشور با بيش از 50 درصد برآورد شده است که 30 درصد اضافه مصرف داريم.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور استفاده از دخانيات، تغذيه ناسالم و کم تحرکي را از عوامل اصلي بيماريهاي شايع غيرواگير در کشور دانست و افزود: هم اکنون بيماري هاي غيرواگير بسيار شايع است و علاوه بر هزينه سنگين درماني علت نيمي از مرگ و ميرها در جهان و کشور است.
وي گفت: درصد سرانه مصرف روزانه چربيها و روغن در جهان حدود 35 درصد و اين عدد در کشور با بيش از 50 درصد برآورد شده است که 30 درصد اضافه مصرف داريم.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور استفاده از دخانيات، تغذيه ناسالم و کم تحرکي را از عوامل اصلي بيماريهاي شايع غيرواگير در کشور دانست و افزود: هم اکنون بيماري هاي غيرواگير بسيار شايع است و علاوه بر هزينه سنگين درماني علت نيمي از مرگ و ميرها در جهان و کشور است.
حسيني گفت: براساس آمارهاي جهاني در سال 2012 بيماريهاي غيرواگير عامل مرگ و مير 38 ميليون نفر از 68 ميليون علت مرگ و مير بوده است.
وي افزود: پيشبينيهاي انجام شده بيماريهاي غيرواگير تا سال 2020 ، 73درصد علتهاي مرگ و مير در جهان خواهد بود.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: هزينه درمان بيماريهاي قلبي، عروقي و سرطان درجهان خسارتهاي اقتصادي بسيار سنگيني دارد و براساس برآوردهاي انجام شده اين خسارت معادل 7 ميليارد دلار است.
حسيني افزود: پرفشاري خون و پوکي استخوان نتيجه مصرف بيش از حد نمک در کشور است.
وي ذائقه سازي و تغيير آن را مهمترين راهکار تغيير فرهنگ غذايي کشور دانست و افزود: به علت توليد برخي تنقلات از کودکي به شوري علاقمنديم و اين ذائقه بايد با همکاري فعالان صنعت غذا و اصناف تغيير کند و کاهش يابد.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: جايگزين سازي نمکهايي مانند نمکهاي کم سديم و يا ديگر طعمهاي ترش از ديگر راهکارهاي تغيير ذائقه در کشور است.
حسيني افزود: هم اکنون ميزان نمک نان از 2درصد به 1/6درصد و پنير از 4درصد به 3درصد کاهش يافته است واين اقدام بايد در صنايع غذايي و رستورانها نيز انجام شود.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: با استفاده از فيبرهاي غذايي در محصولات گوشتي، حذف چربيها از سُس و کاهش فرهنگ مصرف سيبزميني سرخ کرده و جايگزين کردن سيبزميني پخته ميتوان ميزان مصرف چربيها را در کشور کاهش داد.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: جايگزين سازي نمکهايي مانند نمکهاي کم سديم و يا ديگر طعمهاي ترش از ديگر راهکارهاي تغيير ذائقه در کشور است.
حسيني افزود: هم اکنون ميزان نمک نان از 2درصد به 1/6درصد و پنير از 4درصد به 3درصد کاهش يافته است واين اقدام بايد در صنايع غذايي و رستورانها نيز انجام شود.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي کشور گفت: با استفاده از فيبرهاي غذايي در محصولات گوشتي، حذف چربيها از سُس و کاهش فرهنگ مصرف سيبزميني سرخ کرده و جايگزين کردن سيبزميني پخته ميتوان ميزان مصرف چربيها را در کشور کاهش داد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *